Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (5)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (3)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (7)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (12)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (18)
Swan Hellenic (2)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (3)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (9)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (90)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (60)
Nieuwe Schepen (46)
Reisverslagen (3)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Seabourn na 15 jaar terug naar Alaska
Geschreven door
5 mar '17
 
Seabourn keert na een afwezigheid van 15 jaar deze zomer terug naar Alaska. De luxerederij stelt er van juni tot september een reeks cruises van 11, 12 en 14 nachten voor met de Seabourn Sojourn vanuit Vancouver en Anchorage (Seward). Bovendien is het mogelijk twee cruises te combineren tot een reis van 25 nachten. Gasten mogen zich op deze afvaarten niet alleen verwachten aan spectaculaire landschappen, maar krijgen eveneens tal van nieuwe optionele landexcursies voorgeschoteld in The Last Frontier.
 
 
 
 


Een van de blikvangers wordt het Glacier Bay National Park. Het park omvat 13,287km² aan wildernis bezaaid met grote waterwegen, gletsjers, groene regenwouden, bijzondere kustlijnen, diep verborgen fjorden en besneeuwde bergtoppen. Een levendig ecosysteem bestaande uit land- en zeedieren en een overvloed aan wilde dieren zoals grizzly’s en zwarte beren, berggeiten, talrijke vogelsoorten, zeeleeuwen, bruinvissen, orka’s, bultrugwalvissen en nog veel meer. Gletsjers tonen spectaculaire ijsschotsen en rotsformaties met daarbij afbrokkelende ijsbergen die in de baai storten, een lust voor oog en oor. De Seabourn Sojourn zal Glacier Bay aandoen op vier ‘Ultimate Alaskan Sojourn’-elfnachtencruises alsook tijdens haar herpositioneringsreis van 21 nachten tussen Japan en Alaska. ‘Kuroshio Route & Alaska’ vertrekt op 11 mei in Kobe en eindigt op 31 mei 2017 in Seattle.Vanuit de havens en bestemmingen onderweg kunnen de passagiers een waaier aan landexcursies ondernemen, zoals een trip met een hondenslee of watervliegtuig, wilde dieren observeren of vissen naar zalm, die er in Alaska in overvloed is. Nieuw zijn daarbij de Ventures by Seabourn, een optioneel, betalend programma om de cruise-ervaring van de gasten te verrijken met leerrijke, spannende excursies met onder meer wandeltochten, rubberboottochten en kajakavonturen naar het Misty Fjords National Park, de Davidson-gletsjer, de Holgate-fjord, Tracy Arm-fjord of Endicott Arm.Voor haar Alaska-programma heeft Seabourn een indrukwekkend expeditieteam samengesteld. Dat bestaat uit natuurkundigen, biologen, walvisdeskundigen, gidsen en fotografen. Zij zullen de uitstappen begeleiden en aan boord lezingen verzorgen. Twee bekende namen zijn alvast de natuurfotograaf en filmmaker Richard Sidey die al diverse prijzen in de wacht sleepte voor zijn documentaires over de poolgebieden en Robin West, Seabourn’s Director of Expeditions. Hij leidde de voorbije jaren onder meer Seabourn’s Antarctica-excursieprogramma en bracht al meer dan 40 bezoeken aan het Zuidpoolgebied.De Seabourn Encore heeft een lengte van 198 meter. Het boetiekschip biedt plaats aan 450 gasten en 330 bemanningsleden. De passagiers genieten aan boord van all-suite accommodaties met open bars overal op het schip en eersteklas wijnen tijdens de lunch en het diner. De intieme schepen kunnen bovendien unieke routes voorstellen en bestemmingen aanlopen die ontoegankelijk zijn voor de grotere schepen.
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy