Welkom op de cruiseblog site van Reizen De Cauwer. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (13)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (23)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (17)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (31)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (3)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (17)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (107)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (91)
Nieuwe Schepen (74)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Dirk Van Duyse (5)
Tess (1)
 
Met de vernieuwde Queen Elizabeth van Zeebrugge naar Kaapstad
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
17 dec '18
 
Cunard heeft eind november de vernieuwde Queen Elizabeth in de vaart genomen. Tijdens haar tweejaarlijkse onderhoudsbeurt werden in het Franse Brest de tapijten in alle publieke ruimtes vernieuwd. De 1.046 kajuiten en suites werden opgefrist met nieuwe tapijten en matrassen. De bedoeling was de Queen Elizabeth nog meer in lijn te brengen met de Queen Mary en Queen Victoria die respectievelijk in 2016 en 2017 volledig werden ‘geremastered’. Verder werd The Verandah, het voormalige Franse specialiteitenrestaurant heringericht als een steakhouse, werden kleinere werken uitgevoerd aan de Golden Lion-pub en werd de klank- en lichtinstallatie in het Royal Court Theatre verbeterd. Het wellnessinstituut pakt uit met een reeks nieuwe behandelingen die de beleving meer ‘holistisch’ maken.
 
 
 
 
 
Achter de schermen gebeurden tijdens het 16-daagse verblijf in het droogdok heel wat technische ingrepen. De romp werd gereinigd, de machinekamer kreeg een groot onderhoud en de reddingssloepen werden vernieuwd. Op het programma stonden eveneens werken om het schip milieuvriendelijker te maken. Dat gebeurde in het licht van haar cruises in de Noorse fjorden en Alaska waar de Queen Elizabeth in het voorjaar van 2019 zal varen. Zo werden bijkomende uitstootfilters geïnstalleerd om de zwaveluitstoot verder te beperken.
 
 
Op haar eerste cruise vanuit Southampton meerde de Queen Elizabeth begin december in Zeebrugge aan. Daar maakte Rony Broun, generaal agent voor Cunard, van de gelegenheid gebruik om een uitzonderlijke 22-daagse cruise voor te stellen. Op 2 november 2019 vaart de Queen Elizabeth namelijk vanuit Zeebrugge naar Kaapstad. Cunard heeft speciaal voor de Belgische markt een pakket samengesteld dat behalve de zeereis nog een vierdaags verblijf in Kaapstad omvat. Op het programma staan onder meer een stadstour, een bezoek aan de Tafelberg en Robbeneiland, een excursie naar de wijngaarden van Stellenbosch en een bezoek aan Kaap de Goede Hoop.
 
 
De Queen Elizabeth maakt vanuit Zeebrugge stops in Southampton en Tenerife alvorens koers te zetten naar Walvis Bay in Namibië. De reis langs de Afrikaanse westkust neemt acht dagen in beslag. Tijdens deze zeedagen kunnen de gasten volop kennismaken met de traditionele manier van reizen die sinds 1840 het handelsmerk van Cunard is. Het art deco-schip brengt net als de andere vaartuigen van de rederij de hoogdagen van de Hollywood-glamour tot leven. Elk Cunard-schip is trouwens een museum waar schilderijen en memorabilia de rijke geschiedenis van deze Britse maatschappij tot leven brengen.
 
 
Maar ook alle entertainment aan boord is doorspekt met de traditionele manier van reizen. Rony Broun: “We hebben elke namiddag om 16 uur de white-glove afternoon tea service in de Queen’s Room. Die balzaal met haar indrukwekkend decor en kristallen lusters vormt eveneens het decor voor de Ballroom-dansavonden en danslessen op de zeedagen. Verder zijn er bridgelessen en bridgetornooien.” Het Britse imago komt ook tot leven in de pub die over de middag typische gerechten zoals een Ploughman’s lunch en fish & ships serveert. Iemand zin in een partijtje darts? ’s Avonds kunnen de gasten een West End-show bijwonen in het Royal Court Theatre of zich feestelijke opkleden voor een van de gala-avonden. Wie de frisse zeelucht wil inademen, kan op de buitendekken zonnen, zwemmen, een boek lezen of op het Games Deck deelnemen aan traditionele Britse spelen zoals paddle tennis, short bowls en croquet. Meer inlichtingen over deze Zeebrugge-Kaapstad-reis vindt u bij Cruise Plus en ATC Cruises.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2024 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683