Welkom op de cruiseblog site van Reizen De Cauwer. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (13)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (23)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (17)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (31)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (3)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
GalŠpagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (17)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (107)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (91)
Nieuwe Schepen (74)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
 
Regent en Crystal bouwen nieuwe luxeschepen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
7 jul '24
Seven Seas Prestige die in 2026 wordt opgeleverd, is de eerste nieuwe scheepsklasse van Regent in 10 jaar, na de succesvolle Explorer-Klasse schepen die in 2016, 2020 en 2023 werden gelanceerd. Het schip moet Regentís erfenis van revolutionaire ultraluxe reizen voortzetten. Het wordt volgens de rederij het toppunt van tijdloze elegantie. Seven Seas Prestige zal haar streven naar excellentie weerspiegelen in elk aspect van het verheven ontwerp en een sfeer van verfijning en raffinement uitstralen. Concurrent Crystal heeft op de Fincantieri-werf in ItaliŽ een intentieverklaring ondertekend voor twee all-suite schepen voor 690 passagiers. Het eerste schip komt in het voorjaar van 2028 in de vaart. Ook Crystal wil een nieuwe standaard zetten op het gebied van cruises met een ongeŽvenaard niveau van service en verfijning.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Sevilla: Moren, flamenco, stieren en sherry
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
30 jun '24
Sevilla wordt beschouwd als de belangrijkste culturele stad van Zuid-Spanje. Daarnaast is ze de thuisbasis van de flamenco en het stierengevecht. Je kan er heen vliegen vanuit Brussel of de stad bezoeken tijdens een aanloop van het cruiseschip in Cadiz. Sevilla heeft immers een nauwe band met de zee. Amerigo Vespucci en Fern‚o de Magalh‚es begonnen hun ontdekkingsreizen vanuit de haven van Sevilla. Christopher Columbus ligt er begraven in de kathedraal. Een ideale locatie om het bezoek te starten is Las Setas de Sevilla (de paddenstoelen van Sevilla). Dit bekroond uitkijkplatform of Metropol Parasol is de grootste houten constructie ter wereld met wandelpad en rooftop view op een hoogte van 26 meter.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Vernieuwde Marina meert af in Zeebrugge en Antwerpen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
23 jun '24
De vernieuwde Marina van Oceania Cruises toert deze zomer door Noord-Europa en bezocht de voorbije dagen de Vlaamse havens. Klanten van Cruise Plus kregen tijdens de aanloop in Zeebrugge de gelegenheid de uitgebreide renovatie te bekijken. Die omvat de toevoeging van nieuwe culinaire locaties, de vernieuwing van openbare ruimtes en een volledige herinrichting van de Penthouse Suites. De rederij liet zich daarbij inspireren door de stijl en voorzieningen op haar vlaggenschip Vista. De 1.250 reizigers die meevaren met de Marina worden er ontvangen in een omgeving die luxe uitstraalt maar tegelijk casual aanvoelt.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

4.000 redenen om met Silversea te varen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
16 jun '24
Tot 31 juli 2024 pakt Silversea uit met het ĎÄ 4.000 Reasons to Sail with Silverseaí-aanbod waarmee gasten tot 4.000 euro per suite besparen op de Door-to-Door all-inclusive tarieven of 2.000 euro per suite op de Port-to-Port all-in. Het aanbod slaat op een grote verscheidenheid aan wereldwijde reizen tot en met augustus 2026. Deze actie is een waardevolle uitnodiging om te dromen over de plaatsen die reizigers graag willen verkennen, zoals AustraliŽ en Nieuw-Zeeland, de Middellandse Zee, Antarctica, de Galapagos, de afgelegen eilanden van Frans-PolynesiŽ en daarbuiten.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Hapag-Lloyd Cruises vaart deze winter door ScandinaviŽ
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
9 jun '24
Hapag-Lloyd Cruises heeft haar wintercruises 2024-2025 grondig herschikt. Het goede nieuws is alvast dat de Hanseatic inspiration Antarctica ruilt voor het noorden van ScandinaviŽ. Het kleine expeditieschip van de luxerederij verzorgt vanuit Duitsland deze winter twaalf afvaarten naar het noorderlicht en de winterse pret in Lapland. Hanseatic nature en Hanseatic inspiration blijven vaarschemaís aanbieden in Antarctica. De luxeschepen Europa en Europa 2 hebben naar aanleiding van de geopolitieke situatie in de Rode Zee hun vaarschemaís aangepast en leggen de klemtoon nu op de CaraÔben, de Canarische Eilanden en Zuid-Afrika.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 71 (352 blogartikels)
 
  © 2024 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683