Welkom op de cruiseblog site van Reizen De Cauwer. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (4)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (13)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (11)
Silversea Cruises (23)
Swan Hellenic (3)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (6)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (10)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (13)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (93)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (62)
Nieuwe Schepen (56)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
 
Silversea Cruises keert in december terug naar AziŽ
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
13 nov '22
Silversea Cruises heeft haar langverwachte terugkeer naar AziŽ bevestigd. Tussen december 2022 en mei 2023 zal de ultra-luxe cruiserederij met vier schepen - Silver Shadow, Silver Whisper, Silver Spirit en Silver Muse - in die regio varen. Het is sinds maart 2020 geleden dat de maatschappij gasten kan verwelkomen op bestemmingen als Sri Lanka, Hongkong en Vietnam. De reizigers krijgen op deze cruises de gelegenheid om in de hoog aangeschreven Silversea-stijl zowel iconische steden als minder bezochte bestemmingen te ontdekken. De intieme, 596 gasten tellende Silver Muse wordt het eerste schip van Silversea dat opnieuw het continent aanloopt, wanneer het op 2 december 2022 uit Singapore vertrekt.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Hiroshima: atoombom, samurai, Mazda en oesters
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
3 okt '21
Hiroshima zal voor altijd verbonden blijven met de eerste atoombom. Op 6 augustus 1945 brachten de Amerikanen de uraniumbom Little Boy boven de stad tot ontploffing. 78.000 inwoners verloren daarbij het leven. Nog minstens evenveel mensen overleden later aan de gevolgen van de radioactieve straling. Na de Tweede Wereldoorlog werd de stad heropgebouwd en door het Japanse parlement uitgeroepen tot Stad van de Vrede. Meer dan een miljoen mensen bezoeken jaarlijks het Hiroshima Peace Memorial Park. Het vredesmuseum toont aan de hand van fotoís, videoís en voorwerpen de gevolgen van het bombardement en de straling. Het schetst het verloop van de oorlog vanuit zowel Amerikaans als Japans oogpunt en gaat eveneens in op de huidige nucleaire bewapening in de wereld.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Busan in Zuid-Korea: onbekend maakt onbemind
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
31 aug '21
Busan staat op menig vaarschema in AziŽ. Toch krijgt de tweede grootste stad van Zuid-Korea niet de bekendheid die ze verdient. Busan biedt geen toeristische wereldattracties, maar er valt voldoende te zien en te beleven van de indrukwekkende vismarkt tot Boeddhistische tempels en groene parken. Daarnaast is Busan aan de Japanse Zee ook een culturele bestemming en een wolkenkrabberstad omzoomd door een uitgestrekt strand. De 118 meter hoge Busan Tower in het Yongdusanpark is het symbool van de stad. De top is gebaseerd op de baldakijn van de Dabotap-pagode in de Bulguska-tempel in Gyeongju. De toren lokt zowel inwoners als toeristen en biedt een mooi uitzicht op de stad. Een andere manier om Busan en de baai te overschouwen is de kabelbaan in Songdo Beach.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Tokyo: van oude tempels tot futuristische wolkenkrabbers en Ö
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
8 aug '21
De Olympische Spelen en de Paralympics hebben een vernieuwde interesse gecreŽerd voor Japan. Vooral Tokyo staat bij heel wat mensen bovenaan de verlanglijst. Deze gigantische stad is vele malen groter dan New York en wordt verdeeld in 23 wijken. De ideale plek om het geheel te overschouwen is de Tokyo Skytree. De zendmast opende in 2012 de deuren en groeide al snel uit tot een van de toeristische trekpleisters. Met haar 634 meter is de Skytree na de Burj Khalifa in Dubai het tweede hoogste gebouw in de wereld en laat daarbij heel nipt Shanghai Tower achter zich. De toren is uitgerust met twee observatieplatforms op een hoogte van 350 en 450 meter. Wie geen last heeft van hoogtevrees kan via het overhangende glazen balkon zelfs vanaf die hoogte recht naar beneden kijken. Als het weer echt mee zit, kan je volgens de toeristische dienst vanop de Skytree zelfs Mount Fuji zien.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Bali: tempels, rijstvelden, dansen en apen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
30 mei '21
Kenners omschrijven Bali als het mooiste van de zowat 15.000 eilanden die samen de Indonesische archipel vormen. Het godeneiland met haar meer dan 20.000 tempels, vulkanische bergen, rijstterrassen en stranden verleidt steeds meer toeristen. Het staat op het programma van cruises door Zuidoost-AziŽ en herpositioneringscruises tussen China/Japan en AustraliŽ/Nieuw-Zeeland. De schepen meren meestal af in Benoa ten zuiden van de hoofdstad Denpasar. Vanuit deze transithaven liggen een hele reeks bezienswaardigheden binnen handbereik en krijgt u tijdens het verblijf van ťťn of twee dagen een introductie tot de rijke cultuur en tradities die van generatie op generatie worden doorgegeven
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 3 (13 blogartikels)
 
  © 2022 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683