Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Emerald Yacht Cruises (1)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (4)
Oceania Cruises (8)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (4)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (24)
Midden-Oosten (2)
Noorse Fjorden (8)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (9)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (7)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Expeditiecruises (6)
Food (1)
Ik reis gerust (66)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Star Clippers viert 25ste verjaardag
Geschreven door
12 aug '16
 
Star Clippers viert deze zomer haar 25ste verjaardag. Sinds een kwarteeuw biedt deze rederij zeilavonturen aan met ranke vier- en vijfmasters. Aan de basis van Star Clippers liggen de jeugdfascinatie en passie van Mikael Krafft. Deze Zweedse zakenman en zeiler groeide op met de zee en bewonderde reeds als jonge snaak de glorieuze zeilschepen. Met Star Clippers wist hij zijn droom te realiseren.
 
 
 
 


?De oorsprong van de maatschappij situeert zich deels in België. De Star Flyer en tweelingzus Star Clipper zijn namelijk in 1991 en 1992 gebouwd op de Scheepswerven van Langerbrugge nabij Gent. Deze barkentijnen laten sinds hun tewaterlating de Gouden Eeuw van het zeilen heropleven. Ze doorkruisen de Middellandse Zee, de Caraïben inclusief Cuba alsook Azië waar in 2017 Indonesië aan het aanbod wordt toegevoegd. Met hun lengte van 115 meter en een diepgang van 5,6 meter kunnen deze viermasters afmeren in kleine havens en voor anker gaan bij onbewoonde eilanden. Elke keer weer beleven de 170 passagiers een kippenvelmoment wanneer de bemanningsleden op de muziek van Vangelis de zeilen hijsen en de klippers hun steven op de volgende bestemming richten.De interesse van Mikael Krafft voor de maritieme geschiedenis bracht hem enkele jaren later op het idee een vijfmaster te bouwen naar het model van de legendarische Preussen uit 1902. De Royal Clipper is tot op vandaag de grootste en enige zeilende vijfmaster in de wereld. Met een totaal zeiloppervlak van 5.000 m² is dit schip nog imposanter dan zijn zussen. De Royal Clipper is 134 meter lang en biedt plaats aan 227 passagiers. Gasten voelen er zich als op een privéjacht. Dat idee wordt nog versterkt door het nautisch interieur met donker hout. Uniek aan het schip is de fitnessclub met patrijspoorten onder de zeespiegel.?Een zeilcruise met Star Clippers is een vakantie als geen ander. Gasten kunnen er zelf meehelpen de zeilen te hijsen, leren knopen leggen, een bezoek brengen aan de brug, zonnebaden op de boegspriet of in de mast klimmen tot aan het kraaiennet voor een overweldigend panorama. De schepen stralen nostalgie en romantiek uit, maar bieden tegelijk hedendaags comfort. De standaardkajuiten beschikken over een patrijspoort, maar er zijn ook suites met privébalkon en bubbelbad of eigenaarssuites die kunnen worden samengevoegd om plaats te bieden aan maximaal acht gasten. En geef toe, wat is er mooier dan in slaap te worden gewiegd door de golven en het geluid van het water tegen de romp.De Royal Clipper draagt sinds 2001 de titel van grootste varende ‘square rigger’. Die titel moet ze in 2017 doorgeven aan de Flying Clipper. Volgend jaar neemt Star Clippers haar eerste nieuwe zeilschip in zestien jaar in de vaart. De Flying Clipper wordt 162 meter lang en kan 300 passagiers ontvangen. Het schip wordt momenteel op de Brodosplit-scheepswerf in Kroatië gebouwd en wordt meteen het grootste vierkantgetuigde cruiseschip in de wereld. De 35 zeilen van de vijfmaster zullen een oppervlakte van maar liefst 6.350 m² overspannen. Het design is gebaseerd op de vijfmaster France II die in 1911 in Bordeaux werd gebouwd. De barkentijn liep in 1922 vast in Nouméa en werd er achtergelaten door de eigenaar. Met de Flying Clipper brengt de rederij deze kathedraal van de zee in herinnering. 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy