Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Emerald Yacht Cruises (1)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (4)
Oceania Cruises (8)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (4)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (24)
Midden-Oosten (2)
Noorse Fjorden (8)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (9)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (7)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Expeditiecruises (6)
Food (1)
Ik reis gerust (66)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Culinaire cruises met gereomeerde sommeliers en chefs aan boord bij Star Clippers
Geschreven door Dirk Van Duyse
10 apr '15
 
Een cruise met Star Clippers is steevast een belevenis voor de zintuigen en de smaakpapillen. Deze zomer wordt daar tijdens veertien cruises nog een schepje bovenop gedaan: niemand minder dan chefs met Michelin-sterren zijn uitgenodigd om aan boord in de potten te roeren. Ze worden vergezeld van gelauwerde sommeliers die passend de glazen vullen.
 
 
 
 


Star Clippers nodigt dit jaar voor een aantal cruises en afvaarten opnieuw internationaal gerenommeerde chefs en sommeliers uit aan boord van zijn ranke zeilschepen. Met zoveel culinair talent krijgen de cruises in kwestie een originele invalshoek. De chefs – soms vergezeld van een patissier waar ze traditioneel mee samenwerken, bartenders, cocktail creaters en sommeliers hebben elk hun eigen specialiteit en vakgebied waarin ze hun sterren verdienden.Michelin-sterren
Dat laatste mag je letterlijk nemen: van de elf chefs die deze zomer hun traditionele kookpotten ruilen voor de scheepskombuis van Star Clippers zijn er maar liefst negen met Michelin-sterren. De Franse chef Jean-Marie Meulien mag er zelfs drie opspelden.Belgische ster op Belgische nationale feestdag
Een van de sterrenchefs die is uitgenodigd aan boord van de Star Flyer is de Belg Stéphane Pierre die sinds 2005 de titel van Belgium Certified Master Chef draagt. Hij kan terugblikken op studies in België en Parijs, op koken met Paul Bocuse en op een carrière in Dubai en de Verenigde Staten. Hij kookte al voor de groten der aarde zoals de koninklijke familie van Dubai, de Belgische koninklijke familie en voormalige Amerikaans president Bill Clinton. En wie weet straks ook voor jou: Chef Pierre begeleidt de cruise van zeven nachten die op 18 juli vanuit Palma vertrekt. Hij zal voor een wel heel bijzondere Belgische Nationale Feestdag zorgen!Culinair cruises
De cruise met Belgische chef Pierre is een van de acht op de Star Flyer die van juli tot september in het teken van de gastronomie staan. Op 11, 18 of 25 juli vaart de Star Flyer in zeven nachten heen en terug naar Palma en op 15 augustus gaat de cruise in zeven nachten van Palma naar Cannes. De daaropvolgende cruises, met afvaart op 22 en 29 augustus en 5 en 12 september, zijn telkens rondvaarten van zeven nachten met vertrek en aankomst in Cannes.

Ook de Star Clipper verwelkomt drie keer een chef, sommelier en bartender aan boord: op 18 juli en 8 augustus voor een zeven nachten durende rondvaart van en naar Athene en op 1 augustus voor een cruise van zeven nachten van Istanbul naar Athene.
De Royal Clipper krijgt bijzonder talent mee op 1 en 22 augustus voor de cruise van elf nachten die telkens vertrekt in Rome en aankomt in Venetië. De laatste culinaire cruise van het seizoen is een rondreis van zeven nachten, van en naar Venetië met vertrek op 3 oktober.
Belangrijk om weten is nog dat het, behalve een enkele uitzondering, om telkens andere chefs en sommeliers gaat. Wie dus in het bijzonder geïnteresseerd is in deze culinaire sterren kan zelfs voor meer dan één cruise kiezen.
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy