Welkom op de cruiseblog site van Reizen De Cauwer. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Emerald Yacht Cruises (1)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (4)
Oceania Cruises (8)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (4)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (24)
Midden-Oosten (2)
Noorse Fjorden (8)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (9)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (7)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Expeditiecruises (6)
Food (1)
Ik reis gerust (66)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Go for 2021: Hongkong: wolkenkrabbers, wierook en…
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
9 nov '20
 
Wanneer u van de luchthaven van Hongkong naar het centrum rijdt, lijkt het soms wel alsof u op een Engelse autosnelweg rijdt. Ook in de stad verwijzen dubbeldekkers, monumentale gebouwen en culturele tradities naar de Britse erfenis. Op 1 januari 1997 werd de voormalige kroonkolonie aan China overgedragen, maar zou nog 50 jaar van een grote autonomie genieten. Niettegenstaande politieke spanningen blijft Hongkong een uitnodigende cruisebestemming en een knooppunt van oost en west. De stad is een metropool vol tegenstrijdigheden van rustgevende tempels en duizenden Boeddha’s tot bruisende winkelstraten, waanzinnige uitzichten en paardenraces.
 
 
 
 
 
Hongkong kennen we vooral van de wolkenkrabbers en grote bezienswaardigheden, maar om de wortels van Hongkong te ontdekken, moet u een bezoek brengen aan Old Town Central, een van de oudste wijken van de stad. Hier vindt u traditionele Kantonese theehuizen en tempels. De Man Mo Tempel is het oudste en bekendste gebedshuis van Hongkong. Het heiligdom is toegewijd aan de God van de Literatuur (Man Cheong) en de God van de Oorlog (Mo Tai). Gelovigen hangen in de tempel spoelen van wierook op die u werkelijk de adem afsnijden. Niettemin is dit gebedsoord zeker een bezoek waard. Tempels en Boeddha’s vindt u trouwens in alle formaten van de 34 meter hoge, zittende Boeddha op de heuvel van het Po Lin-klooster op Lantau tot het Klooster van de Tienduizend Boeddha’s in Sha Tin.
 
 
Shopaholics kunnen in Hongkong hun hart ophalen. Vind alle bekende ketens in straten zoals Nathan Road, ‘Shop till you drop’ in winkelcentra waaronder Time Square Mall en Harbour City of kijk uw ogen uit op de vogel-, bloemen- of goudvismarkt. Op de Temple Street Night Market vindt u een heerlijke mengelmoes van straatverkopers, artiesten, waarzeggers en restaurants. Proef in Hongkong zeker de dim sum die u in alle vormen, smaken en kleuren vindt. De beste proeft u volgens kenners in Tim Ho Wan, het goedkoopste Michelin-bekroonde restaurant ter wereld. Mag het wat speelser zijn of je reist met kinderen, probeer dan de vrolijke dim sum-creaties van Yum Cha!
 
 
Hongkong is een drukke en uitgebreide stad. De meest populaire vervoersmiddelen zijn de ding dings of dubbeldekstrams en de Star Ferry tussen Central en Kowloon. Een andere manier om Hongkong te overschouwen is een bezoek aan een van de wolkenkrabbers of een rit met de iconische Peak Tram-kabelspoorbaan naar het hoogste punt van Hongkong Island. Of misschien is de Central-Mid-Levels Escalator wel iets voor u. Met 800 meter is dit de langste opeenvolging van buitenroltrappen en loopbanden in de wereld. Onderweg legt u een hoogteverschil van 135 meter af en krijgt u een unieke inkijk in het leven in Hongkong. Mis zeker de ook iconische wandeling langs de historische haven niet en ga onderweg met Bruce Lee op de foto op de Avenue of the Stars, Hongkong’s versie van de Hollywood’s Walk of Fame.
 
 
Hongkong wordt soms wel eens het New York van Azië genoemd. En dat heeft alles te maken met de indrukwekkende skyline, zeker wanneer een cruiseschip ’s avonds afvaart en de Symphony of Lights de wolkenkrabbers verlicht. De stadstaat beschikt over twee cruiseterminals. Kai Tak Cruise Terminal is de grootste cruiseterminal op de plaats van de voormalige luchthaven. Het Kowloon City Food District en het vissersdorp Lei Yue Mun liggen vlakbij. Kleinere schepen kiezen vaak voor de Ocean Terminal. Die bevindt zich in het hart van de stad en de kosmopolitische winkel- en uitgaansbuurt Tsim Sha Tsui. De Ocean Terminal maakt deel uit van Harbour City, een van de grote shopping complexen in Hongkong met 450 winkels, 50 restaurants, bioscopen en hotels. Passagiers die er in transit zijn, vinden in de directe omgeving ook diverse musea. Het Ocean Terminal Platform op het dak biedt een adembenemend vergezicht op Hongkong Island en Kowloon.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2021 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683