Welkom op de cruiseblog site van Reizen De Cauwer. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (5)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (2)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (7)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (12)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (17)
Swan Hellenic (2)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Arctica (1)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (1)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (31)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (9)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (88)
Expeditiecruises (7)
Havens - aanlegplaatsen (56)
Nieuwe Schepen (45)
Reisverslagen (3)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
 
Silversea toont nieuwe dekken op Silver Nova
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
8 mei '22
Silversea heeft nieuwe publieke ruimtes onthuld voor de Silver Nova, het 11de schip van de rederij dat in juli 2023 in de vaart komt. Het luxeschip wordt gebouwd volgens een revolutionair asymmetrisch ontwerp. Dit laat Silversea toe volledig nieuwe buitenruimtes te creëren met een naar de zee gericht pool deck, een eethoek in de buitenlucht en een skybar met een panoramisch uitzicht vanaf het achterdek. Voor CEO Roberto Martinoli vertegenwoordigt het toekomstige vlaggenschip van de rederij de volgende versie van Silversea’s unieke kijk op luxe. “Met haar naar buiten gerichte, asymmetrische lay-out en haar nieuwe buitenlocaties zal Silver Nova onze gasten een nieuwe manier bieden om contact te maken met elke bestemming.“
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Celebrity Beyond tilt Edge Series naar een hoger niveau
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
1 mei '22
Na haar herpositionering vanuit Southampton start Celebrity Beyond op 7 mei haar zomerprogramma in de Middellandse Zee. Het derde schip van de Edge Series van Celebrity Cruises is 21 meter langer en telt 179 passagiershutten meer dan haar zusterschepen Celebrity Edge en Celebrity Apex. Dit brengt de capaciteit in een dubbele bezetting op 3.260 gasten. Niettegenstaande deze uitbreiding voelt het cruiseschip ruimer aan dan zijn voorgangers. Aan boord werden de meeste publieke ruimtes heringericht, nieuwe restaurants toegevoegd en The Retreat, het suitegedeelte, fors uitgebreid met als blikvanger het Retreat Sun Deck dat zich over twee verdiepingen uitstrekt.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Ontdek Toscane, er is veel meer dan Firenze alleen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
24 apr '22
Livorno en ook La Spezia zijn de aanloophavens voor een bezoek aan Firenze. In de regio Toscane zijn echter nog meer prachtige plaatsen te bezoeken, te beginnen met Pisa waar de schuine toren de publiekstrekker is. Het Campo dei Miracoli met zijn klokkentoren, kathedraal en doopkapel zijn het visitekaartje van de stad. Waag je tijdens een bezoek ook wat verder dan dit toeristische gedeelte van de stad. Het Piazza dei Cavalieri wordt omringd door prachtige palazzi. Sant’Antonio, de oudste wijk van Pisa telt tientallen prachtige gebouwen, kloosters en kerken. De oevers van de Arno zijn de perfecte plaats voor een wandeling en een gelato. Aan ijskramen is er in Pisa geen gebrek. Wie het shoppen niet kan laten, kan vanaf de rivier de Corso Italia en Borgo Stretto bezoeken. Hier vind je naast de traditionele winkelketens ook leuke boetiekjes.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Oceania’s Riviera en Marina worden beter dan nieuw
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
17 apr '22
Oceania Cruises vernieuwt respectievelijk in december 2022 en november 2023 de Riviera en Marina. De werken omvatten 1.210 nieuwe suites en passagiershutten en getransformeerde openbare ruimtes. Met Riviera's en Marina's herinspiratie zal Oceania Cruises voor het eerst een vloot inzetten die volledig is samengesteld uit gloednieuwe of beter-dan-nieuwe schepen op elke bestemming over de hele wereld. Recent werden ook de vier schepen van de R-klasse volledig vernieuwd in het raam van het OceaniaNEXT-programma. Daarnaast neemt de toonaangevende culinaire en bestemmingsgerichte cruisemaatschappij in het voorjaar van 2023 haar nieuwe vlaggenschip Vista in de vaart.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Het einde van de bubbelexcursies in de Middellandse Zee
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
10 apr '22
Cruisepassagiers kunnen in de Middellandse Zee voortaan weer vrij het schip verlaten in de transithavens. Dat betekent dat de sanitaire bubbel op de excursies niet langer noodzakelijk is. Naar aanleiding van de coronapandemie was deze gezondheidsbubbel vooral in de westelijke Middellandse Zee de enige manier om de bestemmingen te bezoeken. In sommige gevallen was het op deze georganiseerde excursies zelfs niet mogelijk de bus te verlaten en beperkte het bezoek zich tot een rit langs de monumenten en bezienswaardigheden. Op die manier wilden de bestemmingen hun inwoners beschermen en zorgden de rederijen ervoor dat de hoge normen die aan boord golden op het vlak van veiligheid en gezondheid werden doorgetrokken naar de bestemmingen die het schip bezocht.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 50 (246 blogartikels)
 
  © 2022 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683