Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (5)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (13)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (11)
Silversea Cruises (24)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (6)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (11)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (94)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (67)
Nieuwe Schepen (58)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
 
SH Diana vervolledigt de vloot van Swan Hellenic
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
29 jan '23
Helsinki Shipyard heeft de SH Diana, het nieuwste en grootste schip van Swan Hellenic te water gelaten. Het ligt daarmee comfortabel op schema om dit voorjaar de eerste gasten te ontvangen. SH Diana komt op 15 april in de Middellandse Zee in de vaart en vindt daarna haar weg langs de West-Europese kusten naar Noord-Europa. Na de SH Minerva en SH Vega is dit het derde en laatste expeditieschip dat Swan Hellenic heeft besteld. Volgens Andrea Zito, CEO van Swan Hellenic bouwt het ijsversterkte Polar Class PC6-schip met haar ultramoderne scheepstechnologie en aandacht voor duurzaamheid voort op de uitstekende voorzieningen van haar zusterschepen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Saint Lucia: vulkanen, regenwouden, modderpoelen en Troje
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
22 jan '23
Saint Lucia, een van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen, ligt halverwege de Oost-Caraïbische archipel. ‘Helena van de West-Indies’ staat bekend om haar natuurlijke schoonheid en diverse attracties, waaronder het kenmerkende Piton-gebergte - een UNESCO-werelderfgoedlocatie -, het weelderige tropisch regenwoud, een van 's werelds weinige drive-in-vulkanen en de hypnotiserende blauwgroene wateren van de Caraïben. De eilandnatie wordt omzoomd door zachte zandstranden, goudkleurig in het noorden en donkerzilver in het vulkanische zuidwesten.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Spitsbergen: bergen, gletsjers, koolmijnen en zadenbank
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
15 jan '23
Spitsbergen telt drie hoofdseizoenen: de poolzomer, de poollicht-winter en de zonnige winter. Elk seizoen heeft zijn eigen charme. Toch is het vooral tijdens de poolzomer dat de cruiseschepen hun weg vinden naar Svalbard wanneer de middernachtzon de hemel domineert. De pooldagen beïnvloeden de biologische klok van zowel de dieren als de mensen. De archipel wordt na de lange winter tussen mei en september overspoeld door vogels die er nesten en in de zee een overvloed aan voedsel vinden. Dit feestmaal lokt ook walrussen, zeehonden en walvissen. Op het land kan je ijsberen, poolvossen, rotssneeuwhoenen en Spitsbergenrendieren waarnemen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Skagen: met één voet in de Noordzee en de andere in de Oostzee
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
8 jan '23
Door de oorlog in Oekraïne schrappen de cruiseschepen voor de tweede zomer op rij Sint-Petersburg en gaan op zoek naar alternatieve havens rond de Oostzee. Dat is slecht nieuws voor wie deze Russische stad wilde bezoeken, maar biedt reizigers de mogelijkheid om ongekende plekjes in Noord-Europa te ontdekken. We mogen niet vergeten dat het gebied rond Kattegat en de Oostzee meer dan dertig cruisehavens telt die de schepen meestal links laten liggen. Een van die bestemmingen is Skagen de meest noordelijke plaats van Denemarken waar de Noordzee en de Oostzee op elkaar botsen. De locatie verwacht deze zomer bijna 200.000 cruisepassagiers en onder meer schepen van Oceania, Seabourn, Cunard, Celebrity en Silversea die tussen de Noorse fjorden en de Baltische havens varen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Silversea Cruises vaart naar meer dan 900 bestemmingen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
1 jan '23
Geen enkele rederij bezoekt meer bestemmingen dan Silversea Cruises. Haar reiscollectie 2024-2025 omvat maar liefst 341 nieuwe afvaarten naar 695 bestemmingen in 120 landen. Dit brengt het totale aantal havens in Silversea's portfolio op meer dan 900. Het uitgebreide aanbod is het grootste in de geschiedenis van de cruisemaatschappij, met meer opties voor gasten dankzij een capaciteitstoename van 56 procent tegen 2024 in vergelijking met 2020. Na het onlangs gelanceerde expeditieschip Silver Endeavour komen daar in 2024 en 2025 respectievelijk de Silver Nova en Silver Ray bij. Dit laat de ultraluxe rederij toe alle uithoeken van de wereld te verkennen en de reislust van de vakantiegangers te inspireren met een ongekende verscheidenheid aan reisroutes.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 57 (281 blogartikels)
 
  © 2023 - Cruise Plus, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683