Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (6)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (13)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (11)
Silversea Cruises (24)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (6)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (11)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (95)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (70)
Nieuwe Schepen (60)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
 
Tallinn: Hanzeverleden, Peter de Grote, spitse torens en KGB
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
12 mar '23
Na het verdwijnen van Sint-Petersburg uit de vaarschema’s op de Oostzee, bezoeken deze zomer nog meer cruiseschepen Tallinn. De hoofdstad van Estland combineert het comfort van een moderne wereld met een rijke culturele en historische setting. Bovendien is Tallinn compact en groen en wil ze een modelstad worden voor duurzaam beheer. Ze ontving in januari nog de titel van European Green Capital. De stad omvat natuurreservaten, beschermde parken, een eiland en is wellicht de enige hoofdstad met Schotse Hooglanders. Klint Park is een negen kilometer lange parkgebied dat als groene corridor de drie districten van Tallinn met elkaar verbindt.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Doha: soeks, valken, kamelen en futuristische gebouwen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
26 feb '23
De Arabische ministerraad voor Toerisme heeft Doha onlangs uitgeroepen tot ‘Arabische toeristische hoofdstad’ voor 2023. De hoofdstad van Qatar haalde het op basis van haar toerismebeheer, infrastructuur, veiligheid, diversiteit van het toeristisch aanbod en het behoud en de bescherming van het milieu. Na de FIFA World Cup Qatar wil het land verder bouwen aan zijn toeristisch imago en bezoekers in staat stellen de warme gastvrijheid, authentieke cultuur en het erfgoed te ervaren. De kleine golfstaat heeft het toerisme later omarmd dan bijvoorbeeld Dubai of Abu Dhabi, maar is nu duidelijk aan een inhaalbeweging bezig. Dat het land een van de grootste exporteurs van vloeibaar aardgas is, helpt uiteraard wel een handje.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Stavanger: preekstoel, vikingen, sardines en gas
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
5 feb '23
Stavanger is na Bergen en Ålesund de derde grootste cruisehaven van Noorwegen en een vaste stopplaats op veel reizen naar het fjordengebied. De stad in het zuidwesten van Noorwegen is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Lysefjord en haar iconische Preekstoel, maar heeft zelf ook heel wat te bieden. Slenter door het charmante stadscentrum, ontdek de smalle kasseistraatjes van Gamle Stavanger, bewonder de mooie kathedraal, duik in het oude visserijverleden en maak kennis met het centrum van de Noorse olie-industrie.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Saint Lucia: vulkanen, regenwouden, modderpoelen en Troje
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
22 jan '23
Saint Lucia, een van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen, ligt halverwege de Oost-Caraïbische archipel. ‘Helena van de West-Indies’ staat bekend om haar natuurlijke schoonheid en diverse attracties, waaronder het kenmerkende Piton-gebergte - een UNESCO-werelderfgoedlocatie -, het weelderige tropisch regenwoud, een van 's werelds weinige drive-in-vulkanen en de hypnotiserende blauwgroene wateren van de Caraïben. De eilandnatie wordt omzoomd door zachte zandstranden, goudkleurig in het noorden en donkerzilver in het vulkanische zuidwesten.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Spitsbergen: bergen, gletsjers, koolmijnen en zadenbank
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
15 jan '23
Spitsbergen telt drie hoofdseizoenen: de poolzomer, de poollicht-winter en de zonnige winter. Elk seizoen heeft zijn eigen charme. Toch is het vooral tijdens de poolzomer dat de cruiseschepen hun weg vinden naar Svalbard wanneer de middernachtzon de hemel domineert. De pooldagen beïnvloeden de biologische klok van zowel de dieren als de mensen. De archipel wordt na de lange winter tussen mei en september overspoeld door vogels die er nesten en in de zee een overvloed aan voedsel vinden. Dit feestmaal lokt ook walrussen, zeehonden en walvissen. Op het land kan je ijsberen, poolvossen, rotssneeuwhoenen en Spitsbergenrendieren waarnemen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 14 (70 blogartikels)
 
  © 2023 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be