Welkom op de cruiseblog site van Reizen De Cauwer. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (1)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (5)
Oceania Cruises (10)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (11)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (18)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (5)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Griekse Eilanden (1)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (24)
Midden-Oosten (3)
Noorse Fjorden (8)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (13)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (7)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Expeditiecruises (6)
Food (1)
Ik reis gerust (88)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (39)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
 
Limassol: Aphrodite, Richard Leeuwenhart, Grieken en Turken
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
25 apr '21
Cyprus bevindt zich op een kruispunt van drie continenten en lag in de oudheid op de handelsroutes tussen Egypte, Griekenland en het Nabije Oosten. Het eiland van Aphrodite staat meestal in de schaduw van andere toeristische bestemmingen en eilanden in de Middellandse Zee. Maar de cruise-industrie laat het tij deze zomer keren. Diverse cruisemaatschappijen nemen Limassol op als inscheephaven voor vaarschema’s door het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Rederijen die opereren vanuit Athene plannen aanlopen in Limassol en Paphos. Dit is meteen een gelegenheid om dit historische en zonzekere eiland te ontdekken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Emerald Cruises lanceert begin 2022 haar eerste cruiseyacht
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
18 apr '21
Emerald Cruises lanceert begin 2022 de Emerald Azzurra. Het nieuwe cruiseschip heeft het uitzicht van een spectaculair vijfsterren-superyacht. De rederij speelt hiermee in op de groeiende populariteit van kleine schepen met een hoge dienstverlening. Met een lengte van 110 meter beschikken de 100 gasten over een overvloed aan ruimte en worden tijdens hun vakantie verwend door 64 bemanningsleden. Na enkele cruises in de Rode Zee doorkruist Emerald Azzurra vanaf februari 2022 de Middellandse Zee
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Rome: gladiatoren, pausen en fonteinen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
7 mar '21
Eerst Rome zien en dan sterven. Zo ver willen we ook weer niet gaan, maar Rome behoort niettemin tot de wereldsteden die u moet bezocht hebben. Een verkenning van deze eeuwige stad vergt meerdere dagen en vormt een perfecte citytrip als aansluiting op een cruise. Maar zelfs wanneer het schip een dag afmeert in Civitavecchia loont een excursie naar de Italiaanse hoofdstad zeker de moeite om de sfeer op te snuiven, enkele historische bouwwerken te bezoeken of te shoppen. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen trouwens op wandelafstand van elkaar. Dat is perfect voor een kennismaking met zowel het Romeinse keizerrijk, de zetel van de rooms-katholieke kerk als de prachtige voorbeelden van Renaissance- en Barokarchitectuur.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Mykonos: Apollo, windmolens en Petros
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
14 feb '21
Nu de vaccinatiecampagne tegen het Covid-virus stilaan op gang komt, groeit de hoop dat we deze zomer weer kunnen reizen. Met het cruiseverbod in Alaska en de onduidelijkheid over de mogelijkheden in de Caraïben, zetten de rederijen deze zomer in op Europa. Als we de programma’s van de maatschappijen bekijken, lijkt Griekenland in 2021 een van de winnaars te worden. Diverse rederijen pakken er uit met langere routes en nieuwe bestemmingen. Op deze vaarschema’s mag Mykonos niet ontbreken. Op dit iconische eiland met de witgeverfde huisjes en blauwe, groene of rode deuren en ramen vormt elke hoek een fotodecor. Slenter vanaf de oude haven van Mykonos-stad door de steegjes langs hippe boetieks, kunstgalerijen en traditionele Griekse restaurants.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

De Balearen: levendige steden, stranden en feesten
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
7 feb '21
De Balearen zijn één van de populairste bestemmingen in de Westelijke Middellandse Zee. De eilandengroep ten zuiden van Barcelona verleidt menig vakantieganger met haar levendige steden, hippe clubs, pittoreske dorpen, zonnige klimaat, prachtige zandstranden en een gevarieerde natuur. Palma de Mallorca is voor cruises door dit deel van de Middellandse Zee zowel een inscheep- als een transithaven. Sommige schepen bezoeken ook Ibiza-stad en Maó-Mahon op Menorca.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 5 (24 blogartikels)
 
  © 2021 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683