Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (4)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (21)
Swan Hellenic (3)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (4)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (91)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (61)
Nieuwe Schepen (55)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Met Seabourn Venture naar winters Noorwegen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
4 apr '21
 
Op 11 december komt Seabourn Venture in de vaart. Het eerste expeditieschip van de luxerederij vaart vanuit Londen naar Tromsø gevolgd door een reeks cruises van 12 tot 14 nachten tussen Tromsø en Kopenhagen. Robin West, Vice President Excursions bij Seabourn: “Noorwegen is een speciale bestemming tijdens de zomer en heeft in de winter andere bijzonderheden te bieden. We spenderen het merendeel van de tijd boven de Noordpoolcirkel. Er is geen absolute garantie, maar we hebben 99,9 procent kans het Noorderlicht te zien. Noorwegen is zo goed uitgerust voor winterse cruises met activiteiten die bij de meeste mensen op hun bucketlist staan zoals het Noorderlicht, honden- en rendiersleeën, verblijven in een ijshotel of iglokamp.”
 
 
 
 
 
In de lente van 2022 vaart het schip naar het Noordpoolgebied met cruises tussen Noorwegen en Spitsbergen en tijdens de zomermaanden naar IJsland, Groenland en het Canadese poolgebied. Daarna vat Seabourn Venture haar herpositionering aan naar het Zuidpoolgebied. Robin West: “Antarctica raakt iedereen op een andere manier. De bestemming is een absolute topper. Geen enkele andere vakantie zal achteraf nog de vergelijking doorstaan. Seabourn biedt drie vaarschema’s aan: een tiennachtencruise met vijf dagen op het Antarctische schiereiland, een twaalfnachtencruise voor gasten die zuidelijker op verkenning willen en een twintignachtenreis inclusief de Falklands en Zuid-Georgia. Mensen worden verliefd op Antarctica, maar Zuid-Georgia is zonder twijfel het hoogtepunt. Je stapt er over een heuvel en ineens staan 250.000 koppels koningspinguïns jou aan te kijken.” In het voorjaar van 2023 volgt nog de Amazone tussen Manaus en Iquitos waarna het schip via de Kaapverdische Eilanden en de Canarische Eilanden terug vaart naar Europa voor zijn zomerseizoen
 
 
Als VP Excursions is Robin West nauw betrokken bij de bouw van Seabourn Venture en het zusterschip dat in 2022 van stapel loopt. “De schepen zijn 100 procent Seabourn met de vertrouwde lounges, restaurant, suites en Seabourn Square als hart van het schip. Seabourn is bijzonder goed gekend voor haar luxe, kwaliteit, gastronomie en dienstverlening. Alle componenten aan boord van de nieuwe schepen zijn exact dezelfde. Die troeven combineren we met ons expeditieproduct.” De poolschepen bieden plaats aan 264 gasten, verdeeld over 132 balkonsuites waarvan sommige twee dekken beslaan met een glaswand voor een onbelemmerd uitzicht. Met een Polar Code 6-versterkte romp kunnen de schepen door ijs varen met een dikte tot 1,2 meter. Ze worden uitgerust met twee duikboten voor 6 passagiers die kunnen afdalen tot op een diepte van 200 meter. Gasten vinden er verder 24 Zodiacs, kajaks, duik- en snorkelmateriaal. De vaartuigen beschikken daarnaast over 2.750 m² aan buitendekken, een drone en een cineflex camera die vanop een afstand tot 6 km op een walrus, poolbeer of ander dier kan inzoomen.
 
 
Helemaal nieuw is de Bow Lounge met drie virtuele bruggen. West: “De boeg van het schip is de plaats waar gasten migreren om de dieren te zien. We wilden een publieke ruimte creëren die deze beleving aanvult. Elke console omvat vier schermen waarop de gasten meekijken op de navigatiekaarten, de radarbeelden, de technische gegevens en camerabeelden op de romp van het schip. Via links krijgen geïnteresseerden info over de positie van het schip, het weer, het ijs en de landingssites. Als eerste schip binnen de Seabourn-vloot hanteert de Venture tevens een open brug-politiek. Op een expeditieschip willen de gasten nu eenmaal betrokken zijn bij de operaties.”
 
 
Volgens West zijn er geen slechte expeditieschepen. Wat de rederijen van elkaar onderscheidt, is het expeditieteam. “Op de twee Seabourn-expeditieschepen zal het expeditieteam uit 26 mensen bestaan met een mix van piloten voor de onderzeeërs en Zodiacs, kajakgidsen, expeditieleiders, naturalisten, gastsprekers enz.. We willen een volledige waaier aan activiteiten aanbieden. Dat kan enkel met een ruim expeditieteam met uiteenlopende competenties. Deze ploeg zal centraal staan in de gastenbeleving.”
 
 
 
 
 

 
 
  © 2022 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be