Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (18)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (15)
Ritz Carlton Yacht Collection (4)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (14)
Silversea Cruises (29)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (8)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (100)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (83)
Nieuwe Schepen (70)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Four Seasons bouwt ultieme cruiseyacht voor 130 gasten
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
8 okt '23
 
Four Seasons Yachts bouwt een momentum op naar de lancering van haar eerste yacht eind 2025. Het schip met 95 suites bruist van de ontwerpinnovaties en belooft een van de meest luxueuze cruiseyachts te worden. Het moet het leiderschap van Four Seasons Hotels and Resorts op het gebied van gepersonaliseerde gastvrijheid doortrekken naar de oceanen. Om dit waar te maken bracht de rederij een ongeëvenaarde groep van ondernemers en gedurfde visionairs op het vlak van de bouw van exclusieve yachten samen. Twee vaartuigen met een gezamenlijk prijskaartje van 400 miljoen euro zijn momenteel in aanbouw bij de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri.
 
 
Het eerste Four Seasons Yacht beschikt over 95 suites met een opmerkelijk ontwerp op maat en gericht op het wegnemen van barrières tussen gasten, de zee en de omgeving. Elke suite beschikt over een terras variërend van 9,3 m² voor de deluxe suite tot 457 m² voor de meest luxueuze accommodatie van het yacht. De Funnel Suite zal vier verdiepingen omvatten en meer dan 898 m² aan gecombineerde binnen- en buitenruimte bieden, inclusief een eigen dompelbad en een privéspa. De iconische, kamerhoge, gebogen glazen raammodules van de Funnel Suite, bestaande uit het grootste aaneengesloten stuk glas op zee, bieden een prachtig panoramisch uitzicht van 280 graden. Het glas van de Funnel Suite heeft in totaal 4,5 miljoen USD gekost. Gasten vinden aan boord van het yacht verder elf restaurants en lounges die Four Seasons’ rijke geschiedenis van culinaire innovatie en perfectie zullen combineren met unieke zeezichten alsook een uitgebreid spa- en wellnesscentrum.
 
 
Een andere blikvanger is het 20 meter lange zwembad op het achterdek. Het pooldeck en het bad vormen het bruisende centrum van het schip. Het zoutwaterzwembad is zo ontworpen dat het snel geleegd kan worden, de vloer verhoogd en omgebouwd tot een multifunctionele ruimte voor onder meer optredens, modeshows en bruiloften. De ontwerpers lieten zich voor het hydraulische liftontwerp inspireren op het klassieke Christina O-yacht van de toenmalige Griekse scheepsmagnaat Aristotle Onassis. Het vaartuig zette in het midden van de vorige eeuw een norm op het vlak van exclusieve particuliere yachts en beschikte over een zwembad dat werd omgetoverd tot dansvloer.
 
 
Ook de dwarsliggende marina is opvallend. Die strekt zich uit van bakboord tot stuurboord en wordt verbonden door een elegante loungeruimte, een stijlvolle bar en zitgedeeltes in de buitenlucht. Watersportliefhebbers kunnen er zeilen, snorkelen en windsurfen. Aan deze marina meren ook de op maat gemaakte ‘zeelimousines’ af die de gasten kunnen huren voor transfers en tourvaarten en ‘strandlanders’ die de opvarenden naar de kust of de haven vervoeren wanneer het schip voor anker gaat. Het geheel wordt geleid door een toegewijd marinateam
 
 
Het eerste yacht van Four Seasons zal tijdens het winterseizoen 2025/26 bijzondere vaarroutes voorstellen in het Caraïbisch gebied. Het yacht keert vervolgens terug naar de Middellandse Zee om tijdens het zomerseizoen 2026 iconische locaties te bevaren, van de Franse en Italiaanse rivièra tot de Adriatische kust en de Griekse eilanden. De gemiddelde reis zal zeven dagen duren, waardoor back-to-back cruises van 21 dagen mogelijk zijn met dagelijks andere bestemmingen. De planning voor het eerste jaar omvat 33 landen, 137 unieke bestemmingen en 76 laatavondvertrekken of overnachtingen. Unieke Four Seasons pre- en posthotels en overlandprogramma's zijn in ontwikkeling en zullen binnenkort worden onthuld. Four Seasons heeft momenteel twee yachts in bestelling op de Italiaanse scheepswerf Fincantieri. Het tweede schip is gepland voor november 2026.
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy