Welkom op de cruiseblog site van Reizen De Cauwer. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (8)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (3)
Oceania Cruises (7)
Ponant (2)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (7)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (13)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (2)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (7)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (6)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (32)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Go for 2021: Malta: ridders, burchten en balkons
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
8 sep '20
 
Valletta is ongetwijfeld een van de meest indrukwekkende havens om binnen te varen in de Middellandse Zee. Het leven in Malta is heel nauw verbonden met het water. De Feniciërs gebruikten 3.000 jaar geleden de natuurlijke havens al tijdens hun handelsverkeer. De zee maakte deze dwergstaat echter ook kwetsbaar voor invasies. Getuigen hiervan zijn de vele verdedigingswerken. Deze burchten zijn vandaag indrukwekkende herinneringen aan het roerig verleden van de eilanden en maken van Malta een boeiende bestemming.
 
 
 
 
 
De Maltese eilanden worden wel eens omschreven als één groot openluchttheater. Wat hen uniek maakt, is dat hun verleden nog zo goed zichtbaar is. Duik in de mysterieuze prehistorie van het eiland, treedt in de voetsporen van de apostel Paulus of kijk waar de ridders van St. John het christendom verdedigden. Het mag dan ook niet verbazen dat Malta een geliefkoosde filmlocatie is. De voorbije jaren zijn er onder meer scènes gefilmd voor de serie Game of Thrones en klassiekers als Troy, Gladiator en The Da Vinci Code. Malta’s geringe omvang betekent bovendien dat u op één dag heel wat kan ontdekken van de schilderachtige drie steden tot het middeleeuwse Mdina en het vissersplaatsje Marsaxlokk.
 
 
Valletta zelf is een werelderfgoedstad met een van de meest geconcentreerde historische centra in de wereld. Het raster van smalle straten herbergt enkele van de beste kunstwerken, kerken en paleizen van Europa. Het is een aangename stad om te verkennen met om elke hoek fascinerende historische gebouwen met kleurrijke balkons. De vele zijstraten staan vol met leuke winkeltjes en cafés, terwijl de hoofdstraten van Valletta bezaaid liggen met grote internationale merkwinkels. De beste manier om de stad te ontdekken, is dan ook te voet. Wie meer van Malta en Gozo wil zien, kan kiezen voor de excursies die de cruiserederijen aanbieden en vier Hop On Hop Off-tours.
 
 
Mis op deze rondritten zeker Mdina niet. Deze ‘Citta Notabile’ of adellijke stad waar de Maltese hooggeplaatste families leven, telt indrukwekkende paleizen en nauwe, schaduwrijke straten. Hoewel er amper 400 mensen wonen, wordt Mdina omschreven als een van Europa’s mooiste voorbeelden van een oude ommuurde stad met een uitzonderlijke mengeling van cultuur uit de middeleeuwen en barok. Vlakbij ligt ook Rabat (niet te verwarren met de hoofdstad in Marokko) die een belangrijke rol heeft gespeeld in Malta’s verleden en heel wat archeologische bezienswaardigheden telt.
 
 
Cruiseschepen meren in Malta af aan de Valletta Waterfront, op amper een kilometer van het centrum. Wie opziet tegen enkele steile hellingen, kan het centrum bereiken via de Barrakka Lift. Deze publieke lift brengt u van de Grand Harbour naar het St Peter and St Paul Bastion en de Upper Barrakka Gardens waar u een mooi zicht hebt over de haven en de drie versterkte steden Cospicua, Senglea en Vittoriosa die rond de haven zijn gevestigd. Op het terras van het bastion worden elke dag om 12 uur en 16 uur twaalf kanonschoten afgevuurd. De Saluting Battery werd in 1566 aangelegd door de ridderorde van St. John. Deze kruisridders liggen ook aan de basis van het Maltezer kruis met vier armen en acht punten dat tot op vandaag de handelsvlag van Malta vormt en die u ook terugvindt op cruiseschepen die het Zuid-Europese eiland als vlaggenstaat hebben.
© foto’s Visit Malta
 
 
 
 
 

 
 
  © 2020 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683