Welkom op de cruiseblog site van Reizen De Cauwer. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (17)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (14)
Ritz Carlton Yacht Collection (4)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (13)
Silversea Cruises (29)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (7)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (99)
Expeditiecruises (11)
Havens - aanlegplaatsen (82)
Nieuwe Schepen (69)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
 
Routes en tips voor Silverseaís nieuwe Antarctica-seizoen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
5 nov '23
Silversea Cruises heeft zich de jongste 15 jaar ontpopt als een pionier in Antarctica. De luxe- en expeditierederij startte in 2008 met het aanbieden van dit continent met dezelfde service en comfort als op haar klassieke schepen. Enkele jaren geleden was ze de eerste grote rederij die vliegcruises lanceerde tussen Zuid-Amerika en Antarctica. Eerder dit jaar organiseerde de rederij een scoutingtrip om potentiŽle landingsplaatsen te identificeren en haar aanbod te diversifiŽren. Tijdens de twaalfdaagse trip brachten de verantwoordelijken rond het Antarctisch Schiereiland 30 nieuwe bestemmingen en 20 nieuwe landingsplaatsen in kaart. Meer landingsplaatsen zijn geen overbodige luxe. Antarctica zit als expeditiebestemming in de lift en deze winter zullen ruim 100.000 toeristen het continent bezoeken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Madeira en Azoren: ontdekkingsreizigers, bloemen, vulkanen en wijn
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
2 nov '23
Deze weken ronden tal van cruiseschepen hun Europees seizoen af en steken de Atlantische Oceaan over richting Florida, de CaraÔben of Zuid-Amerika. Veel schepen houden onderweg halt in Madeira of de Azoren, eilanden die nauw zijn verbonden met de ontdekkingsgeschiedenis en de Portugees Hendrik de Zeevaarder. In zijn voetsporen volgden later onder meer Christoffel Columbus, Vasco da Gama en ook Vlaamse kolonisten en handelaars. Deze groene eilanden vinden we ook steeds vaker op wintercruises die deze Portugese autonome regioís voor de noordwestkust van Afrika combineren met de Canarische Eilanden.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Turkse archeologische sites: terug naar de Romeinen en Grieken
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
22 okt '23
De meeste reizigers en cruisepassagiers associŽren Turkije in de eerste plaats met Istanbul en de badplaatsen langs de Turkse riviera. De Grieken en Romeinen hebben in AnatoliŽ in de antieke wereld tal van steden en tempels gebouwd waarvan de opgravingen te bezoeken zijn. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Rome of Athene zijn de meeste van deze antieke steden niet langer bewoond. Dit betekent dat je de monumenten in hun natuurlijke omgeving terugvindt en ongehinderd cultuur en architectuur uit het verleden kan aanschouwen. De steden komen als het ware tot leven wanneer je in de voetsporen van de Romeinen door de oude marmeren straten wandelt. Bovendien zijn diverse belangrijke archeologische sites maar een excursie verwijderd van de cruisehavens.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Cannes: jetset, jachten, monniken en film
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
1 okt '23
Cannes is onafscheidelijk verbonden met de film. Elk voorjaar zakt Hollywood af naar de Azurenkust voor het filmfestival en de Gouden Palm. Maar ook cruiseschepen vinden hun weg naar deze Franse badplaats. Het epicentrum van het festival bevindt zich op wandelafstand van de cruiseterminal. De schepen gaan in Cannes voor anker waarna tenders je brengen naar de Quai Max Laubeuf aan de vissers- en jachthaven. Het middeleeuwse vissersdorp van weleer is doorheen de eeuwen geŽvolueerd tot een hotspot waar je heerlijk kan winkelen, langs mediterrane markten slenteren, zalig niksen op het strand, lunchen met de voeten in het zand of tijdens een excursie van een halve of volle dag leuke plekjes in de Alpes-Maritimes ontdekken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Genua: kathedralen, paleizen, zeedieren en piraten
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
3 sep '23
Heel wat cruiseschepen vertrekken of transitteren in Genua. De omgeving oogt op het eerste zicht niet zo aantrekkelijk, maar eenmaal op pad merk je al snel dat de hoofdstad van LiguriŽ en geboorteplaats van Christoffel Columbus veel te bieden heeft. De stadskern vormt een van de meest uitgestrekte historische centra van Europa met een doolhof van steegjes die uitkomen op kleine pleintjes. Je ontdekt er kerken en paleizen die tot belangrijke adellijke families behoorden en vandaag zijn omgevormd tot musea. De trots van rijke kooplui en nobele Genuezen komt er tot uiting in de prachtige woningen gevuld met kunstwerken. Bovendien zijn de meeste bezienswaardigheden makkelijk te voet te bereiken en zijn dit jaar werken gestart om de waterkant tussen de Ponte dei Mille, de Ponte Adrea Doria en de Stazioni Marittime-cruiseterminal te vernieuwen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 17 (82 blogartikels)
 
  © 2023 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683