Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (12)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (21)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (16)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (103)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (88)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
 
Hapag-Lloyd kondigt Nederlandstalige vergezelde reizen aan
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
31 mar '24
Afgelopen zomer lanceerde Hapag-Lloyd Cruises een eerste reeks Nederlandstalige vergezelde reizen. Het initiatief bleek een schot in de roos. In januari reisden 30 gasten mee naar Antarctica en in februari vertrokken 27 deelnemers naar Noorwegen op zoek naar het Noorderlicht. Dit voorjaar kan je nog deelnemen aan een expeditiecruise naar Spitsbergen, waarvoor momenteel al een 15-tal mensen zijn ingeschreven. De Hanseatic inspiration gooit half juni de trossen los in Longyearbyen voor een 11-daagse reis langs fascinerende ijssculpturen en diepe fjorden. Indien de weersomstandigheden het toelaten, zal het moderne expeditieschip zich ook een weg banen door de velden van drijvend ijs in de Hinlopen Strait en zo de omvaart proberen te volbrengen. Wie op zoek is naar een klassieke zeereis, kan in september inschepen op de Europa 2 voor een 9-daagse cruise tussen Rome en Dubrovnik. Het luxeschip neemt je mee naar de idyllische Adriatische Zee. Maak onderweg kennis met het pittoreske Amalfi, de Liparische eilanden en de mooiste kusten van Montenegro en Kroatië.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Redenen te over om een cruise naar de poolgebieden niet langer uit te stellen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
3 mar '24
Het zijn zwarte dagen voor Antarctica. In het nieuws zagen we andermaal beelden over het verdwijnen van de ‘Doomsday Glacier’. De ineenstorting van deze ijsmassa zou een enorme invloed hebben op het ecosysteem rond de Zuidpool en bij uitbreiding voor de rest van de wereld. Daarnaast was er ook slecht nieuws over de aanwezigheid van de vogelgriep in het Antarctisch gebied. De wetenschappelijke wereld vreest voor een massasterfte van pinguïns. De toekomst voor deze laatste ongerepte wildernis ziet er met andere worden niet rooskleurig uit. Het Noordpoolgebied en Antarctica zijn uitzonderlijke gebieden en voor veel mensen bucketlist-bestemmingen. Een gouden raad: stel een cruise naar Antarctica, maar ook naar het Arctisch gebied niet langer uit. Niet alleen zullen deze unieke ecosystemen de volgende generaties mogelijk niet overleven. Daarnaast zullen de overheden steeds striktere normen hanteren en het aantal toeristen beperken. Onlangs nog kondigde Noorwegen beperkende maatregelen aan om de fauna en flora op Spitsbergen te beschermen. Als de voorstellen definitief worden goedgekeurd, mogen straks alleen nog schepen met maximaal 200 gasten Svalbard bezoeken, worden mogelijke landingsplaatsen beperkt en de minimumafstand tussen het schip en de dieren opgetrokken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Regent lanceert cruises met overnachting in elke aanloophaven
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
3 feb '24
Regent Seven Seas Cruises kondigt voor dit en volgend jaar zes Immersive Overnights-cruises aan. Op deze reizen doorheen Europa en Azië zullen de schepen van de luxerederij in elke aanloophaven overnachten. Reizigers krijgen op die manier de mogelijkheid om deze geliefde bestemmingen nog beter te verkennen. Regent pakt bovendien uit met speciale avondexcursies waarbij de gasten onder meer genieten van bijzondere bezoeken of gastronomische diners. Deze cruises met overnachting in elke haven die wordt aangedaan zijn een primeur voor de industrie.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Oceania’s Marina, het sluitstuk van de upgrade van de Oceania-vloot
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
26 nov '23
Na de Riviera eind vorig jaar, gaat in mei 2024 de Marina naar het droogdok voor een allesomvattende renovatie. Op de werf worden de suites en publieke ruimtes aan boord vernieuwd en krijgt het schip van Oceania Cruises er drie nieuwe eetgelegenheden bij: Aquamar Kitchen die eerder dit jaar met succes werd geïntroduceerd aan boord van de Vista, een informele Italiaanse trattoria in de buitenlucht en een ijssalon aan het zwembad. De upgrading van Marina is het sluitstuk van het OceaniaNext-programma waarbij de zeven schepen binnen de vloot nu beter dan nieuw ogen. Daar komt in het voorjaar van 2025 nog de Allura bij als achtste eenheid van Oceania Cruises.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

De nieuwe Silver Nova wil gastronomen nog extra verwennen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
17 sep '23
Silversea verfijnt de culinaire ervaringen aan boord van haar nieuwe schip Silver Nova. De restaurants kregen een architecturale upgrade met bijzondere aandacht voor de verlichting, de keuze aan materialen en elegante kunstwerken. Daarnaast pakken de negen eetgelegenheden uit met nieuwe menu’s, een breder aanbod van gezonde gerechten en de S.A.L.T. Chef’s Table, een interactieve eetervaring voor maximaal 18 gasten die de smaken van de regio verkent. Volgens de luxerederij zien bereisde gasten eten en drinken als een middel om in de huid van de bestemmingen te kruipen. De kern van haar culinair aanbod is S.A.L.T. De afkorting staat voor ‘Sea and Land Taste’. Dit programma wil de gasten aan de hand van regionale gerechten, wijnen en cocktails nog dieper onderdompelen in de culinaire smaken van de bestemmingen die Silversea bezoekt. Het concept met S.A.L.T. Bar, S.A.L.T Kitchen en S.A.L.T. Lab werd succesvol gelanceerd aan boord van Silver Moon en Silver Dawn en krijgt er op Silver Nova een extra mogelijkheid bij om diep in de lokale cultuur te duiken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 21 (103 blogartikels)
 
  © 2024 - Cruise Plus, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683