Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (13)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (22)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (17)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (31)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (3)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (17)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (106)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (90)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Ontdek samen met Nederlandstalige reisgenoten het Noordpoolgebied
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
21 apr '24
 
Spitsbergen, Groenland, Canada en IJsland zijn bestemmingen die op de bezoekers een diepe indruk nalaten. Dat je deze impressies kan delen met gelijkgestemde medereizigers maakt verkenningen van deze onherbergzame gebieden des te boeiend. Hapag-Lloyd Cruises organiseert exclusieve reizen naar deze regio’s in een kleine groep met Belgen aan boord. Ga op ontdekking met Nederlandstalig vergezelde Hapag-Lloyd-cruises en beleef schitterende ontdekkingsmomenten met extra privileges. De luxe expeditierederij lanceerde afgelopen winter het concept van 'Nederlandstalig vergezelde cruises voor Belgen’. Het initiatief was een schot in de roos en werd intussen verlengd tot en met 2026. Op het programma staan vooral unieke routes die garant staan voor 'once in a lifetime experiences'. Zo kan je deze en volgende zomer deelnemen aan enkele unieke afvaarten door het Arctisch gebied.
 
 
 
 
 
Van 15 tot 25 juni en van 25 juni tot 5 juli 2024 staan tiendaagse circumnavigaties van Svalbard op het programma. Het schip vaart op de eerste reis van Longyearbyen naar Tromsø en verzorgt op de tweede cruise de weg in omgekeerde richting. Op het programma staat telkens een intensieve Antarctische ervaring met opvallende bergen, majestueuze gletsjers en bizarre ijssculpturen. Bezoek Longyearbyen en vaar daarna noordwaarts naar Ny-Alesynd, Liefdefjord en Monacobreem. De natuur, het weer en het ijs zullen de definitieve route bepalen. Als de omstandigheden het toelaten, baant de Hanseatic inspiration zich een weg door de velden van drijvend ijs in de Hinlopen Strait en probeert zo helemaal rond te varen. Onderweg kan je talloze vogelsoorten, walrussen, zeehonden, walvissen en hopelijk ook ijsberen spotten. Svalbard en de Barentszzee zijn immers de beste plaatsen om deze koning van het Noordpoolgebied en een van de grootste carnivoren ter wereld waar te nemen. Op Spitsbergen wonen ongeveer 200 ijsberen. Nemen we de Barentszzee erbij, dan kom je op zo’n 3.000 exemplaren.
 
 
Voor de zomer van 2025 staat van 8 tot 26 september een uitzonderlijke expeditiereis naar Groenland, Newfoundland en de St. Lawrencerivier op het programma. Stap in Kangerlussuaq aan boord van de Hanseatic inspiration voor een uitzonderlijke ontdekking van de ijswereld van Oost-Groenland en vaar vervolgens via de Labradorzee naar de groene natuur van Canada om te eindigen met stadsbezoeken aan Quebec en Toronto, een unieke combinatie. Deze 19-daagse ontdekkingsreis begint in het Groenlandse Noordpoolgebied, in de voetsporten van de Vikings en Inuit. Je vaart vervolgens naar Newfoundland met een veelbewogen geschiedenis en prachtige natuur. Het volgende hoogtepunt is de St. Lawrence waar het kleine expeditieschip de zeven sluizen moet overwinnen richting het Ontariomeer. De apotheose van de reis zijn bezoeken aan Quebec die de Franse savoir-vivre uitstraalt en Toronto, de grootste stad van Canada en de hoofdstad van de provincie Ontario aan de gelijknamige rivier. Deze groepsreis is een unieke gelegenheid om meer te leren over de geschiedenis van het hoge noorden… en met wat geluk kan je zowel de witte ijsbeer in Groenland als de zwarte beer in de nationale parken van Canada spotten.
 
 
De begeleide expeditiereizen vinden plaats aan boord van de Hanseatic inspiration die samen met haar zusterschepen Hanseatic nature en Hanseatic spirit tot de nieuwste generatie expeditieschepen van Hapag-Lloyd Cruises behoort. De moderne vaartuigen bieden in poolgebieden plaats aan maximaal 199 passagiers en beschikken over alle comfort en voorzieningen die je van een luxe expeditieschip mag verwachen. De werkpaarden van deze schepen zijn de Zodiacs waarmee de gasten onder leiding van ervaren expeditieleiders dagelijks meerdere landingen maken en door ijs en langs machtige gletsjers varen. Maar ook aan boord is niets aan het toeval overgelaten, van drie restaurants en room service die in de prijs zijn inbegrepen, diverse lounges en een spa tot een parka en rubberlaarzen voor elke gast en het gebruik van een verrekijker en Nordic wandelstokken. Warme dranken zijn inbegrepen. Consumpties bij de maaltijden en aan de bar zijn te betalen. Hapag-Lloyd Cruises hanteert wel heel democratische prijzen. Bovendien geniet elke gast van een boordkrediet ter waarde van 300 euro.
 
 
Met het initiatief wil Davy Van Acker, Sales Representative België en Nederland van Hapag-Lloyd Cruises, een community van gelijkgestemden creëren. Zo vindt circa twee maanden voor het vertrek een lunchpresentatie over de reis met alle praktische informatie plaats. Na afloop is er een reünie waarop aan de hand van een presentatie wordt teruggeblikt op de reis en deelnemers verhalen en foto’s kunnen delen met hun medereizigers. Gedurende de hele cruise kunnen de gasten met al hun vragen terecht bij een Nederlandstalig aanspreekpersoon. Daarnaast genieten ze aan boord van een reeks extra’s zoals presentaties en een cocktailmoment. Er is ook een sessie voorzien met een officier en eventueel de mogelijkheid om een blik achter de schermen van het schip te werpen. Uiteraard mag ook de groepsfoto niet ontbreken. Belangrijk om weten is dat deze begeleide reizen plaatsvinden vanaf een minimum van 15 Nederlandstalige deelnemers. Meer info bij Cruise Plus en op expeditions-expert.com
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy