Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (13)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (23)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (17)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (31)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (3)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
GalŠpagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (17)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (108)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (91)
Nieuwe Schepen (74)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
 
Het einde van de bubbelexcursies in de Middellandse Zee
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
10 apr '22
Cruisepassagiers kunnen in de Middellandse Zee voortaan weer vrij het schip verlaten in de transithavens. Dat betekent dat de sanitaire bubbel op de excursies niet langer noodzakelijk is. Naar aanleiding van de coronapandemie was deze gezondheidsbubbel vooral in de westelijke Middellandse Zee de enige manier om de bestemmingen te bezoeken. In sommige gevallen was het op deze georganiseerde excursies zelfs niet mogelijk de bus te verlaten en beperkte het bezoek zich tot een rit langs de monumenten en bezienswaardigheden. Op die manier wilden de bestemmingen hun inwoners beschermen en zorgden de rederijen ervoor dat de hoge normen die aan boord golden op het vlak van veiligheid en gezondheid werden doorgetrokken naar de bestemmingen die het schip bezocht.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Regent Seven Seas en Oceania Cruises starten op in Europa
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
22 aug '21
De cruiseschepen komen geleidelijk terug in de vaart. Op dit ogenblik ontvangt wereldwijd al meer dan 40 procent van de cruisevloot opnieuw gasten. Dat cijfer zal de volgende weken en maanden verder stijgen. Sommige rederijen verwachten tegen het einde van het winterseizoen alle schepen opnieuw operationeel te hebben. Ook Norwegian Cruise Line Holdings breidt haar aanbod de volgende weken en maanden fors uit. Regent Seven Seas Cruises en Oceania Cruises beginnen opnieuw te varen in Noord-Europa. Norwegian Cruise Line verwelkomt gasten op twee bijkomende schepen in de Middellandse Zee.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Deze zomer met of zonder vaccin op cruise
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
18 jul '21
In de Middellandse Zee hebben diverse cruiserederijen de voorbije weken hun programma hervat. Dat doet dromen om eindelijk weer op cruise te vertrekken. Uw keuze van maatschappij wordt deze zomer mee bepaald door de vaccinatie. Wie gevaccineerd is, kan meereizen met de Amerikaanse rederijen en individueel de transithavens bezoeken. Wie nog niet volledig is ingeŽnt, is aangewezen op een aantal Europese rederijen en moet rekening houden met extra beperkingen. Niettemin zijn de zomer en het najaar 2021 het ideale moment om te cruisen. De schepen varen met een beperkte gastenbezetting en dat betekent meer ruimte aan boord en een bemanning die u extra in de watten legt.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Coronavouchers voor geannuleerde reis blijven langer geldig
Geschreven door Dirk Van Duyse
2 apr '21
De coronavouchers voor een geannuleerde reis blijven langer geldig. Dat zijn de reissector en de consumentenorganisaties overeengekomen. De vouchers werden vorig jaar ingevoerd en de eerste liepen af op 19 maart. Nu worden ze dus voor onbepaalde tijd verlengd, waardoor de consument de keuze heeft: de voucher gebruiken of zijn geld terugvragen. Staatssecretaris voor Consumentenbescherming De Bleeker is tevreden, de reissector allicht nog meer.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

De 6 meeste gestelde vragen over vakantievouchers
Geschreven door Dirk Van Duyse
14 dec '20
Door corona konden, mochten of wilden we niet op reis. Veel mensen kregen een voucher voor een toekomstige vakantie. Maar de vervaldatum komt dichterbij en die droomreis is nog niet voor meteen. Maar wat moet je dan doen? Nu al een reis boeken, de voucher nog even laten liggen of je geld terugvragen? De Inspecteur zoekt uit hoe het zit. Want de situatie verschilt, naargelang het soort voucher dat je hebt.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 3 (15 blogartikels)
 
  © 2024 - Cruise Plus, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683