Welkom op de cruiseblog site van Reizen De Cauwer. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (19)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (1)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (8)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (101)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (87)
Nieuwe Schepen (72)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
 
Thessaloniki: Alexander de Groote, Ataturk, kloosters en bougatsa
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
18 feb '24
In de zoektocht naar nieuwe aanloophavens meren steeds meer cruiseschepen af in Thessaloniki. De haven in Noord-Griekenland opende in november nog een nieuwe cruiseterminal die de twee cruisekades en tot 6.000 passagiers kan bedienen. Op dit ogenblik staan voor 2024 al ruim 80 aanlopen geprogrammeerd, waaronder luxeschepen van Regent Seven Seas, Silversea, Oceania en Explora Journeys. Blikvanger is Celebrity Infinity die maar liefst 20 keer de haven bezoekt, waarvan een deel met overnachting. Dit geeft gasten de gelegenheid de architectonische, historische, culturele en gastronomische identiteit van Thessaloniki en de bredere regio te verkennen. De tweede grootste stad van Griekenland na Athene heeft een ruim aanbod aan musea, restaurants en een mooie wandeldijk die de cruisehaven verbindt met het centrum.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Palermo: maffia, palazzi, piazze en Oostende
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
4 feb '24
Cruiseschepen bezoeken op hun reizen in de Middellandse Zee en rond ItaliŽ vaak Palermo. De grootste stad van SiciliŽ lijkt op het eerste gezicht een drukke, onaantrekkelijke bestemming. Wie echter door de oude straten loopt, ontdekt er indrukwekkende pleinen en paleizen, maar ook ruÔnes van Romeinse huizen. De stad maakte de jongste jaren een inhaalbeweging en leeft opnieuw voluit. Dat merk je wanneer je door de markten loopt, kleurrijke producten ontdekt en lokale specialiteiten proeft. Maar ook de maffia maakt deel uit van het leven in Palermo. Volgens sommigen is een tour over de anti-maffiacultuur de meest bijzondere excursie in de Siciliaanse hoofdstad.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Regent lanceert cruises met overnachting in elke aanloophaven
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
3 feb '24
Regent Seven Seas Cruises kondigt voor dit en volgend jaar zes Immersive Overnights-cruises aan. Op deze reizen doorheen Europa en AziŽ zullen de schepen van de luxerederij in elke aanloophaven overnachten. Reizigers krijgen op die manier de mogelijkheid om deze geliefde bestemmingen nog beter te verkennen. Regent pakt bovendien uit met speciale avondexcursies waarbij de gasten onder meer genieten van bijzondere bezoeken of gastronomische diners. Deze cruises met overnachting in elke haven die wordt aangedaan zijn een primeur voor de industrie.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Ooit al eens gedacht aan een expeditiecruise in Zuid-Amerika?
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
28 jan '24
Bij een expeditiecruise denken we in de eerste plaats aan Antarctica en het Noordpoolgebied. Daarnaast zijn er echter ook tropische expeditiereizen. Een van de interessante bestemmingen voor zoín ontdekkingsreis is ongetwijfeld Zuid-Amerika, de thuis van de grootste extremen. Je kan er onder meer de Galapagos-archipel bezoeken, de enorme diversiteit van dieren en vogels ontdekken in Costa Rica en omstreken, door de Chileense fjorden varen of waarom niet de Amazone verkennen? Op een webinar belichtte Pierre Thomas, de Belgische Business Development Manager Expeditions Europe van Silversea Cruises het aanbod in dit continent.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Seabourn neemt afscheid van de Odyssey
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
21 jan '24
Seabourn neemt na de zomer afscheid van de Seabourn Odyssey. Het schip kwam in juni 2009 in de vaart, gevolgd een jaar later door de Seabourn Sojourn en in 2011 door het derde zusterschip Seabourn Quest. Odyssey was bij haar lancering het eerste nieuwe schip voor Seabourn in meer dan tien jaar. De lancering luidde een succesvolle serie in die later werd verdergezet met de iets grotere Seabourn Encore en Seabourn Ovation. Odyssey biedt plaats aan 450 passagiers, verdeeld over 229 suites. Ze werd begin 2023 verkocht aan de Japanse scheepvaartgroep Mitsui O.S.K. Lines (MOL) die haar in september van dit jaar in ontvangst neemt. Vooraleer het zover is, verzorgt het geliefde luxeschip nog een uitgebreid zomerseizoen in Alaska.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 67 (332 blogartikels)
 
  © 2024 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683