Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (2)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (6)
Oceania Cruises (11)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (11)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (11)
Silversea Cruises (19)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (2)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (3)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (5)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Griekse Eilanden (1)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (24)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (8)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (13)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (7)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Expeditiecruises (7)
Food (1)
Ik reis gerust (93)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (41)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
 
Saoedi-Arabië, een nieuwe cruisebestemming om te ontdekken
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
23 jan '22
AlUla, Yanbu en Al Wajh zeggen jou wellicht weinig, maar daar zal binnenkort verandering in komen. Saoedi-Arabië opende recent haar grenzen voor het internationaal toerisme en wil een belangrijke cruisebestemming worden. In de voetsporen van de Verenigde Arabische Emiraten werkt het land een toeristische infrastructuur uit en bouwt ze zes cruiseterminals. In een eerste fase gaat het om Jeddah, Yanbu en Al Wajh aan de zijde van de Rode Zee en Dammam aan de Arabische Golf. Diverse cruiserederijen hebben al aangekondigd Saoedi-Arabië de volgende jaren in hun vaarschema’s op te nemen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

SH Minerva vertrekt met eerste klanten naar Antarctica
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
9 jan '22
Net voor de jaarwissel is SH Minerva op haar eerste cruise vertrokken vanuit Ushuaia naar Antarctica. Met de lancering van het expeditieschip begint Swan Hellenic aan een nieuw leven. De rederij wil culturele reizen aanbieden aan boord van speciaal gebouwde schepen met een elegant Scandinavisch geïnspireerd interieur, uitgebreide buitenruimtes en expeditiefaciliteiten. Opgedragen aan gasten met een passie voor avontuur en culturele ontmoetingen, verkennen SH Minerva en haar toekomstige zusterschepen de ruwe landschappen, dieren in het wild en unieke culturen van ’s werelds minder bereisde regio’s.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Oceania’s Suite Life: extra verwenning voor een vaak beperkte meerprijs
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
19 dec '21
Vakantiegangers denken er niet altijd aan om een concierge-kajuit of suite te boeken op hun cruise. Nochtans weegt de kleine meerprijs die je betaalt voor een Concierge Level Veranda Stateroom bij Oceania Cruises niet op tegen de vele voordelen. Een prijsvergelijking toont aan dat je vaak maar 20 tot 25 euro per persoon per dag bijbetaalt voor deze extra diensten. “Wie bovendien voor een suite kiest, geniet niet alleen van veel extra ruimte, maar ook voor tal van privileges en een butler die klaar staat om je volledig in de watten te leggen”, legt Christine van Leeuwen, Business Development Manager Benelux uit tijdens een webinar over het suiteleven aan boord van de schepen van Oceania Cruises.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

MSC Group lanceert met Explora Journeys in 2023 een luxebrand
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
12 dec '21
Explora Journeys wil een nieuw lifestyle-reismerk worden en de luxecruises herdefiniëren. De schepen zullen de wereld rondvaren en een levendige, kosmopolitische thuis op zee creëren met bezoeken aan plaatsen op en buiten de gebaande paden. Het nieuwe filiaal van de MSC Group heeft intussen vier schepen besteld in Italië. Explora I komt in mei 2023 in de vaart. Tegen 2026 volgen nog drie zusterschepen. Ze zullen 248 meter lang zijn en plaats bieden aan 922 gasten die verblijven in suites met balkon met een gemiddelde oppervlakte van 42 m². De passagiers worden bediend door 730 bemanningsleden.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Wereldexpo Dubai: duurzaamheid, innovatie en mobiliteit
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
3 dec '21
Dubai is een indrukwekkende winterzonbestemming en met de Expo 2020 heb je tot 31 maart 2022 een extra reden om dit emiraat te bezoeken of in te schepen voor een cruise in de Perzische Golf. De 35ste wereldtentoonstelling beslaat maar liefst 4,3 km² (twee maal de oppervlakte van Monaco) en telt 200 paviljoenen. Het algemene thema van de Expo 2020 Dubai is ‘Connecting minds, Creating the future’ en heeft als doel samenwerking, innovatie en creativiteit op wereldvlak te bevorderen. Al Wasl Plaza is het knooppunt van de drie subthema’s: duurzaamheid, mobiliteit en kansen. Deze 130 meter brede en 65 meter hoge dome is niet alleen het oriëntatiepunt op de wereldtentoonstelling, maar ook een plaats waar dagelijks shows worden gepresenteerd.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 19 (93 blogartikels)
 
  © 2022 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be