Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (5)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (2)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (7)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (12)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (17)
Swan Hellenic (2)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (32)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (9)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (88)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (57)
Nieuwe Schepen (45)
Reisverslagen (3)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Regent Seven Seas Cruises bestelt derde Explorer-klasse schip
Geschreven door Dirk Van Duyse
15 jan '19
 
Regent Seven Seas Cruises, de meest luxueuze cruiserederij ter wereld, heeft vandaag aangekondigd een contract met het Italiaanse Fincantieri S.p.A. te hebben gesloten voor de bouw van een nieuw luxe cruiseschip. Het nieuwe luxe schip zal elegantie op zee opnieuw definiëren en is naar verwachting eind 2023 klaar. Het wordt een zusterschip van de bekroonde Seven Seas Explorer, het meest luxueuze schip ooit gebouwd, en Seven Seas Splendor, het schip dat luxe perfectioneert. Het intieme en ruime nieuwe schip biedt plaats aan 750 gasten en is het zesde all-suite schip van Regent Seven Seas Cruises. Details over haar routes, suites, restaurants, voorzieningen en programma’s zullen in de aanloop van haar debuut in 2023 bekend gemaakt worden. De reizen voor het openingsseizoen van het schip zullen in 2021 in de verkoop gaan.
 
 
 
 
 
Jason Montague, President en Chief Executive Officer van Regent Seven Seas Cruises, zegt: “Sinds haar debuut in 2016, is Seven Seas Explorer het meest luxueuze schip ooit gebouwd, gebaseerd op de vele prijzen en lofbetuigingen van de gasten die het schip verdient. Bij het openen van reserveringen voor Seven Seas Splendor's openingsseizoen in april van vorig jaar hadden we de beste boekingsdag in het 26-jarige bestaan van het bedrijf. Elk nieuw schip wordt steeds succesvoller dan de vorige, wat onze anticipatie voor de komst van Seven Seas Splendor in 2020 vergroot. Onze groei is te danken aan de geweldige mensen die werken voor onze vloot, onze waardevolle medewerkers aan wal, onze loyale gasten en hun vertrouwde reisadviseurs.”
 
 
De contractprijs voor het schip bedraagt ongeveer € 475 miljoen. De onderneming heeft exportkredietfinanciering met gunstige voorwaarden verkregen om 80 procent van de contractprijs van het schip te financieren, afhankelijk van bepaalde Italiaanse overheidsgoedkeuringen. Regent Seven Seas Cruises is eigendom van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. (NYSE:NCLH), waar ook Norwegian Cruise Line en Oceania Cruises onder vallen. “We kijken er naar uit om voort te bouwen op het spectaculaire succes van Seven Seas Explorer en Seven Seas Splendor, terwijl we een nieuw schip tot leven aan het brengen zijn dat een nog hogere maatstaf voor elegantie, luxe en stijl zal worden,” zei Frank del Rio, President en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. “Dit nieuwe schip versterkt het robuuste en toch gestage groeiprofiel van ons bedrijf, waardoor we onze aanwezigheid wereldwijd kunnen uitbreiden, ons productaanbod verder kunnen diversificeren en aandeelhoudersrendementen blijven genereren. " Fincantieri is momenteel bezig met de bouw van Seven Seas Splendor op haar scheepswerf Ancona in Italië. Dit wordt gedaan met maximale aandacht voor het perfectioneren van elk detail.
 
 
Regent Seven Seas Cruises is de meest inclusieve luxueuze cruisemaatschappij, met een vloot van zes schepen die varen naar meer dan 450 bestemmingen, wereldwijd. Regent Seven Seas Cruises biedt cruises aan waarbij vrijwel alles inclusief is, met all-suite accommodatie, de grootste verscheidenheid aan onbeperkte gratis excursies in iedere haven, ongelimiteerde Wi-Fi, persoonlijke service, exquise cuisine, kwaliteitswijnen en sterke dranken, fooien en zelfs een hotelnacht voorafgaand aan de cruise voor gasten die verblijven in Concierge-suites en hoger. In 2018 heeft de cruiserederij een renovatieprogramma van 125 miljoen dollar afgerond van Seven Seas Mariner, Seven Seas Voyager en Seven Seas Navigator om de elegantie van de vloot te verhogen tot de benchmark van Seven Seas Explorer en in 2020 Seven Seas Splendor.
 
 
Fincantieri behoort tot de grootste scheepbouwgroepen ter wereld en is nummer één op het gebied van diversificatie en innovatie. Het bedrijf is marktleider in ontwerp en constructie van cruiseschepen en een gerenommeerde marktspeler in alle sectoren van de hightech scheepsbouwindustrie, van marine tot offshore schepen, veerboten tot megajachten, scheepsrenovaties en -omzettingen, productie van systemen en onderdelen en service na verkoop. Met het hoofdkantoor gevestigd in Triëst (Italië), heeft de groep al meer dan 7.000 schepen gebouwd in de meer dan 230 jaar van zijn maritieme geschiedenis. Met meer dan 19.000 werknemers (waarvan 7.800 in Italië) en 20 scheepswerven op vier continenten, is Fincantieri de meest toonaangevende scheepsbouwer in het westen. Tot het klantenbestand behoren de belangrijkste cruiserederijen en verschillende buitenlandse marines, waaronder de Italiaanse en Amerikaanse marine. Daarnaast is Fincantieri partner van een deel van de Europese defensiebedrijven binnen supranationale programma’s. Ga voor meer informatie naar www.fincantieri.com.
 
 
 
 

 
 
  © 2022 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be