Welkom op de cruiseblog site van Reizen De Cauwer. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (8)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (4)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (3)
Oceania Cruises (6)
Ponant (2)
Regent Seven Seas (9)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (14)
Star Clippers (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (2)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (6)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (10)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (2)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (5)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (5)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (21)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (34)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Droom nu, Reis later: Key West: Hemingway en katten met zes tenen
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
30 mei '20
 
Key West werd ooit het St. Tropez van de armen genoemd. Vandaag is het meest zuidelijke punt van het vasteland van de Verenigde Staten een tropische vakantiebestemming met wuivende palmen, azuurblauwe wateren en een levendig centrum. Het eiland in de straat van Florida is een aanloophaven voor schepen op weg naar de Caraïben, maar ook een autotrip waard voor wie enkele dagen in Miami verblijft.
 
 
 
 
 
Het eiland wordt vaak geassocieerd met Ernest Hemingway. Het huis waar de schrijver van 1931 tot 1939 verbleef en enkele van zijn bekende boeken schreef, is een van de toeristische attracties van Key West. Ernest Hemingway House en de vuurtoren aan de overkant van het gebouw vormden tevens een decor voor de James Bond-film Licence to Kill. In de tuin leven nog steeds een 50-tal katten met zes tenen aan hun pootjes. Die zijn allen nazaten van Hemingway’s kat Snow White. Ook de Amerikaanse president Harry Truman bracht in Key West zijn winters door. Little White House, een miniversie van het Witte Huis, is vandaag een museum over de staatsman. De beste manier om de historische gebouwen te ontdekken is een wandeling of fietstocht door het compacte centrum. Een alternatief is de Conch Tour Train, een toeristentreintje dat al sinds 1958 door de straten rijdt.
 
 
Geografisch is Key West het dichtste punt van de Verenigde Staten bij Cuba. De Southernmost Point Buoy op het einde van Duval Street is een van de fotospots. Deze hoofdstraat met winkels, kunstgalerijen en gastenhuizen strekt zich uit tot Mallory Square waar de kleine en middelgrote cruiseschepen aanmeren. Mallory Square en Sunset Pier worden elke avond bevolkt door straatartiesten en muzikanten. Inwoners en toeristen genieten er bij zonondergang van cocktails of de Key West Lime Pie. Mis ook Sloppy Joe’s Bar niet, ongetwijfeld de bekendste horecazaak in Key West. Al 83 jaar vinden zowel autochtonen als bezoekers de weg naar dit historische saloon op de hoek van Duval Street en Greene. Ook Hemmingway was er een vaste klant. De naam van de zaak werd trouwens bedacht door de schrijver. Hemingway noemde zichzelf mede-eigenaar en de stille partner van de zaak.
 
 
U zal in Key West ook vaak de naam ‘Conch Republic’ lezen. Op 23 april 1982 verklaarden de Florida Keys zich namelijk onafhankelijk nadat de Verenigde Staten langs de Highway 1 een grenspost hadden ingesteld om drugs en illegale immigranten te onderscheppen. De republiek heeft maar één dag bestaan, maar veel inwoners van Key West identificeren zich nog steeds met de micronatie en vieren op 23 april hun onafhankelijkheidsdag. De naam verwijst eveneens naar de zeevruchten en schelpdieren waarvoor de Keys bekend staan. Roze garnalen, steenkrabben en de kreeften uit de Golf van Mexico die de cruiseschepen serveren, staan er overal op het menu. U kan ze eveneens vers smullen in de vele visbedrijven of fisheries die u in de Keys aantreft. In tegenstelling tot onze kreeften, hebben deze dieren geen scharen en zijn ze dus eigenlijk langoesten.
 
 
Key West staat op het vaarschema van een aantal cruises tussen Zuid-Florida en de Caraïben. Het tropische stadje is ook voor of na de cruise een bezoek waard. De autorit vanuit Miami via de Overseas Highway (US 1) neemt ongeveer vier uur in beslag. Onderweg hopt u van eiland naar eiland en rijdt u over de Seven Mile Bridge. De originele spoorbrug uit 1912 werd destijds omschreven als het achtste wereldwonder. Het restant wordt vandaag alleen gebruikt door vissers, wandelaars en fietsers. De huidige brug uit 1982 vormt een onderdeel van deze Overseas Highway. Ze is met haar 10,88 km de langste brug in de Florida Keys (foto VisitFlorida - Pete Cross, Patrick Farrell).
 
 
 
 
 

 
 
  © 2020 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683