Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (12)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (21)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (16)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (103)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (88)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
 
San Juan: forten, regenwouden, indianen en piña colada
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
25 feb '24
Puerto Rico is met circa 1,8 miljoen passagiers per jaar een van de grootste cruisehavens in het Caraïbisch gebied. San Juan is niet alleen een fantastische bestemming op zich, maar ook een strategisch gepositioneerde haven voor vaarschema’s door zowel de Oostelijke als de Zuidelijke Caraïben. Ze fungeert daarbij als transithaven op de routes vanuit Florida en Barbados én als inscheephaven voor cruises die starten in Puerto Rico. De jongste jaren zien we dat rederijen steeds meer schepen in San Juan positioneren om van daaruit havenintensieve programma’s te kunnen aanbieden. In tegenstelling tot de schepen die bijvoorbeeld vanuit Miami of Fort Lauderdale anderhalve zeedag moeten inlassen om de Caraïbische Zee over te steken, liggen aantrekkelijke eilanden maar een nacht varen verwijderd van Puerto Rico.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Thessaloniki: Alexander de Groote, Ataturk, kloosters en bougatsa
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
18 feb '24
In de zoektocht naar nieuwe aanloophavens meren steeds meer cruiseschepen af in Thessaloniki. De haven in Noord-Griekenland opende in november nog een nieuwe cruiseterminal die de twee cruisekades en tot 6.000 passagiers kan bedienen. Op dit ogenblik staan voor 2024 al ruim 80 aanlopen geprogrammeerd, waaronder luxeschepen van Regent Seven Seas, Silversea, Oceania en Explora Journeys. Blikvanger is Celebrity Infinity die maar liefst 20 keer de haven bezoekt, waarvan een deel met overnachting. Dit geeft gasten de gelegenheid de architectonische, historische, culturele en gastronomische identiteit van Thessaloniki en de bredere regio te verkennen. De tweede grootste stad van Griekenland na Athene heeft een ruim aanbod aan musea, restaurants en een mooie wandeldijk die de cruisehaven verbindt met het centrum.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Palermo: maffia, palazzi, piazze en Oostende
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
4 feb '24
Cruiseschepen bezoeken op hun reizen in de Middellandse Zee en rond Italië vaak Palermo. De grootste stad van Sicilië lijkt op het eerste gezicht een drukke, onaantrekkelijke bestemming. Wie echter door de oude straten loopt, ontdekt er indrukwekkende pleinen en paleizen, maar ook ruïnes van Romeinse huizen. De stad maakte de jongste jaren een inhaalbeweging en leeft opnieuw voluit. Dat merk je wanneer je door de markten loopt, kleurrijke producten ontdekt en lokale specialiteiten proeft. Maar ook de maffia maakt deel uit van het leven in Palermo. Volgens sommigen is een tour over de anti-maffiacultuur de meest bijzondere excursie in de Siciliaanse hoofdstad.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Het maritieme verleden en heden van Hamburg
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
7 jan '24
Hamburg is een belangrijke vertrekhaven voor cruises in Noord-Europa, maar niet meteen top of mind als bestemming voor een citytrip. Waarom bij een volgende reis geen extra overnachting voor of na de cruise inlassen om deze interessante stad en wereldhaven te ontdekken? De Hanzestad straalt immers 3.000 jaar scheepvaart en maritieme geschiedenis uit en dat merk je om elke hoek. Ook in de cruisewereld neemt Hamburg een steeds prominentere plaats in met voor het eerst meer dan één miljoen passagiers in 2023 en 268 geplande cruiseaanlopen in 2024.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Tenerife: eeuwige lente, vulkaan, walvissen en filmset
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
10 dec '23
Tijdens de winter stellen heel wat cruiserederijen vaarschema’s voor naar de Canarische Eilanden, al dan niet in combinatie met de Azoren en Madeira. Met een gemiddelde temperatuur van 22 graden profiteert de eilandengroep het hele jaar door van een aangenaam klimaat. Ze vormt dan ook een ideale bestemming om dichtbij toch van de winterzon te genieten. Een vaste aanloophaven is Tenerife, het grootste van de zeven eilanden. Santa Cruz verwelkomt jaarlijks meer dan een miljoen cruisepassagiers en is daarmee een van de belangrijkste cruisehavens in Spanje. Om dit groeiend aantal gasten te ontvangen zijn er dit najaar trouwens werken gestart voor een nieuwe, moderne terminal. Dé blikvanger van Tenerife is zonder twijfel de vulkaan El Teide, de hoogste top van Spanje en een UNESCO-werelderfgoedsite.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 18 (88 blogartikels)
 
  © 2024 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be