Welkom op de cruiseblog site van Reizen De Cauwer. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (4)
Oceania Cruises (7)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (21)
Midden-Oosten (1)
Noorse Fjorden (6)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (9)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (6)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (60)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Zorg dat uw bucketlist geen waiting list wordt
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
21 feb '21
 
Na de reisbeperkingen en lockdowns willen we straks allemaal weer op cruise. Er wordt deze dagen flink geboekt of omgeboekt naar vertrekken in 2022 en zelfs 2023. Sommige afvaarten of categorieën van kajuiten en suites zijn al volgeboekt. Dat geldt zeker voor unieke of eenmalige reizen. Zo was de wereldcruise 2023 van Oceania Cruises eind januari al helemaal uitverkocht. Ook Silversea Cruises en Seabourn openden midden februari hun wereldcruises 2023. Daarnaast noteren de rederijen een sterke vraag naar langere en verdere cruises in onder meer Azië. Om op deze trends in te spelen hebben bepaalde maatschappijen hun volledige winterseizoen 2022-2023 en in sommige gevallen zelfs al de zomer en herfst van 2023 opengesteld.
 
 
Op dit ogenblik hebben de meeste cruiserederijen hun afvaarten geannuleerd tot eind april en in sommige gevallen zelfs tot eind mei of juni. Nu de vaccinaties op gang komen, kunnen we alleen maar hopen dat de gezondheidsdiensten en regeringen de reisrestricties in de aanloop tot het zomerseizoen stilaan versoepelen. Verre bestemmingen zijn de volgende maanden nog niet aan de orde. De zomer zal volledig in het teken staan van de Middellandse Zee en Noord-Europa, al is het op dit ogenblik nog koffiedik kijken of alle landen toeristen zullen toelaten. Veel mensen nemen daarom het zekere voor het onzekere en kiezen voor vertrekken vanaf het najaar. Daarnaast is de vraag of een vaccinatie verplicht zal zijn om te mogen inschepen. Onder meer Crystal Cruises heeft al aangegeven dat een volledige inenting tegen Covid-19 een voorwaarde wordt om te kunnen meevaren.
 
 
Heel wat vakantiegangers zagen hun cruise het voorbije jaar en in de eerste jaarhelft van 2021 afgelast en ontvingen hiervoor een future cruise credit. Deze cruisevouchers hebben de waarde van de geannuleerde reis. In sommige gevallen heeft de rederij bij wijze van tegemoetkoming het bedrag verhoogd tot 125 procent. Check vooral wanneer uw tegoedbonnen vervallen. In sommige gevallen zijn vouchers uitgeschreven in 2020 maar enkele maanden meer geldig. Enkele rederijen laten een verlenging tot eind 2021 toe, maar alleen als u die zelf aanvraagt. U verzilvert ze dus best tijdig door een nieuwe cruise te reserveren met vertrek vanaf de zomer of het najaar van 2021. U bent meteen ook voor 100 procent verzekerd door het Garantiefonds Reizen. En mocht die reis toch komen te vervallen, dan ontvangt u een nieuwe FCC met aangepaste datum.
 
 
Met deze cruisevouchers hebt u bovendien al een flink stuk van uw volgende reis betaald en kan u in veel gevallen opteren voor die grote suite of mits een kleine toeslag die verre reis boeken waar u al jaren van droomt. “Na de Covid-pandemie willen de mensen duidelijk weer van het leven genieten”, zegt Dirk Van Duyse, gedelegeerd bestuurder van Cruise Plus. “De mensen willen terug perspectief en aftellen naar een cruise. Ze boeken wel verder vooruit dan voorheen. Daarom is er veel vraag naar 2022 en zelfs naar 2023. Vooral de grotere hutten zoals penthouse suites en junior suites staan al vaak op wachtlijsten. Daarnaast denken de mensen aan verdere bestemmingen. Voor 2022 wordt er heel goed geboekt voor het Verre Oosten en de Middellandse Zee. We hebben een grote aanbieding gehad met Regent Seven Seas Cruises en daar werd gigantisch op geboekt.”
 
 
Mede ingegeven door de Covid-pandemie gaat de vraag volgens Van Duyse duidelijk uit naar kleinere schepen. “Cruiseschepen met maximaal 750 tot 1.000 passagiers zitten in de lift. Mensen vragen schepen met minder volk. Ze nemen een grotere hut met meer ruimte en privacy en zeker ook met een terras om de ruimte te kunnen ventileren.” Ondertussen kunnen we met z’n allen maar hopen op een snellere kentering zodat we later dit jaar alsnog op cruise kunnen vertrekken. Er zullen dit jaar bovendien weinig Amerikanen de oceaan oversteken om in de Middellandse Zee te cruisen. Dit zal er ongetwijfeld voor zorgen dat er zelfs voor late beslissers voldoende beschikbaarheden zullen zijn.
 
 

 
 
  © 2021 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683