Welkom op de cruiseblog site van Reizen De Cauwer. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (8)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (4)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (3)
Oceania Cruises (6)
Ponant (2)
Regent Seven Seas (9)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (14)
Star Clippers (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (2)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (6)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (10)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (2)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (5)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (5)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (21)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (34)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (4)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Singapore: hippe stadstaat en streetfood op Michelin-niveau
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
7 jun '20
 
Van koloniaal tot mondain, voel u enkele dagen als Crazy Rich Asians. Singapore is een hippe wereldstad die u moet bezocht hebben. De eilandstaat in Zuid-Oost AziŽ maakte de voorbije decennia een enorme evolutie door en behoort vandaag tot de meest welgestelde naties. Hoewel Singapore tot de meest dichtstbevolkte steden ter wereld behoort, oogt de bestemming zeer groen. Ze kreeg dan ook niet voor niks de naam van Ďtuinstadí mee.
 
 
 
 
 
Singapore werd tweehonderd jaar geleden een Britse handelspost onder de leiding van Sir Thomas Stamford Raffles. Enkele historische gebouwen aan de monding van de Singapore River verwijzen nog naar deze koloniale tijd. Blikvanger is het Raffles Singapore dat in 1887 de deuren opende en vandaag behoort tot een van de laatst overblijvende 19de eeuwse hotels in de wereld. Het luxehotel heropende vorig jaar de deuren na een ingrijpende renovatie. Ook wie hier niet verblijft, moet een kijkje nemen in de Long Bar waar meer dan honderd jaar geleden de Singapore Sling werd uitgevonden, een cocktail op basis van gin, kersenlikeur, Cointreau, limoen en grenadine.
 
 
De stadstaat bestaat vandaag voor driekwart uit Chinezen, maar er wonen ook IndiŽrs en Moslims die met Chinatown, Little India en Kampong Glam elk hun eigen wijk hebben. Het centrum van Singapore is vrij compact en op ťťn dag kan u perfect de drie wijken aan elkaar stappen. Voor wie minder kilometers wil afleggen, verbindt een modern metronet de diverse delen van de stad. En dit brengt ons meteen bij het streetfood. In Chinatown, maar ook in de andere etnische wijken vindt u tal van eetstandjes. Singapore is trouwens de enige stad waar u voor amper enkele euroís van streetfood met een Michelinster geniet. In Chinatown Food Street en Maxwell Road Hawker Centre kan u van vrijwel alle Aziatische keukens proeven.
 
 
De skyline van het moderne Singapore wordt gedomineerd door het Marina Bay Sands Hotel. Dit indrukwekkend hotel is een stad op zich met tal van restaurants, shoppingcenter, theaters en een museum. Het SkyPark en observatiedek bieden een indrukwekkend zicht op de stad. Singapore telt trouwens diverse rooftopbars waaronder Altitude op Raffles Place, meteen ís werelds hoogste alfresco bar. Shopaholics vinden nog meer merknamen in Orchard Road met zijn vele winkelcentra. Een van de bekendste voor grote merken is Ngee Ann City. En sluit de dag af met een foto aan Merlion, een standbeeld van half leeuw en half vis, het symbool van Singapore.
 
 
Singapore wil een wereldstad van de 21ste eeuw zijn met groen en fauna. Blikvanger in deze strategie is het Gardens by the Bay. Dit 100 hectare grote park bestaat uit een futuristisch bos van immense metalen bomen. Deze supertrees zijn 25 tot 50 meter hoog en opgebouwd als verticale tuinen. In twee indrukwekkende biomen ontdekt u het droge Middellandse Zeeklimaat en een subtropisch regenwoud. Gardens by the Bay en Marina Bay Sands vallen op wanneer u met een cruiseschip in Singapore aankomt. De stadstaat staat op heel wat vaarschemaís in AziŽ en is daarnaast een welkome tussenstop voor wie vanuit onze contreien naar IndonesiŽ, AustraliŽ en Nieuw-Zeeland vliegt. De grotere schepen meren af in Marina Bay Cruise Centre Singapore. Kleinere schepen zullen vaak ook het Singapore Cruise Centre gebruiken. Deze terminal bevindt zich nabij Sentosa Island, het entertainment center met Universal Studios Singapore, diverse resorts en de mooiste stranden van Singapore.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2020 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683