Welkom op de cruiseblog site van Reizen De Cauwer. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Emerald Yacht Cruises (1)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (4)
Oceania Cruises (8)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (4)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (23)
Midden-Oosten (1)
Noorse Fjorden (8)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (9)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (7)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (63)
Expeditiecruises (6)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
 
Kopenhagen: zeemeermin, sprookjes en hippies
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
15 mar '21
Wie Kopenhagen zegt, denkt meteen aan de kleine zeemeermin en het kleurrijke Nyhavn. De kade is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de Deense hoofdstad, een trendy uitgaansbuurt en een aanlegplaats voor rondvaarten door de historische grachten en kanalen. Sommige van de kleurrijke huizen zijn 300 jaar oud. Wist u trouwens dat de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen decennia lang op Nyhavn woonde en er enkele van zijn bekendste werken schreef? En daarmee is meteen de link gelegd naar de kleine zeemeermin. Den Lille Havfrue kijkt vanop haar rots naar de voorbijvarende schepen en niet naar de vele toeristen die hier dagelijks de obligate foto maken. Het beeldje is met zijn 1,25 meter trouwens kleiner dan u zou verwachten.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Op ontdekking in St. Petersburg: uw volgende cruisebestemming?
Geschreven door Nico De Boeck van C2A Belgium
14 mei '20
In een van onze vorige blogs vertelden we u over cruisen op de Baltische Zee en boeiende plekken in Estland, Letland en Litouwen. Vaak meren cruiseschepen die dit gebied bevaren meerdere dagen aan in St. Petersburg, het meest oostelijke punt van de Baltische Zee, aan de monding van de Neva. En hier zijn onvoorstelbaar veel interessante dingen te ontdekken!
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Cruisen naar mindere bekende bestemmingen: de Baltische staten
Geschreven door Nico De Boeck van C2A Belgium
9 mei '20
Nu je ruim de tijd hebt om over je volgende cruisebestemming na te denken, kom je misschien wel uit bij ongebruikelijke bestemmingen. De Baltische staten, bijvoorbeeld; een bestemming die steeds meer mensen weten te waarderen omwille van de boeiende mix van cultuur, geschiedenis, levendigheid, tradities en prachtige vergezichten.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Een cruisebestemming kan ook een culinaire ontdekkingstocht zijn.
Geschreven door
8 sep '17
U heeft uw volgende cruise uitgekozen? Dat is goed nieuws! En natuurlijk gaat u al eens rondkijken op het web om na te gaan wat er zoal te zien zal zijn op de bestemmingen die u zal aandoen tijdens de cruise. Logisch, want hoe meer u weet over die plekken, des te intenser kunt u ervan genieten. Er zijn heel wat manieren om een stad of regio te ontdekken: musea, lokale markten, archeologische bezienswaardigheden, uitzonderlijke natuurpracht … Maar mogen we een suggestie maken? Ontdek ook de regio’s waar u langsgaat op culinair vlak. Om het even welke plek op aarde heeft wel haar eigen specialiteit. We nemen u in deze en de volgende blogs daarom mee naar populaire cruisebestemmingen en en geven u een smakelijk overzicht van de lokale lekkernijen. Op sommige plaatsen kunt u niet alleen proeven van typische gerechten die al honderden jaren worden klaargemaakt, maar ook zien hoe ze klaargemaakt worden. Voor deze eerste “culinaire” blog nemen we u mee op een cruise naar de Baltische Zee. Het is een bestemming die steeds meer aan populariteit wint en vaak begint in de Deense hoofdstad Kopenhagen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 1 (4 blogartikels)
 
  © 2021 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683