Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Emerald Yacht Cruises (1)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (4)
Oceania Cruises (8)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (5)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (5)
Griekse Eilanden (1)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (24)
Midden-Oosten (2)
Noorse Fjorden (8)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (10)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (7)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Expeditiecruises (6)
Food (1)
Ik reis gerust (70)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Bent u ook toe aan een cruise ? Deze zomer eindelijk weer op cruise
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
9 mei '21
 
Nu de Covid-besmettingen afnemen, komt de heropstart van de cruises de jongste weken in een stroomversnelling en als Europeanen zitten we op de eerste rij. Met eenheden als de Silver Moon, Seven Seas Splendor, Rotterdam en Celebrity Apex lanceren maatschappijen deze zomer bovendien hun nieuwste vlaggenschepen. Vanaf eind juni maken de eerste maatschappijen hun opmars in Griekenland. Vervolgens is de westelijke Middellandse Zee aan de beurt en vanaf de nazomer staat ook Noord-Europa weer op het programma. Beschikt u nog over coronavouchers voor geannuleerde reizen, dan is dit het moment om ze in te ruilen voor die langverwachte cruisevakantie.
 
 
Silversea bijt vanaf 18 juni de spits af met de Silver Moon. Het zusterschip van de Silver Muse verzorgt negen cruises van tien nachten vanuit Athene naar onder meer Santorini, Paros, Mykonos, Rhodos, Limassol (Cyprus) en Haifa (IsraŽl). Een dag later komt ook Celebrity Apex in de vaart. Het nieuwste vlaggenschip van Celebrity Cruises en zusterschip van Celebrity Edge bezoekt tot september deze bestemmingen tijdens cruises van zes tot acht nachten. Op 3 juli is het de beurt aan Seabourn Ovation. Het luxeschip van Seabourn pakt deze zomer uit met weekcruises die kunnen worden gecombineerd tot een langere reis van veertien dagen doorheen Griekenland en Cyprus.
 
 
Zusterrederij Holland America Line kondigde afgelopen week aan dat de Eurodam vanaf 15 augustus weekcruises verzorgt vanuit Athene naar de Griekse eilanden, Montenegro, IsraŽl en AlbaniŽ. Het schip vaart tot november in de Middellandse Zee. Over de lancering van de Rotterdam is er nog geen duidelijkheid. Het derde schip van de Pinnacle Class komt in principe op 1 augustus in de vaart tussen Trieste en Rome en zet daarna koers naar Rotterdam en Amsterdam. Griekenland wordt ook de bakermat voor de heropstart van Norwegian Cruise Line. Vanaf 25 juli kan u eilandhoppen met de Norwegian Gem. In september versterkt de maatschappij haar Europees programma met nog twee schepen. Norwegian Epic vaart vanaf 5 september vanuit Barcelona met een volledig heringerichte The Haven by Norwegian. Norwegian Getaway biedt vanaf 13 september langere cruises aan tussen Rome en de Griekse eilanden.
 
 
En dit brengt ons bij het najaar. Regent Seven Seas Cruises keert begin september terug met de Seven Seas Splendor. Deze heropstart markeert zowel de hervatting van de activiteiten als het inaugurele seizoen van het nieuwste schip van de luxerederij. Seven Seas Splendor kon na de doop in februari 2020 slechts twee cruises met gasten voltooien. De eerste reis na de pauze wordt op 11 september 2021 een elfnachtencruise vanuit Southampton naar Schotland, Noord-Ierland en Ierland. Na deze cruise positioneert de rederij de Splendor in de Middellandse Zee. Bij zusterrederij Oceania Cruises mag de Marina de spits afbijten. Het boetiekschip komt op 29 augustus in de vaart met een tiendaagse reis tussen Kopenhagen en Stockholm. In het najaar biedt de Marina nog enkele afvaarten in Noord-Europa aan en eindigt het Europees seizoen in de Middellandse Zee. Gasten mogen zich verwachten aan een reeks verrassende aanpassingen aan de culinaire beleving en dienstverlening als onderdeel van het OceaniaNext Initiative.
 
 
Bij alle vermelde rederijen moeten de passagiers volledig gevaccineerd zijn. Dit betekent dat de gasten alle noodzakelijke inentingen hebben ontvangen. Bovendien kan het inschepen pas vanaf veertien dagen na de laatste prik. Daar houdt u dus best rekening mee bij het inplannen van uw cruise. Bovendien worden de gasten in de terminal nog eens getest voor en na de cruise. Voor jongeren onder de 18 jaar volstaat deze zomer een PCR-test afgenomen uiterlijk 72 uur voor de inscheping. Volgens de maatschappijen zorgen deze extra maatregelen voor een veilige en gezonde vakantie-ervaring.
 
 

 
 
  © 2021 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be