Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (1)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (5)
Oceania Cruises (10)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (11)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (17)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (5)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Griekse Eilanden (1)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (24)
Midden-Oosten (3)
Noorse Fjorden (8)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (13)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (7)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Expeditiecruises (6)
Food (1)
Ik reis gerust (83)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (39)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Silversea bevestigt, Seabourn schrapt deze winter Antarctica
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
19 sep '21
 
Silversea vaart tijdens de winter 2021-2022 met drie schepen in Antarctica. De luxe- en expeditierederij bereikte hierover een akkoord met de Chileense autoriteiten. Silver Cloud en Silver Wind zullen cruises aanbieden vanuit Punta Arenas. Silver Explorer behoudt haar eerder geplande schema en vaart vanaf november vanuit Puerto Williams. Silversea Cruises heeft goede hoop dat de coronarestricties deze winter worden opgeheven en ook Belgische klanten naar Chili kunnen vliegen om van daaruit het bevroren continent te ontdekken.
 
 
 
 
 
Silversea’s uitgebreide Antarctica cruise-collectie omvat een reeks van voornamelijk 10-daagse verkenningen van het Antarctisch schiereiland en de Zuidelijke Shetlandeilanden, evenals kortere afvaarten van slechts 5, 6 of 9 dagen als onderdeel van het Antarctica Bridge fly-cruise-programma. Langere reizen omvatten het Antarctisch schiereiland, South Shetland Islands, Falkland Islands, Elephant Island en South Georgia. Twee ‘Deep Antarctica’-routes zullen 20 dagen besteden aan het volgen van een pad voorbij de zuidpoolcirkel, in een poging een breedtegraad van 69 graden zuiderbreedte te bereiken. Bovendien bieden twee unieke afvaarten de opvarenden de kans om getuige te zijn van de zonsverduistering op 4 december 2021 vanaf Antarctica, de enige plek op aarde waar deze in totaliteit kan worden bekeken.
 
 
Gasten voor de Silver Cloud en Silver Wind genieten van het meest inclusieve Antarctica-pakket met vluchten naar Santiago, Chili waar ze na een hotelovernachting de volgende dag naar Punta Arenas doorvliegen om aan boord van het schip te gaan. Gasten die inschepen op de Silver Explorer doen dat in Puerto Williams, behalve degenen die profiteren van Silversea’s Antarctica Bridge, de eerste ultraluxe vliegcruisedienst naar Antarctica, waarbij reizigers rechtstreeks van Punta Arenas naar King George Island op Antarctica vliegen. Elk schip met butlerservice heeft een team van expeditie-experts aan boord die de excursies aan wal leiden. Deze gepassioneerde en deskundige professionals bieden informatieve lezingen, discussies, dagevaluaties, begeleide verkenningen met Zodiacs en kajaks, hikes en natuurwandelingen die allemaal in de prijs zijn inbegrepen.
 
 
Wie voor de Antarctica Bridge kiest, moet de beruchte Drake Passage tussen Zuid-Amerika en het Zuidpoolgebied niet oversteken per schip. Deze optie is dan ook een perfecte formule voor mensen die geen zeebenen hebben of over minder vrije tijd beschikken maar deze unieke bestemming toch op hun bucket list hebben staan. De negennachten-formule omvat een hotelnacht in Punta Arenas vóór en na de cruise, de transfers, de expeditie-uitrusting, de retourvluchten met een Silversea-charter in business class en vijf volle dagen in Antarctica. Daar verkennen de deelnemers dezelfde bestemmingen als op het conventionele Antarctica-aanbod: Antarctic Sound, drie dagen op het Antarctisch Schiereiland en de South Shetlands voor ze terugkeren naar King George Island waar het vliegtuig opnieuw opstijgt. Tijdens hun cruise zien de gasten opmerkelijke ijsbergen, bezoeken ze grote pinguïnkolonies en kunnen ze diverse soorten zeehonden, walvissen en vogels spotten.
 
 
In tegenstelling tot Silversea heeft Seabourn haar winterexpedities in Antarctica geschrapt. De rederij heeft de heropstart van de Seabourn Quest uitgesteld en brengt het luxeschip pas bij de start van het zomerseizoen in de Middellandse Zee terug in de vaart. Dit betekent dat de winter 2021-2022 volledig vervalt. Seabourn schrapt het seizoen in Antarctica, net als alle andere cruises in Zuid-Amerika inclusief het Amazonegebied. De heropstart van het luxeschip is nu gepland voor 10 mei 2022 vanuit Venetië. Seabourn Quest zal tot midden juli cruises voorstellen op de Adriatische en Ionische Zee, gevolgd door vaarschema’s in de westelijke Middellandse Zee en rond de Britse eilanden.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2021 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be