Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (8)
Crystal Cruises (12)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (4)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (3)
Oceania Cruises (6)
Ponant (2)
Regent Seven Seas (9)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (8)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (13)
Star Clippers (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (2)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (6)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (4)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (10)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (3)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (5)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (14)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (33)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (3)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Met Ponant naar de Stille Zuidzee
Geschreven door Nico De Boeck van C2A Belgium
15 nov '14
 
Het paradijs ligt aan het andere eind van de wereld... Het klinkt misschien als een cliché, maar wie ooit de kans heeft gehad om Frans Polynesië, Nieuw Caledonië of Hawaï te bezoeken, zal zeker niet het tegendeel beweren. En omdat het een erg uitgestrekt gebied is, is er geen betere manier om het te verkennen dan met een cruiseschip. De Franse rederij Ponant dacht er net zo over!
 
 
 
 


Ponant vaart op zowat alle zeeën en oceanen, maar toch is de Stille Oceaan een nieuwe bestemming voor de rederij. Het bijzondere aan Ponant is dat het cruisen eigenlijk als yachting aanbiedt. De elegante schepen van Ponant bieden ruimte aan slechts een beperkt aantal passagiers, wat het yachting-gevoel zeker te goede komt. Combineer dit met een uitstekende Franse keuken aan boord en onvergetelijke momenten staan in het verschiet! De nieuwe bestemmingan voor de winter 2015-2016 zijn onderandere Hawaï, Frans Polynesië, het Paaseiland, Vietnam, Nieuw Caledonië, Nieuw-Zeeland en de Filipijnen. We geven u graag enkele blikvangers die u vast doen wegdromen!Hawaï: Deze archipel in het midden van de Stille Oceaan is de jongste – en dus 50e – staat van de Verenigde Staten en een droombestemming voor heel wat reizigers. De meeste van de ruim 130 eilandjes en atols zijn onbewoond, terwijl de grotere eilanden zoals Oahu, Hawaï, Maui of Molokai gonzen van de activiteiten. Ze hebben een vulkanische oorsprong, sommigen hebben zelfs nog actieve vulkanen. De natuur is een weelderig en gevarieerd, ook op zee. De kans is trouwens groot dat u er walvissen spot: het is de favoriete overwinterplaats voor duizenden bultrugwalvissen!Frans Polynesië: Wie droomt er niet van om de tropische eilanden van Tahiti, Huahine, Moorea of Bora Bora te bezoeken? De archipel is uitgestrekt over maar liefst 2,5 miljoen vierkante kilometer. De kleine eilanden hebben elk hun eigen karakter en de fauna en flora wordt zowel boven als onder het wateroppervlak zorgvuldig beschermd. Frans Polynesië is het land van de zwarte, vulkanische stranden maar ook de prachtige witte zandstranden, zwarte parels en traditionele tattoos. Met zoveel prachtige en ver uiteenliggende eilanden, is een cruise natuurlijk de ideale manier om zich ontdekkingsreiziger te wanenAan boord van de Ponant schepen wordt alles tot in de puntjes verzorgd. Zin op een glaasje Champagne bij uw gambas?Paaseiland: Het Paaseiland is één van de meest geïsoleerde eilanden ter wereld en is natuurlijk wereldberoemd omwillen van de honderen Moai – grote beelden gemaakt van vulkanisch gesteente. Het Paaseiland wordt bevolkt door nauwelijks 5000 inwoners en is in z’n geheel opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezoekers zijn er telkens weer onder de indruk van de mysterieuse beelden die wel lijken te wachten op wat gaat komen, terwijl ze naar de oceaan turen.

Nieuw Caledonië: In het westen van de Stille Oceaan is Nieuw Caledonië een tropisch Frans overzeese gebied, ingelijfd in de 19e eeuw door Napoleon III. De lagunes rond de eilanden zijn van de meest spectaculaire duikgebieden ter wereld! Eilanden als Nouméa, Erromango en les Iles Loyauté zijn adembenemend mooi en zekere aanlegplaatsen voor de schepen van Ponant.


U merkt het, dit gebied is zeker het ontdekken waard. Wie er ooit was, zegt er de perfecte rust te hebben gevonden en droomt nog maar van één ding: er zo snel mogelijk terug naartoe reizen.

Uw Cruise Plus specialist geeft u graag meer informatie over de bestemming en de vaarroutes van Ponant!
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy