Welkom op de cruiseblog site van Reizen De Cauwer. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (13)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (23)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (17)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (31)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (3)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (17)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (107)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (91)
Nieuwe Schepen (74)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Dirk Van Duyse (5)
Tess (1)
 
Cunard breidt haar vloot in 2024 uit met een vierde Queen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
13 feb '22
 
Queen Anne wordt de naam van het nieuwe schip van Cunard dat begin 2024 in de vaart komt. Dat heeft de rederij aangekondigd. In mei gaat het openingsseizoen van de Queen Anne in de verkoop. Het nieuwe vaartuig wordt het 249ste schip van Cunard. Het zal volgens de rederij een opmerkelijk kwartet vormen met Queen Mary 2, Queen Victoria en Queen Elizabeth. Met de ingebruikneming zal Cunard voor het eerst sinds 1999 opnieuw met vier schepen uitvaren die de namen van elke koningin-regnant in het afgelopen millennium eren.
 
 
 
 
 
Het Cunard-team onderzocht meerdere naamgevingsopties en liet zich inspireren door het bewind van koningin Anne. De rederij werkte voor de keuze samen met de Britse historicus, auteur en televisiepresentator Kate Williams om te helpen bij het gedetailleerde onderzoek. Kate Williams: "Het is zo opwindend dat het vierde schip van de vloot naar koningin Anne zal worden vernoemd. Ze heeft een fascinerend verhaal te vertellen - een van koninginschap, eenheid van de zich ontwikkelende constitutionele monarchie en een gouden eeuw van de kunsten. Ze was een inspirerende vrouw en razend populair bij haar mensen. Ze zou gevierd moeten worden. Dit nieuwe schip in de Cunard-vloot is de perfecte manier om dat te doen!"
 
 
Queen Anne zal beschikken over opnieuw ontworpen ruimtes die kenmerkend zijn voor Cunard en nieuwe gastervaringen introduceren op het gebied van eten, cultuur en entertainment. Het schip zal volgens de rederij een ongeëvenaarde cruise-ervaring bieden, ondersteund door de White Star-service. Het moet een brug slaan tussen traditie en hedendaagse luxe, de invloedrijke ontwerpstijlen van zowel verleden als heden in de kijker zetten en vernieuwde Cunard-kleuren introduceren. Wereldberoemde ontwerpers onder leiding van creative director Adam D. Tihany (oa Seabourn en Holland America Line) hebben hun krachten gebundeld om een buitengewoon en doordacht ontwerp te creëren dat een inspiratie moet vormen voor een nieuwe manier van reizen op zee. Het decor zal gedurfde kleurtinten omvatten en een opvallende esthetiek laten zien die aansluit bij de befaamde tijdloze verfijning van Cunard.
 
 
Sture Myrmell, president van Carnival UK: "Ik ben absoluut verheugd om Queen Anne, het vierde schip in de vloot van Cunard, te verwelkomen. Dit markeert een heel speciaal moment in de 182-jarige geschiedenis van de maatschappij en toont Cunard’s opwindende wereldwijde plannen voor de toekomst. Het schip zal nog meer gasten over de hele wereld de kans bieden met Cunard uit te varen. Met een ontwerp geïnspireerd op het verleden en gericht op de toekomst, is Queen Anne de perfecte manier voor onze gasten om het plezier van verkenning en reizen opnieuw te ontdekken. We kijken ernaar uit om de komende weken en maanden meer details te delen."
 
 
Cunard heeft intussen ook haar zomerprogramma 2023 gelanceerd. De drie Queens zullen 150 afvaarten van 2 tot 27 dagen aanbieden naar 120 unieke havens in 35 landen. Op 23 bestemmingen blijven de schepen extra lang in de haven. Op 15 andere locaties zullen ze overnachten tegen de kade. Onder de titel ‘The World Awaits 2023’ kondigt de rederij een reeks nieuwe routes aan. Queen Victoria zal onder meer in april 2023 een twaalfnachtenreis naar Spanje en Portugal inclusief de Canarische Eilanden voorstellen. Op 6 juni vertrekt het schip vanuit Southampton voor een verkenning van de Noordkaap. Gasten aan boord van Queen Mary 2 kunnen in september een trans-Atlantische overtocht richting New York combineren met een reis naar New England en Canada inclusief een driedaags verblijf in Quebec. Queen Elizabeth spendeert de zomer 2023 in Alaska.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2024 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683