Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (13)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (22)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (17)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (31)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (3)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (17)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (106)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (90)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Laat Oceania jouw gids zijn voor exotische bestemmingen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
28 apr '24
 
Speciaal gericht op de ervaren reizigers lanceerde Oceania Cruises onlangs haar Tropics and Exotics Collection 2025-2026. Die omvat 135 boeiende routes naar 329 havens in Zuid-Amerika, Azië, Australië/Nieuw-Zeeland, Afrika, de Stille Zuidzee en de Caraïben voor reizen van 7 tot 180 dagen. De boetiekrederij spreekt van het meest indrukwekkende aanbod dusver. Gasten kunnen weken of maanden na elkaar regio’s en werelddelen verkennen. Heel wat reizen omvatten meerdaagse bezoeken waarbij de gasten overnachten op de bestemming en zich volledig kunnen onderdompelen in de iconische steden. Dat gebeurt niet alleen aan wal, maar ook aan boord waar Oceania folkloristische optredens en dansen voorstelt.
 
 
 
 
 
Azië komt prominent aan bod met meer afvaarten dan ooit, een grotere capaciteit en drie schepen: Regatta, Riviera en Sirena. De collectie omvat 31 afvaarten van 10 tot 30 dagen. Nikki Upshaw, Senior Vice President Global Sales bij Oceania: “Elke afvaart verschilt van de andere. Een van mijn favorieten is de ‘Paper Lantern Luminaries’, een 14-nachten cruise van Tokio naar Hongkong in oktober 2025 met overnachtingen in Hongkong, Ho Chi Minh City, Singapore en Bangkok. We weten dat overnachtingen in de havens gasten zoveel meer tijd geven voor een volledige onderdompeling.” Elk van deze steden heeft haar eigen karakter van de eeuwenoude geschiedenis van Ho Chi Minh-stad en Bangkok tot de futuristische skyline van Singapore, een eilandstaat die amper zestig jaar geleden onafhankelijk werd. Daarnaast komt Japan uitgebreid aan bod en lijkt de volgende jaren een ware hype te worden. Tijdig reserveren is hier dan ook absoluut de boodschap.
 
 
Ook in de Stille Zuidzee, Australië en Nieuw-Zeeland bieden drie Oceania-schepen tijdens het winterseizoen 2025-2026 een ruime waaier van afvaarten. Een bijzondere reis is volgens Nikki Upshaw in november 2025 de ‘Komodos & Kangaroos’, een cruise van 22 dagen tussen Singapore en Sydney aan boord van Riviera. Op het vaarschema staan tien bestemmingen in Australië en vier dagen Indonesië met een overnachting in Bali en laatavondvertrekken in Surabaya, Perth, Albany en Adelaide. De hoofdstad van Zuid-Australië is de uitvalsbasis voor de beste wijn van Australië, het thuis voor het tweede grootste kunstenfestival in de wereld en het Cleland Wildlife Park waar kangoeroes, wallabies en wombats te vinden zijn, maar ook koala’s. Dit is een van de plaatsen waar je het buideldier in je armen kan houden en knuffelen. Na de bosbranden van de voorbije jaren in Australië werden heel wat koala’s naar dit nationaal park overgebracht.
 
 
Van december 2025 tot maart 2026 stelt Oceania een uitgebreid seizoen in Zuid-Amerika voor. Ook hier weer kan je steden als Rio de Janeiro, Santiago de Chili, Buenos Aires of Manaus ontdekken met een overnachting. Voor natuurliefhebbers zijn er de Chileense fjorden en de Amazone. Verder komen de Caraïben uitgebreid aan bod met onder meer Allura die in juli 2025 in de vaart komt. Na haar Europees debuut zet het zusterschip van Vista koers naar het Caraïbisch gebied. Op het programma staan uiteenlopende vaarschema’s met uitschieters als de ‘Collectors Caribbean’, een rondreis van 23 dagen die het volledige gebied ontsluit van Mexico, Guatemala en Costa Rica tot St. Kitts, Antigua en Tortola. Voor wie wil kennismaken met de Caraïben of met Oceania Cruises zijn er heel wat weekcruises die kunnen worden samengevoegd tot rondreizen van veertien dagen.
 
 
In dit Tropics & Exotics-aanbod past ook Vista’s eerste wereldreis in 2026 die een recordlancering beleefde. Nikki Upshaw: “Deze wereldreis kent een enorm succes. Ons nieuwste schip zal in 180 dagen meer dan 100 unieke, exotische bestemmingen aanlopen. Deze Around The World Voyage is een zeldzame gelegenheid voor gasten om de wereld te ontdekken vanuit een nieuw perspectief. Deze epische reis zal Zuid-Amerika, Australië, de Stille Zuidzee, Zuidoost-Azië en een volle maand Europa verkennen. Ze vertrekt op 6 januari 2025 vanuit Miami. Om een grotere flexibiliteit en keuze te bieden, kunnen gasten eveneens opteren voor de reis van 120 dagen vanuit San Diego of 197 dagen meevaren vanuit Los Angeles en nog meer tijd doorbrengen aan de verkenning van de wereld.” Met het Simply MORE-aanbod genieten de gasten van tal van voordelen waaronder een excursie-tegoed in functie van de lengte van de reis. Wie 180 dagen meevaart, kan rekenen op een bedrag van 8.800 USD per kajuit of suite. Deze ontdekkers genieten bovendien van het Exclusive Prestige Package met onder meer gratis wasserij, medische consultaties, exclusieve events op de bestemmingen en een pre-night op hotel voor het vertrek van de wereldreis.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy