Welkom op de cruiseblog site van Reizen De Cauwer. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (4)
Oceania Cruises (7)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (7)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (19)
Midden-Oosten (1)
Noorse Fjorden (6)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (9)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (6)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (55)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
 
Dubrovnik: Game of Thrones, Balkanoorlog en overtoerisme
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
24 jan '21
Dubrovnik is na Venetië de meest bezochte plek aan de Adriatische Zee. De stad werd in de 7de eeuw vóór Christus gesticht, beleefde als republiek het hoogtepunt van haar macht in de 15de en 16de eeuw en heeft zwaar geleden onder de Kroatische onafhankelijkheidsoorlog in 1991. De meeste bezoekers linken de kustplaats in de eerste plaats aan de televisiereeks Game of Thrones. Met deze razend populaire serie nam de populariteit van Dubrovnik de jongste jaren epische proporties aan.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Abu Dhabi: witmarmer, ferrari’s en robot-jockeys en shopping
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
17 jan '21
Enkele decennia terug waren de emiraten en sultanaten rond de Perzische Golf nog grotendeels zandbakken en olieproducerende naties. De jongste jaren zetten deze landen in op handel en toerisme. Dubai, Oman en Abu Dhabi zijn vandaag must-see bestemmingen en tijdens de winter belangrijke hubs voor cruisevakanties. Terwijl Dubai vooral naam maakte met excentrieke gebouwen en spectaculaire winkelcentra, kiest Oman eerder voor authenticiteit en wil Abu Dhabi meer een trekpleister zijn voor cultuur en mensen met een islamitische achtergrond.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Kuala Lumpur: tweelingtorens, koloniale architectuur en …
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
10 jan '21
Kuala Lumpur heeft zich de jongste decennia ontwikkeld tot een moderne metropool van Zuid-Oost Azië. De hoofdstad van Maleisië is een eigenzinnige combinatie van moderne kantoorgebouwen en koloniale architectuur. De attractie van Kuala Lumpur zijn ongetwijfeld de Petronas Twin Towers. De twee identieke torens zijn 452 meter hoog en tellen 88 verdiepingen. De tweeling was bij de bouw in 1998 het hoogste gebouw ter wereld, maar staat vandaag al niet meer in de top 10. Geniet van het uitzicht op de zwevende loopbrug op de 42ste verdieping die de twee torens met elkaar verbindt of reis met een van de 47 liften naar het observatieplatform op een van de hoogste verdiepingen. De Petronas Twin Towers zijn trouwens niet de enige wolkenkrabbers in Kuala Lumpur. Ook de Menara KL Tower (421 m) is een bezoek waard. U kan er zelfs een foto maken in een uitstekende glazen skybox op 300 meter boven de stad .
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Go for 2021: Op zoek naar de mooiste fjorden
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
3 jan '21
De rondreis langs de Noorse fjorden staat op de verlanglijst van menig cruisepassagier. Het diepblauwe water, de kletterende watervallen en de besneeuwde bergtoppen spreken tot ieders verbeelding en zorgen voor adembenemende panorama’s. Het gebied is bovendien makkelijk bereikbaar op een cruise vanuit Nederland. Hoogtepunten van deze rondreizen zijn onder meer de Geiranger- en Sognefjord, het havenstadje Flåm en de Hansestad Bergen. Cruiserederijen bieden weekcruises aan naar Zuid-Noorwegen of langere cruises die de Noorse kustlijn volgen tot voorbij de Noordkaap.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Go for 2021: Corsica: Napoleon, piraten en citadellen
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
27 dec '20
In deze coronatijden zoeken vakantiegangers vaker dichtbij-bestemmingen. Sommige cruiserederijen spelen daarop in met vaarschema’s rond Corsica. Andere maatschappijen nemen het grootste eiland van Frankrijk op in hun cruises door de Westelijke Middellandse Zee. Corsica is een veelzijdige destinatie die zich vanaf de zee perfect laat ontdekken. U maakt kennis met de geschiedenis in Ajaccio, beklimt oude citadellen in Bastia en Bonfiacio, bewondert indrukwekkende rotsformaties waaronder de Sanguinaires-archipel en vaart langs prachtige natuurfenomenen zoals de Calanches de Piana. En misschien rest u tussendoor nog even de tijd om te relaxen op een van de stranden bij Porto Vecchio.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 11 (55 blogartikels)
 
  © 2021 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683