Welkom op de cruiseblog site van Reizen De Cauwer. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (6)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (13)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (11)
Silversea Cruises (24)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (6)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (11)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (95)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (70)
Nieuwe Schepen (60)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
 
Explora Journeys onthult details van topsuites op Explora I
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
19 mar '23
In de aanloop tot de lancering van de Explora I op 17 juli in Southampton heeft Explora Journeys meer details onthuld over de Ocean Penthouses en Ocean Residences aan boord van haar eerste schip in de reeks van zes vaartuigen. Met oppervlaktes tot 149m² zullen deze suites tot de ruimste in het segment van de luxecruiseschepen behoren. De topsuites moeten alle zintuigen stimuleren en de filosofie van het merk weerspiegelen om een ‘Ocean State of Mind’ te creëren. Ze krijgen een duidelijk Europese aankleding die het DNA van de rederij, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid benadrukken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Tallinn: Hanzeverleden, Peter de Grote, spitse torens en KGB
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
12 mar '23
Na het verdwijnen van Sint-Petersburg uit de vaarschema’s op de Oostzee, bezoeken deze zomer nog meer cruiseschepen Tallinn. De hoofdstad van Estland combineert het comfort van een moderne wereld met een rijke culturele en historische setting. Bovendien is Tallinn compact en groen en wil ze een modelstad worden voor duurzaam beheer. Ze ontving in januari nog de titel van European Green Capital. De stad omvat natuurreservaten, beschermde parken, een eiland en is wellicht de enige hoofdstad met Schotse Hooglanders. Klint Park is een negen kilometer lange parkgebied dat als groene corridor de drie districten van Tallinn met elkaar verbindt.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

AmaWaterways lanceert cruises op de Magdalena River in Colombia
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
5 mar '23
AmaWaterways lanceert in maart 2024 als eerste luxerederij riviercruises op de Rio Magdalena in Colombia. De Magdalena is de belangrijkste rivier van het Latijns-Amerikaanse land. De ruim 1.500 lange waterloop ontspringt in de Andes en mondt bij Barranquilla uit in de Caraïbische Zee. ze was lang de enige transportverbinding tussen Bogota en de Caraïbische zeehaven Cartagena. 85 procent van het economische leven van het land situeert zich rond deze waterloop. En daar hoort uiteraard ook de cacao en koffie bij. Het land is een van de grootste koffieproducenten ter wereld en staat bekend om zijn productie van hoogwaardige arabica-bonen. De inheemse koffie zal bij AmaWaterways op de excursies en aan boord dan ook niet ontbreken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Koop een horloge en help met het redden van onze Oceanen
Geschreven door Dirk Van Duyse
4 mar '23
Een uurwerk dat bijdraagt tot een betere leefwereld, dat is wat Timex doet met zijn Westbury Ocean collectie. Ontdek hoe jij ook je steentje kan bijdragen met dit uurwerk.Timex is een fabrikant met een heuse geschiedenis. Wat velen niet weten is dat het bedrijf zelfs ouder is dan Rolex, Patek Philippe en Audemar Piguet. Het merk werd initieel opgericht in 1854 als de Waterbury Clock Company in Waterbury, Connecticut. In 1944 werd het bedrijf failliet verklaard, maar het werd omgevormd tot Timex Corporation. De visie van Timex is het op de markt brengen van uurwerken die voor iedereen toegankelijk zijn. Met prijzen die gaan van 45 euro tot 500 euro is dit zeker niet gelogen en de Waterbury Ocean met zijn 99 euro is zeker geen uitzondering hierop. Naast toegankelijkheid zet Timex met zijn Waterbury Ocean lijn ook in op duurzaamheid en het behoud van onze planeet. Dit vertaalt zich in een samenwerking met #Tide.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Doha: soeks, valken, kamelen en futuristische gebouwen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
26 feb '23
De Arabische ministerraad voor Toerisme heeft Doha onlangs uitgeroepen tot ‘Arabische toeristische hoofdstad’ voor 2023. De hoofdstad van Qatar haalde het op basis van haar toerismebeheer, infrastructuur, veiligheid, diversiteit van het toeristisch aanbod en het behoud en de bescherming van het milieu. Na de FIFA World Cup Qatar wil het land verder bouwen aan zijn toeristisch imago en bezoekers in staat stellen de warme gastvrijheid, authentieke cultuur en het erfgoed te ervaren. De kleine golfstaat heeft het toerisme later omarmd dan bijvoorbeeld Dubai of Abu Dhabi, maar is nu duidelijk aan een inhaalbeweging bezig. Dat het land een van de grootste exporteurs van vloeibaar aardgas is, helpt uiteraard wel een handje.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 58 (288 blogartikels)
 
  © 2023 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683