Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (5)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (2)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (7)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (12)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (17)
Swan Hellenic (2)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (32)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (9)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (88)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (57)
Nieuwe Schepen (45)
Reisverslagen (3)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Seabourn Venture verkent nieuwe horizonten
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
14 aug '19
 
Seabourn begint stilaan details vrij te geven over de Seabourn Venture. Het allereerste expeditieschip van de luxerederij komt in juni 2021 in de vaart. Een zusterschip staat gepland voor mei 2022. Beide schepen worden gebouwd volgens de hoogste ijsklasse (PC 6 Polar Class) voor passagiersschepen en zullen beschikken over 132 balkonsuites. Gasten mogen zich verwachten aan enkele opvallende voorzieningen waaronder twee duikboten.
 
 
 
 
 
Een van de blikvangers van de schepen worden de twee door batterijen aangedreven onderzeeŽrs. Deze subs voor zes gasten en een kapitein kunnen voor de exploratie van scheepswrakken, koraalriffen en de onderwaterwereld afdalen tot op een diepte van 300 meter. De passagiers nemen plaats in twee doorzichtige acrylkoepels. De stoeltjes bevinden zich op een draaiend platform, zodat de gasten helemaal niks hoeven te missen van het prachtig uitzicht. De onderzeeŽrs zijn tevens uitgerust met een 4k-onderwatercamerasysteem, airco, Bluetooth-stereosysteem, een grijparm die tot 32 kg kan tillen en een champagnekoeler, voor zij die graag willen toasten op hun verkenningstocht.
 
 
Afhankelijk van de weeromstandigheden en het vaargebied zullen de duikboten meerdere keren per dag uitvaren. De volledige duik wordt gefilmd en tijdens conferenties achteraf geprojecteerd op groot scherm in het Discovery Center. Voor wie boven water op verkenning wil, beschikt de schepen verder over 24 Zodiacs en een reeks kajakken. Er varen ook steeds deskundigen mee die tijdens het Seabourn Conversations-programma hun inzichten delen over de geschiedenis, ecologie en cultuur van de bestemmingen. Gasten genieten verder van acht dineropties die zoals op elk Seabourn-schip in de prijs van de cruise zijn inbegrepen.
 
 
De 132 suites aan boord van de Seabourn Venture, meestal met eigen balkon, kijken allemaal uit op de oceanen. De Veranda Suite heeft een oppervlakte van 33 m≤ en de Panorama Suite telt 39 m≤. Wie in de Penthouse Suite en Penthouse Spa Suite (49 m≤) verblijft, beschikt net als op de andere schepen over een afzonderlijke slaapkamer. De Owners Suite en Signature Suite tellen respectievelijk 95 en 128 m≤. De meest indrukwekkende accommodatie is de Wintergarden Suite. Deze nieuwe loftsuite telt 97 m≤ en een slaapkamer met een indrukwekkend, kamerhoog raam op de bovenverdieping. Dit type kan bovendien worden uitgebreid met de aanpalende Veranda Suite tot een Grand Wintergarden Suite met een totale oppervlakte van 130 m≤. Dit maakt de suite perfect voor gezinnen of vrienden die samen wensen te reizen.
 
 
Seabourn Venture komt in juli 2021 in de vaart en zal op haar pre-inaugural cruise al meteen Zeebrugge aanlopen. Het expeditieschip vaart tijdens haar eerste zomer onder meer naar Noorwegen, Spitsbergen, IJsland, Groenland en het Canadese poolgebied. In september 2021 begint de Seabourn Venture aan haar grote zuidelijke herpositionering via de CaraÔben, het Panamakanaal en Zuid-Amerika. Het expeditieschip spendeert het winterseizoen 2021-2022 in het witte continent en zal vanuit Ushuaia cruises van 10 tot 28 dagen voorstellen naar Antarctica, de Falklands, South Georgia en de Chileense fjorden. In het voorjaar 2022 staan nog vijf cruises op de Amazone op het programma vooraleer het schip opnieuw de Atlantische Oceaan oversteekt richting Europa. Alle afvaarten tijdens het eerste jaar vanaf heden te boeken.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2022 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be