Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (5)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (13)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (11)
Silversea Cruises (24)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (6)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (11)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (94)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (68)
Nieuwe Schepen (58)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
 
Stavanger: preekstoel, vikingen, sardines en gas
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
5 feb '23
Stavanger is na Bergen en Ålesund de derde grootste cruisehaven van Noorwegen en een vaste stopplaats op veel reizen naar het fjordengebied. De stad in het zuidwesten van Noorwegen is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Lysefjord en haar iconische Preekstoel, maar heeft zelf ook heel wat te bieden. Slenter door het charmante stadscentrum, ontdek de smalle kasseistraatjes van Gamle Stavanger, bewonder de mooie kathedraal, duik in het oude visserijverleden en maak kennis met het centrum van de Noorse olie-industrie.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Saint Lucia: vulkanen, regenwouden, modderpoelen en Troje
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
22 jan '23
Saint Lucia, een van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen, ligt halverwege de Oost-Caraïbische archipel. ‘Helena van de West-Indies’ staat bekend om haar natuurlijke schoonheid en diverse attracties, waaronder het kenmerkende Piton-gebergte - een UNESCO-werelderfgoedlocatie -, het weelderige tropisch regenwoud, een van 's werelds weinige drive-in-vulkanen en de hypnotiserende blauwgroene wateren van de Caraïben. De eilandnatie wordt omzoomd door zachte zandstranden, goudkleurig in het noorden en donkerzilver in het vulkanische zuidwesten.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Spitsbergen: bergen, gletsjers, koolmijnen en zadenbank
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
15 jan '23
Spitsbergen telt drie hoofdseizoenen: de poolzomer, de poollicht-winter en de zonnige winter. Elk seizoen heeft zijn eigen charme. Toch is het vooral tijdens de poolzomer dat de cruiseschepen hun weg vinden naar Svalbard wanneer de middernachtzon de hemel domineert. De pooldagen beïnvloeden de biologische klok van zowel de dieren als de mensen. De archipel wordt na de lange winter tussen mei en september overspoeld door vogels die er nesten en in de zee een overvloed aan voedsel vinden. Dit feestmaal lokt ook walrussen, zeehonden en walvissen. Op het land kan je ijsberen, poolvossen, rotssneeuwhoenen en Spitsbergenrendieren waarnemen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Skagen: met één voet in de Noordzee en de andere in de Oostzee
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
8 jan '23
Door de oorlog in Oekraïne schrappen de cruiseschepen voor de tweede zomer op rij Sint-Petersburg en gaan op zoek naar alternatieve havens rond de Oostzee. Dat is slecht nieuws voor wie deze Russische stad wilde bezoeken, maar biedt reizigers de mogelijkheid om ongekende plekjes in Noord-Europa te ontdekken. We mogen niet vergeten dat het gebied rond Kattegat en de Oostzee meer dan dertig cruisehavens telt die de schepen meestal links laten liggen. Een van die bestemmingen is Skagen de meest noordelijke plaats van Denemarken waar de Noordzee en de Oostzee op elkaar botsen. De locatie verwacht deze zomer bijna 200.000 cruisepassagiers en onder meer schepen van Oceania, Seabourn, Cunard, Celebrity en Silversea die tussen de Noorse fjorden en de Baltische havens varen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Ha Long Bay: een van de meest schilderachtige landschappen op aarde
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
25 dec '22
Een cruise of rondreis in Vietnam is niet compleet zonder een bezoek aan Ha Long Bay. Deze baai in de Golf van Tonkin op 150 km van Hanoi is sinds 1994 door Unesco erkend als werelderfgoed. Ze dankt deze erkenning als Natuur Wereldwonder aan haar adembenemende landschap bezaaid met indrukwekkende rotsformaties, talloze eilandjes en evenveel legendes. Het gebied strekt zich uit over een oppervlakte van 1.553 km² en ligt bezaaid met maar liefst 1.969 eilanden. Ha Long Bay wordt niet alleen aangedaan door de rederijen die zeecruises voorstellen in dit deel van de wereld, maar staat ook op het programma van de riviercruiserederijen op de Mekong. Reken alvast op minstens twee dagen om Ha Long Bay in combinatie met Hanoi te verkennen en te ontdekken waarom deze baai het meest gefotografeerde landschap van Vietnam is.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 14 (68 blogartikels)
 
  © 2023 - Cruise Plus, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683