Welkom op de cruiseblog site van Reizen De Cauwer. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Crystal Cruises (1)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (11)
Hapag-Lloyd Cruises (17)
Holland America Line (8)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (28)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (20)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Royal Caribbean (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (16)
Silversea Cruises (34)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (7)
Amazone Regenwoud (2)
Antarctica (9)
Arctica (7)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
Galapagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (39)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (18)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Categorieën
Cruise News (116)
Expeditiecruises (26)
Food (3)
Havens - aanlegplaatsen (93)
Nieuwe Schepen (74)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
 
Cruisen in de Amazone wint aan belangstelling
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
11 mar '25
Unieke en afgelegen bestemmingen, ver weg van het massatoerisme, krijgen steeds meer aandacht. Dat zien we voor de poolgebieden, maar bijvoorbeeld ook voor de Galapagos of de Stille Zuidzee. Bij dat lijstje hoort de jongste jaren ook de Amazone thuis die duidelijk aan belang wint. De rivier ontspringt in Peru, heeft een lengte van 6.448 km en mondt in Brazilië uit in de Atlantische Oceaan. Ze stroomt door het Amazonewoud waar tot op vandaag onbekende bevolkingsgroepen leven. Regelmatig worden nog geïsoleerde indianenstammen ontdekt. Daarnaast staat deze regio voor de hoogste diversiteit aan dieren en planten in de wereld. Wetenschappers spreken van meer dan 500.000 planten, 2,5 miljoen insectensoorten en bijna 5.000 zoogdieren, vis-, reptiel- en vogelsoorten.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Regent verwent fijnproevers met nieuwe Epicurian Explorer Tours
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
23 feb '25
Regent Seven Seas Cruises drijft haar culinaire reiservaringen op met de introductie van een nieuwe collectie Epicurian Explorer Tours. Deze exclusieve excursies laten gasten onder leiding van chefs van de rederij genieten van culinaire ontdekkingen al dan niet gevolgd door een kookklas in het Culinary Arts Kitchen aan boord van het schip. Door Regent’s belofte van ‘Epicurean Perfection’ en ‘Immersive Exploration’ te combineren, bieden de nieuwe reizen avontuurlijke fijnproevers de kans op ongeëvenaarde en authentieke gastronomische avonturen in Europa, Canada/New England en Azië. Een aantal van de nieuwe excursies in het Verre Oosten kan je alvast beleven op de najaarscruise aan boord van de Seven Seas Explorer tussen Tokyo en Bangkok die Cruise Plus aanprijst.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

MS Europa: Topgastronomie in vijf restaurants
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
16 feb '25
Veel cruiserederijen hebben de mond vol over gastronomie, maar één van de sterren aan het culinaire firmament is ongetwijfeld de MS Europa van Hapag-Lloyd Cruises. Dit luxeschip voor maximaal 400 gasten combineert exclusieve reiscultuur met een uitstekende keuken waaronder The Globe van de Duitse driesterrenchef Kevin Fehling. Al meer dan vijf jaar verwent hij fijnproevers op volle zee met een eerbetoon aan de diversiteit aan smaken over de hele wereld, geïnspireerd door exotische bereidingen, felle kleuren en de onvergelijkbare geuren van de internationale keuken. Bovendien vaart deze chef-kok dit jaar zelf mee op zeven afvaarten in zowel de Middellandse Zee als Noord-Europa. Dit is de ideale gelegenheid om niet alleen zijn verfijnde gerechten te proeven, maar ook kennis te maken met de man achter deze gastronomische creaties.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Oceania Cruises tilt ‘fine dining’ naar het volgende niveau op Allura
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
9 feb '25
Oceania Cruises telt af naar de lancering van Allura in juli 2025 en geeft geleidelijk meer gegevens vrij over haar nieuwste vlaggenschip. Trouw aan haar filosofie van ‘The Finest Cuisine at Sea’ sleutelt de boetiekrederij aan het culinaire aanbod met de nieuwe Crêperie, de terugkeer van het Franse restaurant Jacques en nu ook de nieuw ontworpen menu’s voor The Grand Dining Room, het hart van de culinaire ervaring bij Oceania Cruises. Gasten vinden er straks meer dan 270 gloednieuwe keuzes voor de ontbijtservice, de lunch en het diner waarbij elk gerecht zich onderscheidt door verfijnde smaken, moderne technieken en elegante presentaties.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Op Expeditiecruise ! Naar de polen of de tropische bestemmingen?
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
2 feb '25
In deze tweede blog over expeditiecruisen gaan we dieper in op de bestemmingen. Reizigers denken bij een expeditie in de eerste plaats aan de poolgebieden. Dat zijn Antarctica in de winter en het Arctisch gebied (vooral) in de zomer. Ze staan er vaak niet bij stil dat er ook tropische expeditiereizen zijn. Denk maar aan de Amazone, de Seychellen of de Kimberley. Welke expeditiebestemming je ook kiest, het is belangrijk je vooraf te informeren over het schip en de aanloophavens. Steeds meer grotere (resort)schepen stellen dezelfde regio’s voor. Zij zullen echter nooit zo diep in de fjorden of waterlopen doordringen en beschikken niet over Zodiacs om bijvoorbeeld de Scoresby Sund in Oost-Groenland, het grootste fjordenstelsel ter wereld, de zijtakken van de Amazone in Zuid-Amerika of kleine eilanden in de Stille Oceaan te verkennen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 74 (368 blogartikels)
 
  © 2025 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683