Welkom op de cruiseblog site van Reizen De Cauwer. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (4)
Oceania Cruises (8)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (4)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (22)
Midden-Oosten (1)
Noorse Fjorden (8)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (9)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (7)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (63)
Expeditiecruises (6)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (35)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
 
Bergen: Hanzeverleden, fjorden en Grieg
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
11 apr '21
Bergen wordt omschreven als de hoofdstad van Fjord-Noorwegen. De op één na grootste stad van Noorwegen is dé favoriete cruisebestemming. Ze werd in 1070 gesticht als Vikingnederzetting en biedt een opwindende mix van geschiedenis, cultuur en natuur. Bergen wordt omringd door zeven bergen en situeert zich tussen het Hardangerfjord en het Sogneford, de twee grootste Noorse fjorden. De aanloophaven is dan ook een perfect startpunt voor een excursie naar de fjorden indien deze bestemmingen niet op het vaarschema staan.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Kopenhagen: zeemeermin, sprookjes en hippies
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
15 mar '21
Wie Kopenhagen zegt, denkt meteen aan de kleine zeemeermin en het kleurrijke Nyhavn. De kade is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de Deense hoofdstad, een trendy uitgaansbuurt en een aanlegplaats voor rondvaarten door de historische grachten en kanalen. Sommige van de kleurrijke huizen zijn 300 jaar oud. Wist u trouwens dat de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen decennia lang op Nyhavn woonde en er enkele van zijn bekendste werken schreef? En daarmee is meteen de link gelegd naar de kleine zeemeermin. Den Lille Havfrue kijkt vanop haar rots naar de voorbijvarende schepen en niet naar de vele toeristen die hier dagelijks de obligate foto maken. Het beeldje is met zijn 1,25 meter trouwens kleiner dan u zou verwachten.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Rome: gladiatoren, pausen en fonteinen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
7 mar '21
Eerst Rome zien en dan sterven. Zo ver willen we ook weer niet gaan, maar Rome behoort niettemin tot de wereldsteden die u moet bezocht hebben. Een verkenning van deze eeuwige stad vergt meerdere dagen en vormt een perfecte citytrip als aansluiting op een cruise. Maar zelfs wanneer het schip een dag afmeert in Civitavecchia loont een excursie naar de Italiaanse hoofdstad zeker de moeite om de sfeer op te snuiven, enkele historische bouwwerken te bezoeken of te shoppen. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen trouwens op wandelafstand van elkaar. Dat is perfect voor een kennismaking met zowel het Romeinse keizerrijk, de zetel van de rooms-katholieke kerk als de prachtige voorbeelden van Renaissance- en Barokarchitectuur.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Barbados: Little England, stranden en rum
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
28 feb '21
Barbados is niet meteen het eerste eiland dat in ons opkomt als we aan de Caraïben denken. Maar daar zou wel eens verandering kunnen in komen. Steeds meer cruiserederijen nemen het meest oostelijke eiland van de kleine Antillen op in hun programma’s. Bridgetown is niet alleen een transithaven, maar ook steeds vaker een inscheephaven voor rondreizen door de Zuidelijke Caraïben. Onder meer Seabourn, SeaDream Yacht Club, Silversea, Oceania Cruises, Regent Seven Seas, TUI Cruises en Royal Caribbean International bieden tijdens het winterseizoen al vertrekken aan vanuit Barbados. En daar zijn meerdere redenen voor. Als voormalige Britse kolonie zijn er vanuit Groot-Brittannië, maar eveneens vanuit Duitsland, rechtstreekse vluchten naar Bridgetown. Daarnaast introduceren de rederijen een alternatieve inscheephaven om het Caraïbisch gebied te bezoeken zonder eerst de Verenigde Staten te moeten passeren. Met de vele resorts is het eiland bovendien een ideale bestemming voor een verblijf voor of na de cruise.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Zorg dat uw bucketlist geen waiting list wordt
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
21 feb '21
Na de reisbeperkingen en lockdowns willen we straks allemaal weer op cruise. Er wordt deze dagen flink geboekt of omgeboekt naar vertrekken in 2022 en zelfs 2023. Sommige afvaarten of categorieën van kajuiten en suites zijn al volgeboekt. Dat geldt zeker voor unieke of eenmalige reizen. Zo was de wereldcruise 2023 van Oceania Cruises eind januari al helemaal uitverkocht. Ook Silversea Cruises en Seabourn openden midden februari hun wereldcruises 2023. Daarnaast noteren de rederijen een sterke vraag naar langere en verdere cruises in onder meer Azië. Om op deze trends in te spelen hebben bepaalde maatschappijen hun volledige winterseizoen 2022-2023 en in sommige gevallen zelfs al de zomer en herfst van 2023 opengesteld.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 13 (63 blogartikels)
 
  © 2021 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683