Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (4)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (21)
Swan Hellenic (3)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (4)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (91)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (61)
Nieuwe Schepen (54)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Seabourn vaart in 2023 door de Noordoost- en Noordwest Passage
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
26 dec '21
 
De expeditieschepen van Seabourn varen in de zomer van 2023 zowel door de Noordwest als de Noordoost Passage. Deze reizen in de voetsporen van de grote ontdekkingsreizigers behoren tot de meest spectaculaire van het noordelijk halfrond. "Onze noordoostelijke en noordwestelijke doorgang zijn epische routes die perfect zijn voor reizigers die minder bereisde regio's willen verkennen en de landschappen, natuur en dieren in het wild willen zien waarvan ze nooit hadden gedacht dat ze die ooit zouden observeren," zegt Josh Leibowitz, president van Seabourn. Deze twee routes zijn dan ook de blikvanger in het zomerprogramma 2023 van de Seabourn Venture en haar zusterschip Seabourn Pursuit.
 
 
 
 
 
Seabourn Venture vertrekt op 29 juli 2023 voor een 26-daagse reis over de Noordoost Passage van TromsÝ in Noorwegen naar Nome in Alaska, gevolgd door een chartervlucht naar Anchorage waar de gasten op het einde van de reis nog overnachten. Op deze route navigeert het expeditieschip over de top van Noorwegen en Arctisch Rusland door onmetelijke bevroren landschappen. Onderweg ontmoeten de gasten onder meer ijsberen op Wrangel Island en maken ze kennis met zeedieren en -vogels die zich nestelen op de kliffen en toendrahellingen aan de kusten. Ze ontdekken Nova Zembla in het Russische Hoge Noordpoolgebied, Franz Josephland waar ijsberen, Atlantische walrussen en ivoormeeuwen tot de beschermde soorten behoren en de voormalige militaire Sovjet-haven Provideniya. Maar tegelijk maken ze kennis met de transformerende aard van het gebied en de effecten die de klimaatverandering heeft op de mensen, dieren en landschappen waar het schip doorheen vaart.
 
 
Het zusterschip, Seabourn Pursuit biedt een 23-daags avontuur aan naar de beruchte Northwest Passage van Kangerlussuaq in Groenland naar Nome in Alaska met vertrek op 26 augustus 2023. Deze expeditie omvat voor en na de cruise chartervluchten en hotelovernachtingen in Reykjavik in IJsland en Anchorage in Alaska. Onderweg bezoeken de passagiers Sisimut, de tweede grootste stad van Groenland en Ilulissat aan het eindpunt van de Jakobshavn-gletsjer. Ze maken met de InuÔt een wandeling door Pond Inlet in Nanavut en verkennen Devon Island, ís werelds grootste onbewoonde eiland in Baffin Bay. De hoofdbrok van de reis vormt de negen dagen lange doortocht van de Noordwest Passage waar het expeditieteam de kajaks, Zodiacs en onderzeeŽrs inzet en natuuronderzoekers de deelnemers meenemen op geleide wandelingen over het ijs. Daarnaast vaart Seabourn Pursuit vijf dagen lang via de Beaufortzee langs de Canadese Noordwest Territoria en Yukon naar Nome, het eindpunt van deze opmerkelijke cruise.
 
 
Seabourn Venture, het eerste expeditieschip van Seabourn zal daarnaast tijdens het voorjaar van 2023 het Europese en Russische Noordpoolgebied, Schotland, Noorwegen, Spitsbergen en IJsland verkennen tijdens een reeks cruises van tien tot twaalf dagen. Midden juli plant het schip een veertiendaags vaarschema naar Noorwegen, Nova Zembla en Franz Josephland vooraleer het zijn reis door de Noordoost Passage aanvat. De lancering van het zusterschip Seabourn Pursuit is voorzien op 23 maart 2023. De inaugurele reis wordt een cruise van Amsterdam naar Reykjavik. Aansluitend vaart het schip vanaf 4 april 2023 helemaal rond IJsland en plant een reeks exploraties van 11 tot 15 dagen rond de Poolcirkel met bezoeken aan Noorwegen, Spitsbergen, Groenland en IJsland. Eind augustus staat vervolgens de Noordwest Passage op stapel.
 
 
Seabourn Venture en Seabourn Pursuit worden ontworpen en gebouwd volgens de PC6 Polar Class-normen en beschikken over de nieuwste technologie om te manoeuvreren in ijscondities. Vaste klanten zullen aan boord alle functies aantreffen die de Seabourn-schepen zo succesvol maken. Daarnaast worden deze vaartuigen voor 264 passagiers uitgerust met onder meer een Expedition Lounge en een Discovery Center die de romantiek van de verkenning vastleggen en de gasten aanmoedigen hun expeditie-ervaringen te verdiepen en te delen. De twee schepen beschikken ook over een landingszone van waaruit de zeekajaks en Zodiacs op hun geleide verkenningen vertrekken. Het neusje van de zalm worden twee door batterijen aangedreven U-Boat Work Cruise Subs voor zes personen en een piloot. De bedoeling is de deelnemers op een zowel comfortabele als luxueuze wijze de onderwaterwereld te laten ontdekken. De onderzeeŽrs zijn uitgerust met een lederen bekleding, airconditioning, een Bluetooth-stereosysteem en zelfs een champagnekoeler. Seabournís volledige zomerseizoen 2023 is vanaf heden te reserveren.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy