Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (5)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (2)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (7)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (12)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (17)
Swan Hellenic (2)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (32)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (9)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (88)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (57)
Nieuwe Schepen (45)
Reisverslagen (3)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Silver Origin van Silversea Cruises klaar voor de Galapagos
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
21 jun '20
 
Silversea Cruises was in 2013 de eerste luxerederij die de Galapagoseilanden in haar vaarschema opnam. Met de Silver Origin breit de rederij vanaf augustus een nieuwe pagina aan dit succesvolle verhaal. Het expeditievaartuig is het eerste schip van Silversea Cruises dat specifiek op maat van een bestemming werd ontworpen. Het verlaat eerstdaags de Nederlandse scheepswerf De Hoop richting de Galapagos en verwelkomt - afhankelijk van de opheffing van de reisbeperkingen naar aanleiding van de Covid 19-pandemie – op 22 augustus zijn eerste passagiers. Het innovatieve all-suite schip biedt plaats aan 100 gasten en 90 bemanningsleden.
 
 
 
 
 
Silver Origin focust op duurzaamheid, de expeditiebeleving en een onderdompeling in de bestemming. Centraal staat Basecamp, een 551 m² grote educatieve centrum waar de gasten via een digitale wand, interactieve programma’s, video’s, wetenschappelijke presentaties en historische foto’s van de Royal Geographical Society in Londen leren over de fauna, de flora en de geschiedenis van de Galapagos. Ze kunnen er ook ervaren gidsen van het Galapagos Nationaal Park ontmoeten. Deze ruimte is tevens het perfecte verzamelpunt voor de Zodiac-excursies. Het expeditievaartuig beschikt op de achtersteven over een marina waar acht zodiacs de gasten aan land brengen. De Silver Origin vervoert daarnaast kayaks en wetsuits voor wie de onderwaterwereld wil ontdekken.
 
 
Een gecertificeerd expeditieteam houdt dagelijkse bijeenkomsten en lezingen in de Explorer Lounge. Deze ruimte is zeer huiselijk ingericht met individuele televisieschermen. In het buitengedeelte kunnen de gasten gezellig ontspannen in zithoeken en rond de vuurplaats. De Observation Lounge vooraan het schip is de plek om te ontspannen bij een fantastisch 180°-uitzicht of een boek te lezen uit de expeditiebibliotheek. De passagiers kunnen verder genieten van twee eetgelegenheden: The Restaurant en The Grill waar eveneens in de openlucht kan worden gegeten. In lijn met SIlversea’s S.A.L.T.-programma (Sea and Land Taste) staan de lokale producten en de Ecuadoraanse keuken centraal. ’s Avonds is er tevens een Hot Rocks-concept.
 
 
De Galapagoseilanden vormen het grootste nationale park van Ecuador en een van de ecologisch belangrijkste gebieden in de wereld. Silversea Cruises integreert op haar nieuwste schip dan ook innovatieve milieutechnologieën waaronder dynamische positionering die het uitwerpen van ankers overbodig maakt. Silver Origin is bovendien volledig plasticvrij. Gasten ontvangen een herbruikbare metalen waterfles, terwijl zeewater via omgekeerde osmose wordt omgevormd tot drinkwater. Silversea verwacht hierdoor op jaarbasis tot 19.000 plastic flessen uit te sparen. De suites aan boord van de Silver Origin behoren tot de ruimste en meest luxueuze in de Galapagos. De hogere suites beschikken bovendien over een bad en douche met uitzicht op de oceaan. Het design van de suites is geïnspireerd op de geprezen logies op de grotere Silversea-schepen. Wel koos de rederij voor meer neutrale tonen en natuurlijke materialen die perfect aansluiten bij het milieu van de Galapagos.
 
 
Silver Origin komt op 22 augustus in de vaart. Het schip verzorgt twee verschillende weekcruises waarbij het vaartuig de ene week tussen Baltra en San Cristobal vaart en de daaropvolgende week via een alternatieve route terugkeert naar Baltra. Deze twee routes kunnen uiteraard worden gecombineerd tot een langere reis die zowel de westelijke als de noordelijke en centrale eilanden covert. Naar aanleiding van de eindejaarsfeesten verzorgt het vaartuig op 19 en 29 december 2020 twee eenmalige vaarschema’s van respectievelijk 10 en 11 nachten. Silversea stelt eveneens een reeks pre- en postcruiseprogramma’s voor met hotelverblijf in Quito en landtours van 4 tot 6 nachten met bezoek aan onder meer Lima, het Titicacameer, de Heilige Vallei en de Incahoofdstad Cuzco en uiteraard Machu Picchu, de ruïnestad van de Inca’s.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2022 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be