Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (11)
Hapag-Lloyd Cruises (14)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (26)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (19)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (32)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (3)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (7)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (18)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (114)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (94)
Nieuwe Schepen (74)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
 
Maak kennis met Chef Kelly, de Director of Culinary Enrichment bij Regent en Oceania
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
29 sep '24
Kathryn Kelly was actief in de gezondheidssector toen ze op 50-jarige leeftijd de beslissing nam om haar passie te volgen en een chef-kok te worden. Ze studeerde aan het Culinary Institute of America en werd op uitnodiging van Frank Del Rio en Bob Binder, de oprichters van Oceania Cruises, in 2011 verantwoordelijk voor de eerste praktijkgerichte kookklas van de rederij aan boord van de Marina. Het Culinary Center kreeg navolging aan boord van de Riviera, Vista en straks Allura. In 2018 lanceerde ze bij zusterrederij Regent Seven Seas Cruises de eerste Culinary Arts Kitchen aan boord van de Seven Seas Explorer. Een gelijkaardige kookschool is intussen te vinden op Seven Seas Splendor en Seven Seas Grandeur. Chef Kelly is niet alleen het brein achter het leerplan voor deze zes kookklassen, maar ook de architect van de Epicurean Explorer Tours bij Regent en Culinary Discovery Tours bij Oceania.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Explora Journeys doopt haar tweede schip in Civitavecchia
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
22 sep '24
Explora Journeys heeft met een droneshow die op creatieve wijze het verhaal van de rederij vertelde en een optreden van Tony Hadley (Spandau Ballet) de lancering van Explora II gevierd in Civitavecchia, de haven van Rome. Het luxe lifestyle-reismerk van de MSC Group wil veeleisende reizigers een nieuwe visie op luxe oceaanreizen presenteren. Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van de cruisedivisie van de MSC Group, noemt Explora Journeys een eigentijds merk met Europese elegantie dat inspeelt op de vraag binnen het luxesegment. “Onze visie begon bij MSC Cruises, waar we een premiumaanbod ontwikkelden met de MSC Yacht Club. Van daaruit identificeerden we een verdere vraag naar luxe ervaringen op zee. Met Explora Journeys creëerden we een ongeëvenaard waardevoorstel en een uniek aanbod in vergelijking met andere soorten luxevakanties. Tegen 2028 zal de Explora Journeys-vloot bestaan uit zes schepen die een geest van luxe oceaanavontuur bieden en gewilde bestemmingen bezoeken over de hele wereld.”
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Oceania Cruises voegt fooien toe aan inbegrepen voorzieningen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
15 sep '24
Na iets meer dan een jaar vervangt Oceania Cruises op 1 oktober 2024 het simply MORE-aanbod door ‘Your World Included’. De nieuwe waardebelofte omvat een bijgewerkte selectie van voorzieningen waarmee de rederij haar merkbelofte, ‘Your World. Your Way.’, kracht bijzet. Concreet zijn de fooien voortaan opgenomen in de cruiseprijs, maar zijn de wijnen, champagne en bieren bij de lunch en het diner alsook het excursietegoed niet langer inbegrepen. Naast fooien omvatten de voorzieningen van Your World Included dineren in alle specialiteitenrestaurants, frisdranken, sappen, speciale koffie en thee, Vero plat en bruisend water, Starlink WiFi, dineren op de kamer, groepsfitnesslessen en wasdiensten.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Hapag-Lloyd Cruises legt bijkomende begeleide winterreizen naar Scandinavië in
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
25 aug '24
Hapag-Lloyd Cruises legt in maart en april 2025 twee extra Nederlands begeleide groepscruises in. Aan boord van de HANSEATIC spirit, een van de kleinschalige expeditieschepen van de Duitse luxe- en expeditierederij, beleef je van 6 tot 21 maart een Noorderlichtavontuur in Noorwegen. Het schip volgt op deze 15-daagse reis de volledige Noorse kust van Hamburg tot de Noordkaap. Op de daaropvolgende afvaart kan je van 21 maart tot 5 april winterse avonturen beleven op de Baltische Zee met bezoeken aan Zweeds en Fins Lapland. Ervaar unieke winterse momenten in Scandinavië, leef je uit tijdens bijzondere activiteiten in het sneeuwlandschap, ontdek charmante steden buiten het seizoen en zie met wat geluk het betoverende noorderlicht vanaf het dek van de HANSEATIC spirit.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Oceania Cruises: rijke line-up van Europese cruises en langere reizen in 2025
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
25 aug '24
Vijf schepen van de ultra-premium rederij Oceania Cruises, waaronder haar drie nieuwste vaartuigen, bieden in Europa volgend jaar een waaier aan cruises van 6 tot 36 nachten aan. De elegante boetiekschepen reizen langs idyllische eilanden, dramatische fjorden, geliefde badplaatsen en bruisende steden waarbij de klemtoon ligt op een onderdompeling in de lokale gemeenschappen en een culinaire excellentie. Dat laatste geldt vooral voor de Marina, Vista en Allura die in juli 2025 de vloot vervoegt. De foodie-schepen trakteren de gasten op een gastronomisch Europees avontuur met gerichte excursies, een scala aan eetgelegenheden, gastcolleges, culinaire demonstraties en praktische kooklessen in The Culinary Center. Deze kookklassen gaan vaak gepaard met een Culinary Discovery Tour. Daarop neemt een chef-kok de deelnemers mee naar een lokale markt of boerderij waar ze kennismaken met lokale producten en de nodige ingrediënten inkopen om ze aan boord te bereiden of te verwerken in gerechten.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 23 (114 blogartikels)
 
  © 2024 - Cruise Plus, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683