Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Emerald Yacht Cruises (1)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (4)
Oceania Cruises (8)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (4)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (23)
Midden-Oosten (1)
Noorse Fjorden (8)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (9)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (7)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (63)
Expeditiecruises (6)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Barbados: Little England, stranden en rum
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
28 feb '21
 
Barbados is niet meteen het eerste eiland dat in ons opkomt als we aan de Caraďben denken. Maar daar zou wel eens verandering kunnen in komen. Steeds meer cruiserederijen nemen het meest oostelijke eiland van de kleine Antillen op in hun programma’s. Bridgetown is niet alleen een transithaven, maar ook steeds vaker een inscheephaven voor rondreizen door de Zuidelijke Caraďben. Onder meer Seabourn, SeaDream Yacht Club, Silversea, Oceania Cruises, Regent Seven Seas, TUI Cruises en Royal Caribbean International bieden tijdens het winterseizoen al vertrekken aan vanuit Barbados. En daar zijn meerdere redenen voor. Als voormalige Britse kolonie zijn er vanuit Groot-Brittannië, maar eveneens vanuit Duitsland, rechtstreekse vluchten naar Bridgetown. Daarnaast introduceren de rederijen een alternatieve inscheephaven om het Caraďbisch gebied te bezoeken zonder eerst de Verenigde Staten te moeten passeren. Met de vele resorts is het eiland bovendien een ideale bestemming voor een verblijf voor of na de cruise.
 
 
 
 
 
Barbados wordt wel eens Little England genoemd. Dat valt vooral op in de hoofdstad Bridgetown waar de Britse invloeden volop tieren. De stad werd in 1628 gesticht als Engelse kolonie. Een van de oudste gebouwen is het neogotische parlementsgebouw waar tevens een museum is ondergebracht. Engeland domineerde het eiland tot Barbados in 1966 onafhankelijk werd verklaard. Loop over de Chamberlain Bridge met haar Independence Arch, ontdek National Heroes Square (voorheen Trafalgar Square) en bekijk het standbeeld van admiraal Nelson dat trouwens ouder is dan Nelson’s Column in Londen. Het plein leidt naar Broad Street, de belangrijkste winkelstraat van Bridgetown.
 
 
Een van de grootste toeristische attracties is Harrison’s Cave. Een groot deel van het grottencomplex bezoekt u met een treintje dat onderweg halt houdt in de mooiste of meest fotogenieke zalen. De indrukwekkendste is The Great Hall die wel 100 meter hoog is. Ook Barbados Garrison is een bezoek waard. De Unesco-site was in de 18de en 19de eeuw het grootste garnizoen in de Britse koloniën. Het terrein bevat historische bezienswaardigheden zoals St. Ann’s Fort, het Barbados Museum dat de geschiedenis van het eiland schetst en het George Washington House waar de Amerikaanse president in 1751 verbleef. Een andere bezienswaardigheid is de Barbados Concorde Experience waar u aan boord stapt van een British Airways Concorde en in een simulator ervaart hoe het was om tot 2003 met dit supersonische vliegtuig te reizen tussen Londen en Barbados. De attractie bevindt zich dicht bij de luchthaven en kan perfect bezocht worden vooraleer u terugvliegt na de cruise.
 
 
Barbados is een paradijs voor zonnekloppers, bekend om zijn idyllische stranden. Het eiland telt maar liefst 60 stranden en kan uitpakken met 3.000 zonuren per jaar. De beste stranden vindt u in het zuiden en westen van het eiland met namen als Bathsheba Beach, Miami Beach, Dover Beach, Mullins Bay en Pebbles Beach. Meerdere stranden bevinden zich trouwens in de omgeving van Bridgetown. De kuststrook leent zich ook perfect om te snorkelen en allerlei vissoorten en zelfs schildpadden te bewonderen. Barbados is bekend als duiklocatie. Een van de populairste locaties van de Caraďben is het wrak van de SS Stavronikita die in 1976 werd verwoest door een brand en later werd opgeblazen om als duiksite te fungeren.
 
 
Meert u op vrijdag of zaterdag af in Barbados, bezoek dan het vissersplaatsje Oistins. Op de Fish Fry kan u er heerlijke visgerechten proeven. Tonijn, zwaardvis, marlijn, vliegende vissen, zeilvissen en kreeft worden er ter plaatse gebakken of gegrild met lokale kruiden. Proef ze met een lokaal gebrouwen bier, exotisch kokoswater of een rumpunch terwijl u geniet van een reggae-, samba- of steeldrum-band. Barbados wordt gezien als de bakermat van de rum, eigenlijk een bijproduct van de suikerrietplantages. Bezoek Mount Gay, de oudste actieve rumfabriek ter wereld. Ook aantrekkelijk is St Nicholas Abbey die al 350 jaar rum brouwt. De site bevat eveneens mooie oude herenhuizen. Diverse stokerijen stellen tours en proeverijen voor. Uiteraard vindt u deze alcoholische drank ook in de bars, die hier rumshops heten. Volgens kenners zijn er meer dan 1.500 rumshops op het eiland. De Bajans noemen de drank trouwens de beste uitvinding van het eiland.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2021 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be