Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (20)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (3)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (103)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (88)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
 
Four Seasons Yachts licht sluier over eerste afvaarten en suites
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
7 apr '24
Four Seasons Yachts heeft haar debuutreizen voor 2026 in de Caraïben en de Middellandse Zee aangekondigd. Het luxeyacht met 95 indrukwekkende suites wil een uitnodigende, gastvrije sfeer creëren die hetzelfde gevoel weerspiegelt dat de gasten vinden in een Four Seasons hotel of resort. Alejandro Reynal, President en Chief Executive Officer van Four Seasons. “Bij Four Seasons is gastgerichtheid altijd de basis geweest van ons luxe serviceaanbod. Ons uitzonderlijke jacht zal deze benadering uitbreiden naar de zeeën. Onze teams zijn toegewijd aan innovatie en het leveren van echte service, zodat elke reis wordt gekenmerkt door comfort, elegantie en personalisatie, waardoor een nieuwe standaard wordt gezet voor luxe gastvrijheidservaringen op zee.”
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Hapag-Lloyd kondigt Nederlandstalige vergezelde reizen aan
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
31 mar '24
Afgelopen zomer lanceerde Hapag-Lloyd Cruises een eerste reeks Nederlandstalige vergezelde reizen. Het initiatief bleek een schot in de roos. In januari reisden 30 gasten mee naar Antarctica en in februari vertrokken 27 deelnemers naar Noorwegen op zoek naar het Noorderlicht. Dit voorjaar kan je nog deelnemen aan een expeditiecruise naar Spitsbergen, waarvoor momenteel al een 15-tal mensen zijn ingeschreven. De Hanseatic inspiration gooit half juni de trossen los in Longyearbyen voor een 11-daagse reis langs fascinerende ijssculpturen en diepe fjorden. Indien de weersomstandigheden het toelaten, zal het moderne expeditieschip zich ook een weg banen door de velden van drijvend ijs in de Hinlopen Strait en zo de omvaart proberen te volbrengen. Wie op zoek is naar een klassieke zeereis, kan in september inschepen op de Europa 2 voor een 9-daagse cruise tussen Rome en Dubrovnik. Het luxeschip neemt je mee naar de idyllische Adriatische Zee. Maak onderweg kennis met het pittoreske Amalfi, de Liparische eilanden en de mooiste kusten van Montenegro en Kroatië.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Oceania kondigt haar meest indrukwekkende wereldcruis aan
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
24 mar '24
Oceania Cruises heeft haar ‘2026 Around the World Voyage’ aan boord van het nieuwste schip Vista gelanceerd. Die start en eindigt in Miami. De epische reis van 180 dagen zal 43 landen en 101 havens aanlopen, 81 UNESCO-werelderfgoedsites bezoeken en 6 continenten met elkaar verbinden. Vista zal op deze wereldreis 3 oceanen en 18 zeeën doorkruisen. Onderweg zullen de gasten de meest uiteenlopende landschappen en gemeenschappen bezoeken van Whitsunday Island in Australië met amper 1.347 inwoners tot de metropool Mumbai in India waar 23 miljoen mensen leven. Niet alleen het vaarschema, maar ook het schip maakt deze reis rond de wereld speciaal. De voorbije jaren vond deze wereldcruise plaats aan boord van de kleinere Insignia. In 2026 zal met Vista voor het eerst het vlaggenschip van de rederij met een capaciteit van 1.200 gasten deze reis van zes maanden ondernemen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Riverside Luxury Cruises verwelkomt Debussy in haar vloot
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
17 mar '24
De Amerikaanse tv-presentatrice, producer en reisexpert Alle Pierce heeft in Amsterdam de Riverside Debussy gedoopt. Het derde schip van deze nieuwe luxeriviercruiserederij verzorgt vanaf 23 maart vaarschema’s van drie tot zeven nachten op de Rijn, Donau, Main en Moezel alsook de Belgische en Nederlandse waterwegen. Op bepaalde routes varen gasten over het Main-Donaukanaal of verder over de Donau voorbij Boedapest naar Servië en Kroatië. Op alle reizen blijft Riverside Debussy tot laat in de avond of overnacht in enkele van de meest fascinerende steden van Europa, zodat gasten zich kunnen onderdompelen in authentieke culturen en het nachtleven van de bestemming. Ze genieten aan boord van Riverside’s all-inclusive, all-suite luxe-ervaring en intuïtieve en persoonlijke service van elk bemanningslid.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Scenic Eclipse toert deze zomer door Noord-Europa
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
10 mar '24
Scenic Luxury Cruises zet sinds 2008 een standaard voor all-inclusive, luxe vijfsterrenriviercruises. Sinds 2019 streeft de rederij ook naar perfectie op de oceanen met ’s werelds eerste Discovery Yachts Scenic Eclipse en Scenic Eclipse II. Met hun kleinschalige capaciteit tot 228 gasten (of zelfs maar 200 in Antarctica) garanderen deze schepen een maximale exclusiviteit. Met een rond-de-klok butlerservice en een bijna één op één verhouding tussen gasten en bemanning, garanderen ze een service van het allerhoogste niveau. De twee schepen leggen indrukwekkende routes af over zeven continenten inclusief de poolgebieden. De Polar Class 6-classificering laten de schepen toe te varen door ijs tot één meter dik. Deze zomer doorkruist Scenic Eclipse Noord-Europa en kan je dichter bij huis kennis maken met dit bijzondere product. Op uiteenlopende vaarschema’s kan je niet alleen Noorwegen, Spitsbergen, IJsland en Schotland, maar ook Groenland en Arctisch Canada ontdekken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 68 (339 blogartikels)
 
  © 2024 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be