Rederijdetails + Video
Schepen
2   begeleide cruise(s)
5   Beoordelingen
1   blog artikel(en)
Geef uw beoordeling
Stel ons een vraag
Cruisescore   80%
Lees alle beoordelingen   
Waarom Windstar Cruises ?
Het eerste Windstar Cruises schip zag in 1985 het daglicht, en gedurende de laatste 17 jaar hebben de drie identieke 148 passagiers tellende schepen Wind Star, Wind Song en Wind Spirit de hele wereld overgevaren. Deze kleine maatschappij is in het bezit van de Holland America Line, als onderdeel van de Carnival Corporation Group. In 1998 kocht Windstar een gemotoriseerd zeilschip van Club M...
Klik hier en lees meer
Uw Cruise Plus adviseur
   
Dirk Van Duyse
T:   03-780.76.60

Dirk Van Duyse is één van onze Windstar Cruises adviseurs.

 
CP Bucketlist Magazine - 2
 

Het eerste Windstar Cruises schip zag in 1985 het daglicht, en gedurende de laatste 17 jaar hebben de drie identieke 148 passagiers tellende schepen Wind Star, Wind Song en Wind Spirit de hele wereld overgevaren. Deze kleine maatschappij is in het bezit van de Holland America Line, als onderdeel van de Carnival Corporation Group. In 1998 kocht Windstar een gemotoriseerd zeilschip van Club Med, en noemde dit schip voor 312 passagiers 'Wind Surf'. Dit schip werd door dezelfde Franse scheepsbouwer gebouwd als haar zusterschepen en werd verbouwd om aan de luxe van Winstar te kunnen voldoen. Windstar Cruises is door zijn typisch concept niet te vergelijken met andere rederijen. Vier of vijf masten, elk met reusachtige zeilen in dacron, torenen meer dan 50 meter boven het dek uit. De zeilen worden automatisch bediend. Een computer controleert permanent windrichting en windkracht en zorgt ervoor dat het schip nooit meer dan 6 graden overhelt. De zeilen kunnen in minder dan 2 mi ... Meer info weergeven

Het eerste Windstar Cruises schip zag in 1985 het daglicht, en gedurende de laatste 17 jaar hebben de drie identieke 148 passagiers tellende schepen Wind Star, Wind Song en Wind Spirit de hele wereld overgevaren. Deze kleine maatschappij is in het bezit van de Holland America Line, als onderdeel van de Carnival Corporation Group. In 1998 kocht Windstar een gemotoriseerd zeilschip van Club Med, en noemde dit schip voor 312 passagiers 'Wind Surf'. Dit schip werd door dezelfde Franse scheepsbouwer gebouwd als haar zusterschepen en werd verbouwd om aan de luxe van Winstar te kunnen voldoen. Windstar Cruises is door zijn typisch concept niet te vergelijken met andere rederijen. Vier of vijf masten, elk met reusachtige zeilen in dacron, torenen meer dan 50 meter boven het dek uit. De zeilen worden automatisch bediend. Een computer controleert permanent windrichting en windkracht en zorgt ervoor dat het schip nooit meer dan 6 graden overhelt. De zeilen kunnen in minder dan 2 minuten opgerold worden, zonder dat er ook maar n matroos aan te pas komt. De schepen beschikken ook over krachtige motoren om, indien nodig, te varen als er geen zuchtje wind is.

Wie aan boord stapt van n van de moderne zeilschepen van Windstar Cruises ontdekt meteen dat het leven hier anders geleefd wordt. De wendbare schepen komen op plaatsen die voor de grotere schepen van andere rederijen onbereikbaar blijven.

Of u nu natuur of cultuur zoekt, Windstar Cruises brengt u naar de mooiste en rustigste plekjes op aarde, ver weg van de massa. Het bijzondere aan Windstar Cruises is ook dat het comfort niet uit het oog verloren wordt. Eenmaal aan boord kunt u van alle mogelijke voordelen van een topresort genieten. Er wordt veel zorg besteed aan de maaltijden en de hutten zijn zeer ruim en mooi ingericht. Met een verhouding gasten/bemanning van bijna n op n bent u bij Windstar Cruises verzekerd van een perfecte service.

Zowel Wind Star als Wind Spirit hebben slechts 1 restaurant, waar men kan genieten van lunch en diner. Het ontbijt of de lunch kan ook genomen worden op het terras. De Wind Surf heeft 2 restaurants : The Restaurant en The Bistro, beiden zijn open voor het diner. The Verandah is een binnen/buiten restaurant (eveneens met open seating, tafeltjes van 2,4 of 6, naar keuze, en dit op alle Windstar schepen). Ook s avonds kan men hier buiten eten, indien gewenst. De gezellige bar is een echte meeting point voor alle gasten aan boord.

Alle kajuiten aan boord zijn ruim (17 22 m2 op Wind Star en Wind Spirit en 18 35 m2 op Wind Surf) en comfortabel ingericht. Elke kajuit en suite beschikt over zeer veel kastruimte (hang- en legcombinaties), wat zeer handig is aan boord van een schip. Voor ontspanning is een flatscreen tv met video en CD-speler. Een minibar/koelkast is voorzien en wordt dagelijks aangevuld (betalend). Elke kajuit beschikt over 2 grote patrijspoorten (suites hebben er 4). De badkamers zijn voorzien van toilet, lavabo (1) en een douche en dit in de bekende klaverblad configuratie. De afmetingen van de badkamers zijn aan de beperkte kant (dit is en blijft een zeilcruise). Handdoeken, badlakens en badjassen zijn voorzien en zijn vervaardigd uit 100% katoen. Suites zijn eigenlijk 2 dubbele kajuiten, waarbij aan de ene zijde een salon (grote sofa en 2 clubzetels) is. M.a.w. de ruimte verdubbelt en men beschikt in een suite dus over 2 badkamers, 2 flatscreen tvs, 2 videos en 2 CD-spelers.

 • De absolute troeven van Windstar Cruises zijn :

                  - 4 sterren plus service.
                  - Ongedwongen sfeer aan boord.
                  - No tie (stropdas) politiek aan boord.
                  - Geen formele avonden aan boord.
                  - Ruime hutten met groot dubbel bed.
                  - Prachtig ingerichte hutten met cd-speler etc.
                  - Open seating in het restaurant.
                  - Open bridge (bezoek aan de "captain")
                  - Zr fijne keuken, goede wijnkaart.
                  - Gratis diverse watersporten.
                  - Duikmateriaal aan boord.

  Cruise Plus wenst u alvast een prettige vaart aan boord van een Windstar Cruises schip.


 •   Lees onze blogs van Windstar Cruises


  Met Windstar Cruises naar culturele parels en verborgen havens
     
   

  Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy