Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (5)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (2)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (7)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (12)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (17)
Swan Hellenic (2)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Arctica (1)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (1)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (31)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (9)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (88)
Expeditiecruises (7)
Havens - aanlegplaatsen (56)
Nieuwe Schepen (45)
Reisverslagen (3)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Op ontdekking in St. Petersburg: uw volgende cruisebestemming?
Geschreven door Nico De Boeck van C2A Belgium
14 mei '20
 
In een van onze vorige blogs vertelden we u over cruisen op de Baltische Zee en boeiende plekken in Estland, Letland en Litouwen. Vaak meren cruiseschepen die dit gebied bevaren meerdere dagen aan in St. Petersburg, het meest oostelijke punt van de Baltische Zee, aan de monding van de Neva. En hier zijn onvoorstelbaar veel interessante dingen te ontdekken!
 
 
 
 
 
St. Petersburg dankt zijn grandeur aan tsaar Peter Romanov. Hij maakte van Rusland een Europese grootmacht en maakte van St. Petersburg de nieuwe hoofdstad van Rusland. Hij bouwde kerken, paleizen, kathedralen, pleinen en musea. Een van de absolute hoogtepunten in elk bezoek aan de stad is het Hermitage museum – dit is de grootste collectie kunst in heel Europa met meer dan 3 miljoen werken! Wereldberoemde namen als Da Vinci, Rubens, Michelangelo, Brueghel, Van Dijck, Van Gogh, Picasso Renoir, Matisse en vele andere hangen hier samen.
 
 
Een kleiner, maar even interessant museum in de stad is het Fabergé museum. Dit museum brengt het verhaal van de wereldberoemde juweelontwerper Peter Carl Fabergé, die voor de tsaar 52 kunstig gemaakte gouden paaseieren ontwierp, voorzien van allerlei edelstenen, parels of ander kostbaar materiaal. In het museum kom je meer te weten over de ontwerper en de collectie!
 
 
Wie zich verplaatst in St. Petersburg, moet beslist de metro nemen; deze is zoals je nog nooit hebt gezien. Sommige metrostations lijken wel musea of kleine paleizen, compleet met sculpturen en enorme luchters! En op je tocht doorheen de stad kom je misschien wel langs het Wodka Museum, een van de geweldige kleine restaurantjes waar men lokale specialiteiten klaarmaakt of Kupetz Eliseevs, de mooiste kruidenierzaak die je ooit hebt gezien. Hier vind je een uitgebreid aanbod van thee, kaviaar, chocolade, vlees en natuurlijk… wodka.
 
 
Nog een must-visit plek in St. Petersburg is het Petershof, waar tsaar Peter Romanov zijn eigen versie van Versailles liet bouwen. Voor de Grande Cascade in de tuinen liet hij de beste architecten in Europa opdraven en het resultaat mag er zijn: 140 fonteinen en kanalen, vergulde beelden en marmeren terrassen. Andere blikvangers in St. Peterburg zijn de Tsarskoe Selo, de Kerk van de Verlosser op het bloed, het Catharina Paleis en voor wie het wat hedendaagser mag zijn, het Street Art Museum. De kans is groot dat u na een bezoek aan de stad al nieuwe plannen maakt om St. Petersburg opnieuw te bezoeken!
 
 
 
 
 

 
 
  © 2022 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be