Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (1)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (5)
Oceania Cruises (9)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (11)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (16)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (5)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (5)
Griekse Eilanden (1)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (24)
Midden-Oosten (2)
Noorse Fjorden (8)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (7)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Expeditiecruises (6)
Food (1)
Ik reis gerust (80)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (39)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
 
Silversea bevestigt, Seabourn schrapt deze winter Antarctica
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
19 sep '21
Silversea vaart tijdens de winter 2021-2022 met drie schepen in Antarctica. De luxe- en expeditierederij bereikte hierover een akkoord met de Chileense autoriteiten. Silver Cloud en Silver Wind zullen cruises aanbieden vanuit Punta Arenas. Silver Explorer behoudt haar eerder geplande schema en vaart vanaf november vanuit Puerto Williams. Silversea Cruises heeft goede hoop dat de coronarestricties deze winter worden opgeheven en ook Belgische klanten naar Chili kunnen vliegen om van daaruit het bevroren continent te ontdekken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Seven Seas Grandeur van Regent open voor boeking
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
12 sep '21
Regent Seven Seas heeft het vaarschema voor het openingsseizoen van de Seven Seas Grandeur gepubliceerd. Tegelijk gaf de maatschappij ook meer details vrij over de restaurants en suites aan boord van haar nieuwe vlaggenschip. Het zesde schip van de Regentfamilie moet het boegbeeld worden van 30 jaar ervaring in luxereizen. Volgens de rederij is de uitbreiding van de vloot een bewijs van de groeiende vraag naar luxecruises die het merk drijft dankzij het perfecte formaat van de schepen die ongeŽvenaarde ruimte op zee bieden
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Addio Venezia Ė dogenstad bant cruiseschepen uit centrum
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
5 sep '21
We hebben allemaal genoten van de doortochten van VenetiŽ. Met een cruiseschip door het Giudeccakanaal en voorbij het San Marcoplein varen, had iets speciaals. Sommige schepen pasten zelfs hun vertrek- of aankomstuur aan om gasten dit bijzonder spektakel bij daglicht aan te bieden. Andere lieten tijdens de doorvaart de tenorstem van Luciano Pavarotti weerhalmen door de luidsprekers op de buitendekken. Het plaatje was compleet! Helaas draaide VenetiŽ begin september deze pagina om, mogen de meeste cruiseschepen voortaan niet meer door het centrum varen en moeten ze aanleggen aan een industriŽle kade op het vasteland op enkele kilometers van het centrum.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Busan in Zuid-Korea: onbekend maakt onbemind
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
31 aug '21
Busan staat op menig vaarschema in AziŽ. Toch krijgt de tweede grootste stad van Zuid-Korea niet de bekendheid die ze verdient. Busan biedt geen toeristische wereldattracties, maar er valt voldoende te zien en te beleven van de indrukwekkende vismarkt tot Boeddhistische tempels en groene parken. Daarnaast is Busan aan de Japanse Zee ook een culturele bestemming en een wolkenkrabberstad omzoomd door een uitgestrekt strand. De 118 meter hoge Busan Tower in het Yongdusanpark is het symbool van de stad. De top is gebaseerd op de baldakijn van de Dabotap-pagode in de Bulguska-tempel in Gyeongju. De toren lokt zowel inwoners als toeristen en biedt een mooi uitzicht op de stad. Een andere manier om Busan en de baai te overschouwen is de kabelbaan in Songdo Beach.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Regent Seven Seas en Oceania Cruises starten op in Europa
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
22 aug '21
De cruiseschepen komen geleidelijk terug in de vaart. Op dit ogenblik ontvangt wereldwijd al meer dan 40 procent van de cruisevloot opnieuw gasten. Dat cijfer zal de volgende weken en maanden verder stijgen. Sommige rederijen verwachten tegen het einde van het winterseizoen alle schepen opnieuw operationeel te hebben. Ook Norwegian Cruise Line Holdings breidt haar aanbod de volgende weken en maanden fors uit. Regent Seven Seas Cruises en Oceania Cruises beginnen opnieuw te varen in Noord-Europa. Norwegian Cruise Line verwelkomt gasten op twee bijkomende schepen in de Middellandse Zee.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 49 (243 blogartikels)
 
  © 2021 - Cruise Plus, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683