MS Europa: Topgastronomie in vijf restaurants Geschreven door Patrick Parez - Journalist
16feb '25
Veel cruiserederijen hebben de mond vol over gastronomie, maar één van de sterren aan het culinaire firmament is ongetwijfeld de MS Europa van Hapag-Lloyd Cruises. Dit luxeschip voor maximaal 400 gasten combineert exclusieve reiscultuur met een uitstekende keuken waaronder The Globe van de Duitse driesterrenchef Kevin Fehling. Al meer dan vijf jaar verwent hij fijnproevers op volle zee met een eerbetoon aan de diversiteit aan smaken over de hele wereld, geïnspireerd door exotische bereidingen, felle kleuren en de onvergelijkbare geuren van de internationale keuken. Bovendien vaart deze chef-kok dit jaar zelf mee op zeven afvaarten in zowel de Middellandse Zee als Noord-Europa. Dit is de ideale gelegenheid om niet alleen zijn verfijnde gerechten te proeven, maar ook kennis te maken met de man achter deze gastronomische creaties.
Oceania Cruises tilt ‘fine dining’ naar het volgende niveau op Allura Geschreven door Patrick Parez - Journalist
9feb '25
Oceania Cruises telt af naar de lancering van Allura in juli 2025 en geeft geleidelijk meer gegevens vrij over haar nieuwste vlaggenschip. Trouw aan haar filosofie van ‘The Finest Cuisine at Sea’ sleutelt de boetiekrederij aan het culinaire aanbod met de nieuwe Crêperie, de terugkeer van het Franse restaurant Jacques en nu ook de nieuw ontworpen menu’s voor The Grand Dining Room, het hart van de culinaire ervaring bij Oceania Cruises. Gasten vinden er straks meer dan 270 gloednieuwe keuzes voor de ontbijtservice, de lunch en het diner waarbij elk gerecht zich onderscheidt door verfijnde smaken, moderne technieken en elegante presentaties.
Oceania Cruises viert 15 jaar Culinary Center Geschreven door Patrick Parez - Journalist
24nov '24
Oceania Cruises viert de 15de verjaardag van The Culinary Center, de allereerste praktische kookschool op zee. Het idee werd intussen overgenomen door diverse cruiserederijen en heeft ook concurrenten ertoe aangezet meer aandacht te besteden aan het culinaire aspect, zowel aan boord van de schepen als in de excursieprogramma’s aan land. Na anderhalf decennium oogst The Culinary Center nog steeds succes. Oceania Cruises blijft ook investeren in het programma door lessen toe te voegen en te werken rond meer regionale keukens. Voor volgend jaar kondigt ’s werelds toonaangevende culinaire en bestemmingsgerichte cruisemaatschappij bereidingen aan van de Amerikaanse westkust, Polynesië en Australië.