Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (6)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (13)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (11)
Silversea Cruises (24)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (6)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (11)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (95)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (70)
Nieuwe Schepen (60)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
 
Koop een horloge en help met het redden van onze Oceanen
Geschreven door Dirk Van Duyse
4 mar '23
Een uurwerk dat bijdraagt tot een betere leefwereld, dat is wat Timex doet met zijn Westbury Ocean collectie. Ontdek hoe jij ook je steentje kan bijdragen met dit uurwerk.Timex is een fabrikant met een heuse geschiedenis. Wat velen niet weten is dat het bedrijf zelfs ouder is dan Rolex, Patek Philippe en Audemar Piguet. Het merk werd initieel opgericht in 1854 als de Waterbury Clock Company in Waterbury, Connecticut. In 1944 werd het bedrijf failliet verklaard, maar het werd omgevormd tot Timex Corporation. De visie van Timex is het op de markt brengen van uurwerken die voor iedereen toegankelijk zijn. Met prijzen die gaan van 45 euro tot 500 euro is dit zeker niet gelogen en de Waterbury Ocean met zijn 99 euro is zeker geen uitzondering hierop. Naast toegankelijkheid zet Timex met zijn Waterbury Ocean lijn ook in op duurzaamheid en het behoud van onze planeet. Dit vertaalt zich in een samenwerking met #Tide.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Silversea Cruises vaart naar meer dan 900 bestemmingen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
1 jan '23
Geen enkele rederij bezoekt meer bestemmingen dan Silversea Cruises. Haar reiscollectie 2024-2025 omvat maar liefst 341 nieuwe afvaarten naar 695 bestemmingen in 120 landen. Dit brengt het totale aantal havens in Silversea's portfolio op meer dan 900. Het uitgebreide aanbod is het grootste in de geschiedenis van de cruisemaatschappij, met meer opties voor gasten dankzij een capaciteitstoename van 56 procent tegen 2024 in vergelijking met 2020. Na het onlangs gelanceerde expeditieschip Silver Endeavour komen daar in 2024 en 2025 respectievelijk de Silver Nova en Silver Ray bij. Dit laat de ultraluxe rederij toe alle uithoeken van de wereld te verkennen en de reislust van de vakantiegangers te inspireren met een ongekende verscheidenheid aan reisroutes.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Cruise Plus dankt trouwe cruiseklanten
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
23 okt '22
2023 belooft een goed cruisejaar te worden en de drang om te cruisen is groter dan ooit. Dit bleek nogmaals op een Cruise Plus VIP Diner. De reisorganisator nodigde zopas zijn top 50 cruisers samen met enkele van de partner-rederijen uit in Hof Ter Damme in Kallo. Met het event wilde Cruise Plus na de turbulente Covid-jaren haar waardering uitdrukken aan de trouwe klanten. Zij waren een steun en bleven in het bedrijf vertrouwen door steeds opnieuw te herboeken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Oceania Cruises wordt in 2023 beter dan ooit
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
9 okt '22
Oceania Cruises ziet 2023 positief tegemoet. De boekingen voor volgend jaar lopen goed en de rederij kondigt tal van nieuwigheden aan, te beginnen met de lancering in mei van de Vista, het eerste schip van de nieuwe scheepsklasse. Aan boord van het vlaggenschip van de maatschappij zullen gasten kunnen genieten van een nieuw barprogramma en een Moët et Chandon Champagne Experience. Ook kan Oceania voor alle cruises voortaan de bijhorende vluchten reserveren en stelt ze gratis pré- of posttours voor op 15 wereldwijde afvaarten in de eerste helft van volgend jaar.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Waar zijn mijn reiskoffers? Volg uw koffer op uw Smartphone
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
18 sep '22
Wellicht heb je de ongerustheid ook al meegemaakt. De meeste reiskoffers staan op al op de band in de luchthaven van aankomst en de jouwe ontbreekt. Volgt de koffer nog of haalde hij het vliegtuig niet? Vooral voor een cruise kan het ontbreken van de bagage een groot probleem zijn. Het schip vaart van de ene haven naar de andere en hoe zullen jouw reiskoffers het schip inhalen? De AirTag van Apple helpt je alvast om de reisweg van de koffer te volgen tot in jouw kajuit. Ook Samsung heeft met SmartTag een gelijkaardige tracker op de markt.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 19 (95 blogartikels)
 
  © 2023 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be