Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (18)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (15)
Ritz Carlton Yacht Collection (4)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (14)
Silversea Cruises (29)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (8)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (100)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (83)
Nieuwe Schepen (70)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
 
Kefalonia: Robola-wijn, witte zandstranden, zeeschildpadden en ..
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
12 nov '23
Argostoli staat op heel wat Griekse en Adriatische vaarschema’s, toch klinkt deze bestemming bij de meeste vakantiegangers niet meteen vertrouwd in de oren. Deze aanloophaven is de hoofdstad van Kefalonia, het grootste eiland in de Ionische Zee aan de westkust van Griekenland. Ze leverde het decor voor de film ‘Kapitein Corelli’s mandoline’ met Penelope Cruz en Nicolas Cage. De cruiseschepen meren de jongste jaren aan de nieuwe kade aan op een korte wandeling van het centrum. Wie minder goed te been is, kan kiezen voor het toeristisch treintje. De pier kan echter maar één schip ontvangen. Kleinere schepen gaan dan ook vaak voor anker.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Routes en tips voor Silversea’s nieuwe Antarctica-seizoen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
5 nov '23
Silversea Cruises heeft zich de jongste 15 jaar ontpopt als een pionier in Antarctica. De luxe- en expeditierederij startte in 2008 met het aanbieden van dit continent met dezelfde service en comfort als op haar klassieke schepen. Enkele jaren geleden was ze de eerste grote rederij die vliegcruises lanceerde tussen Zuid-Amerika en Antarctica. Eerder dit jaar organiseerde de rederij een scoutingtrip om potentiële landingsplaatsen te identificeren en haar aanbod te diversifiëren. Tijdens de twaalfdaagse trip brachten de verantwoordelijken rond het Antarctisch Schiereiland 30 nieuwe bestemmingen en 20 nieuwe landingsplaatsen in kaart. Meer landingsplaatsen zijn geen overbodige luxe. Antarctica zit als expeditiebestemming in de lift en deze winter zullen ruim 100.000 toeristen het continent bezoeken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Madeira en Azoren: ontdekkingsreizigers, bloemen . . .
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
2 nov '23
Deze weken ronden tal van cruiseschepen hun Europees seizoen af en steken de Atlantische Oceaan over richting Florida, de Caraďben of Zuid-Amerika. Veel schepen houden onderweg halt in Madeira of de Azoren, eilanden die nauw zijn verbonden met de ontdekkingsgeschiedenis en de Portugees Hendrik de Zeevaarder. In zijn voetsporen volgden later onder meer Christoffel Columbus, Vasco da Gama en ook Vlaamse kolonisten en handelaars. Deze groene eilanden vinden we ook steeds vaker op wintercruises die deze Portugese autonome regio’s voor de noordwestkust van Afrika combineren met de Canarische Eilanden.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Turkse archeologische sites: terug naar de Romeinen en Grieken
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
22 okt '23
De meeste reizigers en cruisepassagiers associëren Turkije in de eerste plaats met Istanbul en de badplaatsen langs de Turkse riviera. De Grieken en Romeinen hebben in Anatolië in de antieke wereld tal van steden en tempels gebouwd waarvan de opgravingen te bezoeken zijn. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Rome of Athene zijn de meeste van deze antieke steden niet langer bewoond. Dit betekent dat je de monumenten in hun natuurlijke omgeving terugvindt en ongehinderd cultuur en architectuur uit het verleden kan aanschouwen. De steden komen als het ware tot leven wanneer je in de voetsporen van de Romeinen door de oude marmeren straten wandelt. Bovendien zijn diverse belangrijke archeologische sites maar een excursie verwijderd van de cruisehavens.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Cannes: jetset, jachten, monniken en film
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
1 okt '23
Cannes is onafscheidelijk verbonden met de film. Elk voorjaar zakt Hollywood af naar de Azurenkust voor het filmfestival en de Gouden Palm. Maar ook cruiseschepen vinden hun weg naar deze Franse badplaats. Het epicentrum van het festival bevindt zich op wandelafstand van de cruiseterminal. De schepen gaan in Cannes voor anker waarna tenders je brengen naar de Quai Max Laubeuf aan de vissers- en jachthaven. Het middeleeuwse vissersdorp van weleer is doorheen de eeuwen geëvolueerd tot een hotspot waar je heerlijk kan winkelen, langs mediterrane markten slenteren, zalig niksen op het strand, lunchen met de voeten in het zand of tijdens een excursie van een halve of volle dag leuke plekjes in de Alpes-Maritimes ontdekken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 17 (83 blogartikels)
 
  © 2023 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be