Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (5)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (3)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (7)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (12)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (18)
Swan Hellenic (2)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (3)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (9)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (90)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (60)
Nieuwe Schepen (46)
Reisverslagen (3)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Silversea toont nieuwe dekken op Silver Nova
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
8 mei '22
 
Silversea heeft nieuwe publieke ruimtes onthuld voor de Silver Nova, het 11de schip van de rederij dat in juli 2023 in de vaart komt. Het luxeschip wordt gebouwd volgens een revolutionair asymmetrisch ontwerp. Dit laat Silversea toe volledig nieuwe buitenruimtes te creëren met een naar de zee gericht pool deck, een eethoek in de buitenlucht en een skybar met een panoramisch uitzicht vanaf het achterdek. Voor CEO Roberto Martinoli vertegenwoordigt het toekomstige vlaggenschip van de rederij de volgende versie van Silversea’s unieke kijk op luxe. “Met haar naar buiten gerichte, asymmetrische lay-out en haar nieuwe buitenlocaties zal Silver Nova onze gasten een nieuwe manier bieden om contact te maken met elke bestemming.“
 
 
 
 
 
De pooldekken van de Silver Nova moeten de plaats worden waar gasten kunnen ontspannen en socializen. Het hoefijzige zwembad op dek 10 neemt een royale plaats in aan stuurboordzijde van het schip en biedt vrij uitzicht op de bestemming vanuit het zwembad. Met een oppervlakte van 130 m² is het hoofdzwembad groter dan op de andere schepen van de maatschappij. Het bad heeft een nieuwe lay-out met brede ingangen en een grotere ondiepe zone waar gasten kunnen zitten. Op dek 11 vinden de passagiers een meer rustige en intieme ruimte en een infinity bubbelbad.
 
 
Het revolutionaire design laat Silversea ook toe twee nieuwe eet- en drankgelegenheden te voorzien op dek 10. The Marquee omvat The Grill en Spaccanopoli, twee kenmerkende locaties aan boord van de schepen van de rederij. The Marquee nabij het zwembad serveert overdag informele gerechten. ’s Avonds kunnen gasten er dineren onder de sterren. The Dusk Bar is een gloednieuwe skybar op de achtersteven. Deze openluchtbar is een elegante ruimte om te genieten van een drankje en een indrukwekkend 270 graden uitzicht. Gasten die vertrouwd zijn met Silversea Cruises zullen op Silver Nova niet alleen op de buitendekken, maar doorheen het hele schip drastische wijzigingen opmerken.
 
 
In tegenstelling tot de huidige schepen, zullen bepaalde dekken helemaal zijn voorbehouden voor de suites, terwijl de dekken 3 tot 5 gereserveerd zijn voor de lounges, bars en restaurants. Silver Nova telt in totaal acht restaurants. Alle vertrouwde eetgelegenheden zijn terug, maar in een uitgebreide versie met een verbeterd ontwerp. La Terrazza, het grootste van Silver Nova’s restaurants, biedt plaats aan 340 gasten en heeft een levendig nieuw kleurenpalet en een groter buitenterras. Atlantide met plaats voor 270 gasten wordt het op een na grootste restaurant van het schip, compleet met een nieuw interieurontwerp. Het Franse restaurant La Dame krijgt hogere plafonds en zal tot 70 gasten kunnen ontvangen. Geïnspireerd door ’s werelds beste sushi-restaurants, zal Kaiseki zijn minimalistische, verfijnde esthetiek behouden en maximaal 40 gasten verwelkomen. Uiteraard zullen gasten op Silver Nova ook het culinaire aanbod van S.A.L.T. terugvinden.
 
 
Silver Nova komt op 15 juli 2023 in de vaart. De inaugurele cruise voert het schip van Southampton langs de Atlantische kusten naar Lissabon. Van 25 juli tot 16 oktober stelt Silver Nova uiteenlopende routes van 7 tot 22 dagen voor in het Middellandse Zeebekken. Die strekken zich uit van het Iberisch Schiereiland, de eilanden in de Westelijke Middellandse Zee en de Adriatische Zee tot de Noord-Afrikaanse kusten. Op 7 november 2023 zet Silver Nova vanuit Lissabon koers naar New York, gevolgd door de Caraïben en Zuid-Amerika. Blikvanger van het winterseizoen 2023-2024 wordt de Grand South America waarbij het nieuwe vlaggenschip van de rederij vanuit Fort Lauderdale in 71 dagen helemaal rond het Zuid-Amerikaanse continent vaart en onderweg 38 bestemmingen in 18 landen aanloopt. Silver Nova zal plaats bieden aan 728 gasten, telt drie bemanningsleden voor elke vier gasten en heeft met 75 brutoton per passagier een van de grootste ruimte-tot-gastverhouding in de cruise-industrie.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy