Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (5)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (2)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (7)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (12)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (17)
Swan Hellenic (2)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Arctica (1)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (31)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (9)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (88)
Expeditiecruises (7)
Havens - aanlegplaatsen (57)
Nieuwe Schepen (45)
Reisverslagen (3)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
 
Ontdek Toscane, er is veel meer dan Firenze alleen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
24 apr '22
Livorno en ook La Spezia zijn de aanloophavens voor een bezoek aan Firenze. In de regio Toscane zijn echter nog meer prachtige plaatsen te bezoeken, te beginnen met Pisa waar de schuine toren de publiekstrekker is. Het Campo dei Miracoli met zijn klokkentoren, kathedraal en doopkapel zijn het visitekaartje van de stad. Waag je tijdens een bezoek ook wat verder dan dit toeristische gedeelte van de stad. Het Piazza dei Cavalieri wordt omringd door prachtige palazzi. SantíAntonio, de oudste wijk van Pisa telt tientallen prachtige gebouwen, kloosters en kerken. De oevers van de Arno zijn de perfecte plaats voor een wandeling en een gelato. Aan ijskramen is er in Pisa geen gebrek. Wie het shoppen niet kan laten, kan vanaf de rivier de Corso Italia en Borgo Stretto bezoeken. Hier vind je naast de traditionele winkelketens ook leuke boetiekjes.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Kreta: Minos, Minotaurus, Samaria en hippies
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
3 apr '22
Kreta is niet alleen het grootste, maar ook het populairste Griekse eiland. De gastvrije bestemming dankt haar succes aan het gevarieerde aanbod van mooie stranden, een indrukwekkende natuur en een rijk historisch verleden. Dat ontgaat ook de cruiserederijen niet die elke zomer het vakantie-eiland op hun vaarschemaís in de oostelijke Middellandse Zee zetten. De meeste schepen meren af in Heraklion, de hoofdstad van het eiland en in Souda, de haven van Chania. Vanuit deze twee locaties aan de noordkust van Kreta zijn op excursies de grootste bezienswaardigheden van het eiland te ontdekken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Bari: Sint-Nicolaas, steegjes, orechiette en trulli
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
21 mar '22
Puglia langs de zuidoostkust of hiel van ItaliŽ is voor vele vakantiegangers een minder bekende bestemming. Voor de cruiseschepen op de Adriatische en Ionische Zee is de hoofdstad Bari de uitvalsbasis voor een bezoek aan deze opmerkelijke regio. Een van de hoogtepunten van Bari is de romaanse Basilica di San Nicola, opgetrokken in de 11de en 12de eeuw. In de crypte van de kerk bevindt zich het lichaam van de goedheilige man. Sinterklaas komt immers niet uit Spanje. Zijn stoffelijke resten werden in de elfde eeuw door zeelui vanuit Turkije naar Bari gebracht. Dit maakt van Bari dan ook een belangrijk pelgrimsoord. Op het plein voor de basiliek staat het bronzen standbeeld van de bisschop.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Addio Venezia Ė dogenstad bant cruiseschepen uit centrum
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
5 sep '21
We hebben allemaal genoten van de doortochten van VenetiŽ. Met een cruiseschip door het Giudeccakanaal en voorbij het San Marcoplein varen, had iets speciaals. Sommige schepen pasten zelfs hun vertrek- of aankomstuur aan om gasten dit bijzonder spektakel bij daglicht aan te bieden. Andere lieten tijdens de doorvaart de tenorstem van Luciano Pavarotti weerhalmen door de luidsprekers op de buitendekken. Het plaatje was compleet! Helaas draaide VenetiŽ begin september deze pagina om, mogen de meeste cruiseschepen voortaan niet meer door het centrum varen en moeten ze aanleggen aan een industriŽle kade op het vasteland op enkele kilometers van het centrum.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Valencia: futuristische gebouwen, middeleeuwse kern, sinaasappelen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
27 jun '21
Valencia was tot de coronacrisis aan een opmars bezig. En daar heeft de Stad van de Kunsten en Wetenschappen alles mee te maken. In het kielzog van dit futuristische gebouwencomplex bloeide het historische centrum opnieuw open en maakten vervallen wijken plaats voor stijlvolle horecazaken en hippe boetieks. Het mag dan ook niet verbazen dat jaarlijks ruim 200 cruiseschepen en een half miljoen cruisepassagiers Valencia bezochten. Van middeleeuwse gebouwen tot gouden stranden, de derde grootste stad van Spanje heeft het allemaal in de aanbieding.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 7 (31 blogartikels)
 
  © 2022 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be