Welkom op de cruiseblog site van Reizen De Cauwer. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (8)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (3)
Oceania Cruises (7)
Ponant (2)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (7)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (15)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (2)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (7)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (6)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (36)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Go for 2021: De Amalfitaanse kust: romantiek, jetset en citroenbomen
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
4 okt '20
 
We snakken met zín allen naar een normaal zomerseizoen en dromen al volop van 2021. Een cruise in de Middellandse Zee staat daarbij op menig verlanglijst. Wie aan Zuid-ItaliŽ denkt, kan niet voorbijgaan aan de Amalfikust. Kleine schepen meren soms af in Sorrento of Capri, maar ook vanuit Napels is dit vakantieparadijs per ferry of trein makkelijk bereikbaar. Met een limoncello in de hand en zicht op de Tyrreense Zee dromen we weg bij enkele bestemmingen.
 
 
De Amalfitaanse kuststrook ten zuiden van Napels staat sinds 1996 op de Unesco Werelderfgoedlijst. Ze wordt omschreven als een van de mooiste en meest romantische kustlijnen van Europa. De streek wordt genoemd naar Amalfi, het culturele en historische hart van de regio. Het is er gezellig slenteren door het doolhof van steegjes, langs middeleeuwse monumenten en naar de haven waar de superjachten liggen afgemeerd. Een van de blikvangers is de kathedraal van Sint-Andreas waar de apostel begraven ligt. De Duomo werd in de loop van de eeuwen diverse keren verbouwd en uitgebreid wat resulteerde in een mengeling van diverse architectuurstijlen. Aan schilderachtige plaatsjes heeft de Costiera Amalfitana alvast geen gebrek. Positano is spectaculair gelegen op een rots aan de kust. In de heuvels boven Amalfi bevindt zich het kunstenaarsstadje Ravello. De vele boetiekjes, overhangende tuinen en overwelfde doorgangen maken ook dit plekje een bezoekje waard.
 
 
Sorrento is een populaire badplaats en de citroenenhoofdstad van ItaliŽ. Als het cruiseschip hier ligt afgemeerd, brengt een tender u naar de kleine haven Marina Piccola. Na een steile klim en trappen of met de Sorrento Lift bereikt u de winkelstraat San Cesareo en het Piazza Tasso. Vanuit het park van de Villa Communale hebt u een fantastisch zicht op de baai van Napels met de Vesuvius op de achtergrond. Net als in de andere plaatsen is hier aan gezellige terrasjes en limoncellowinkeltjes geen gebrek. De authentieke limoncello wordt gemaakt op basis van citroenen uit de omgeving van Sorrento. Tegenwoordig wordt deze alcoholische drank in diverse landen geproduceerd, maar alleen hier vindt u de originele Liquore di Limone di Sorrento met beschermde geografische aanduiding.
 
 
Het schilderachtige Capri wordt wel eens het jetseteiland genoemd. De rots is al meer dan 2000 jaar het vakantieoord van de rijken. U treedt er in de voetsporen van de Romeinse keizer Augustus maar ook van filmsterren als Brigitte Bardot en Leonardo di Caprio. Wie van exclusieve boetieks en dure merken houdt, kan er zijn hart ophalen in de Via Vittorio Emanuele en Via Camerelle. Met een boot vaart u langs indrukwekkende kliffen en uitstekende rotspunten tot de Grotto Azzurra. Deze ondergelopen grot dankt zijn naam aan de blauwe kleur van het water. U kan het eiland bezoeken met een ferry of hydrofoil vanuit Napels en Sorrento. Hou er wel rekening mee dat het in het hoogseizoen heel druk kan zijn op Capri. Mag het wat rustiger, dan is het vulkanische eiland Ischia een mooi alternatief.
 
 
Voor wie op eigen houtje vanuit Napels de regio bezoekt, is de Circumvesuviana een mogelijkheid. Deze trein rijdt vanuit Napels naar Sorrento. Onderweg zijn er onder meer stops in Pompeii en Herculaneum. Beide steden werden in 79 na Christus tijdens de uitbarsting van de Vesuvius van de kaart geveegd. Twee eeuwen lang al zijn archeologen bezig delen van Pompeii weer bloot te leggen. Nog steeds worden ontdekkingen gedaan, waardevolle frescoís gevonden, stoffelijke resten aangetroffen en nieuwe sites opengesteld voor het publiek. De ruÔnestad schetst een goed geconserveerd beeld van het Romeinse dagelijkse leven. Een plaats om te ontdekken en te herontdekken.
 
 

 
 
  © 2020 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683