Welkom op de cruiseblog site van Reizen De Cauwer. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (13)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (23)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (17)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (31)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (3)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (17)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (108)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (91)
Nieuwe Schepen (74)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
 
Bonaire is de nieuwe hotspot van Caraïbisch Nederland
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
2 apr '23
Bonaire stond lang in de schaduw van haar grote zussen Aruba en Curaçao. Het 40 km lange eiland in het Caraïbische deel van Nederland heeft in de loop van de jaren een eigen identiteit ontwikkeld die de klemtoon legt op de rust, de natuur en zijn geschiedenis. Vorig jaar overtrof Bonaire de bezoekerscijfers van vóór de pandemie met meer dan 30 procent en ook voor dit jaar wordt een groei met dubbele cijfers verwacht. Dat heeft uiteraard te maken met rechtstreekse vluchten vanuit Nederland en een betere connectiviteit met andere belangrijke markten, maar ook cruisepassagiers weten deze bestemming te appreciëren.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Saint Lucia: vulkanen, regenwouden, modderpoelen en Troje
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
22 jan '23
Saint Lucia, een van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen, ligt halverwege de Oost-Caraïbische archipel. ‘Helena van de West-Indies’ staat bekend om haar natuurlijke schoonheid en diverse attracties, waaronder het kenmerkende Piton-gebergte - een UNESCO-werelderfgoedlocatie -, het weelderige tropisch regenwoud, een van 's werelds weinige drive-in-vulkanen en de hypnotiserende blauwgroene wateren van de Caraïben. De eilandnatie wordt omzoomd door zachte zandstranden, goudkleurig in het noorden en donkerzilver in het vulkanische zuidwesten.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Miami: zon, strand, art deco, shopping en latino vibes
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
4 dec '22
‘Welcome to Miami - Bienvenidos a Miami’, de song van Will Smith, weerklinkt wanneer we door de luchthaven van Miami stappen. Deze zonovergoten metropool is de ideale plek om in de juiste vakantiestemming te komen, vooraleer je in PortMiami of Port Everglades (Fort Lauderdale) inscheept op een cruiseschip richting de Caraïben. Met de huidige problemen in de luchtvaart verblijf je best twee nachten in Miami Beach. Er valt alvast genoeg te beleven om deze dagen en zelfs nog enkele meer te vullen in de Cruise Capital of the World.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Barbados: Little England, stranden en rum
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
28 feb '21
Barbados is niet meteen het eerste eiland dat in ons opkomt als we aan de Caraïben denken. Maar daar zou wel eens verandering kunnen in komen. Steeds meer cruiserederijen nemen het meest oostelijke eiland van de kleine Antillen op in hun programma’s. Bridgetown is niet alleen een transithaven, maar ook steeds vaker een inscheephaven voor rondreizen door de Zuidelijke Caraïben. Onder meer Seabourn, SeaDream Yacht Club, Silversea, Oceania Cruises, Regent Seven Seas, TUI Cruises en Royal Caribbean International bieden tijdens het winterseizoen al vertrekken aan vanuit Barbados. En daar zijn meerdere redenen voor. Als voormalige Britse kolonie zijn er vanuit Groot-Brittannië, maar eveneens vanuit Duitsland, rechtstreekse vluchten naar Bridgetown. Daarnaast introduceren de rederijen een alternatieve inscheephaven om het Caraïbisch gebied te bezoeken zonder eerst de Verenigde Staten te moeten passeren. Met de vele resorts is het eiland bovendien een ideale bestemming voor een verblijf voor of na de cruise.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Aruba: stranden, dividivi-bomen en indianentekeningen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
17 aug '20
Als de coronawolken verdwijnen, kunnen we straks weer cruisen in de Caraïben. Wie op zoek is naar een zonzekere vakantiebestemming kan mits een PCR-test vandaag al op het vliegtuig stappen richting Aruba. Circa tien uur later landt u op het One Happy Island waar de beroemde dividivi of waaibomen en passaatwinden de weg wijzen. Het eiland dankt haar aantrekkelijkheid aan de zon, de zee en het strand in combinatie met een vriendelijke en gastvrije bevolking.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 3 (12 blogartikels)
 
  © 2024 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683