Welkom op de cruiseblog site van Reizen De Cauwer. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Aqua Expeditions (1)
Celebrity Cruises (11)
Crystal Cruises (4)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (3)
Explora Journeys (14)
Hapag-Lloyd Cruises (20)
Holland America Line (10)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (33)
Ponant (5)
Regent Seven Seas (24)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Royal Caribbean (2)
Scenic Cruises (5)
Seabourn (20)
Silversea Cruises (38)
Swan Hellenic (7)
Uniworld (1)
Viva Cruises (5)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Afrika (1)
Alaska (8)
Amazone Regenwoud (2)
Antarctica (11)
Arctica (10)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (3)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
Galapagos (8)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (39)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (13)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (18)
Wereldcruise (3)
Zuid-Amerika (2)
Categorieën
Cruise News (135)
Expeditiecruises (31)
Food (4)
Havens - aanlegplaatsen (95)
Nieuwe Schepen (80)
Podcasts (5)
Reisverslagen (9)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
 
Gelauwerde chef Franck Garanger leidt gastronomisch aanbod bij Explora Journeys
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
15 jun '25
Franck Garanger, Head of Culinary bij Explora Journeys, is door het Franse ministerie van Landbouw en Voedselvoorzieningen benoemd tot Chevalier in de Ordre du Mérite Agricole. Deze prestigieuze onderscheiding erkent personen voor hun uitzonderlijke bijdragen aan de landbouw en de promotie van Franse culinaire excellentie. Met tientallen jaren ervaring als chef-kok heeft Franck Garanger zich consequent ingezet voor de waarden van vakmanschap, duurzaamheid en innovatie. Zijn toewijding aan het verkrijgen en eren van de beste ingrediënten heeft een blijvende indruk achtergelaten op de culinaire wereld. De onderscheiding weerspiegelt niet alleen zijn persoonlijke inzet, maar ook Explora Journeys’ toewijding aan uitmuntendheid, authenticiteit en de hoogste normen in de gastronomie. Franck Garanger werkte onder meer naast Paul Bocuse en was Executive Chef bij Silversea Cruises en Oceania Cruises tot hij in 2022 de overstap maakte naar Explora Journeys. Daar kreeg hij samen met zijn team de opdracht een culinair concept te ontwerpen dat nieuwe maatstaven in de sector zou zetten.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

MS Europa: Topgastronomie in vijf restaurants
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
16 feb '25
Veel cruiserederijen hebben de mond vol over gastronomie, maar één van de sterren aan het culinaire firmament is ongetwijfeld de MS Europa van Hapag-Lloyd Cruises. Dit luxeschip voor maximaal 400 gasten combineert exclusieve reiscultuur met een uitstekende keuken waaronder The Globe van de Duitse driesterrenchef Kevin Fehling. Al meer dan vijf jaar verwent hij fijnproevers op volle zee met een eerbetoon aan de diversiteit aan smaken over de hele wereld, geïnspireerd door exotische bereidingen, felle kleuren en de onvergelijkbare geuren van de internationale keuken. Bovendien vaart deze chef-kok dit jaar zelf mee op zeven afvaarten in zowel de Middellandse Zee als Noord-Europa. Dit is de ideale gelegenheid om niet alleen zijn verfijnde gerechten te proeven, maar ook kennis te maken met de man achter deze gastronomische creaties.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Oceania Cruises tilt ‘fine dining’ naar het volgende niveau op Allura
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
9 feb '25
Oceania Cruises telt af naar de lancering van Allura in juli 2025 en geeft geleidelijk meer gegevens vrij over haar nieuwste vlaggenschip. Trouw aan haar filosofie van ‘The Finest Cuisine at Sea’ sleutelt de boetiekrederij aan het culinaire aanbod met de nieuwe Crêperie, de terugkeer van het Franse restaurant Jacques en nu ook de nieuw ontworpen menu’s voor The Grand Dining Room, het hart van de culinaire ervaring bij Oceania Cruises. Gasten vinden er straks meer dan 270 gloednieuwe keuzes voor de ontbijtservice, de lunch en het diner waarbij elk gerecht zich onderscheidt door verfijnde smaken, moderne technieken en elegante presentaties.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Oceania Cruises viert 15 jaar Culinary Center
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
24 nov '24
Oceania Cruises viert de 15de verjaardag van The Culinary Center, de allereerste praktische kookschool op zee. Het idee werd intussen overgenomen door diverse cruiserederijen en heeft ook concurrenten ertoe aangezet meer aandacht te besteden aan het culinaire aspect, zowel aan boord van de schepen als in de excursieprogramma’s aan land. Na anderhalf decennium oogst The Culinary Center nog steeds succes. Oceania Cruises blijft ook investeren in het programma door lessen toe te voegen en te werken rond meer regionale keukens. Voor volgend jaar kondigt ’s werelds toonaangevende culinaire en bestemmingsgerichte cruisemaatschappij bereidingen aan van de Amerikaanse westkust, Polynesië en Australië.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 1 (4 blogartikels)
 
  © 2025 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683