Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (5)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (3)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (7)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (12)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (17)
Swan Hellenic (2)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (33)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (9)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (88)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (58)
Nieuwe Schepen (46)
Reisverslagen (3)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Tokyo: van oude tempels tot futuristische wolkenkrabbers en …
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
8 aug '21
 
De Olympische Spelen en de Paralympics hebben een vernieuwde interesse gecreëerd voor Japan. Vooral Tokyo staat bij heel wat mensen bovenaan de verlanglijst. Deze gigantische stad is vele malen groter dan New York en wordt verdeeld in 23 wijken. De ideale plek om het geheel te overschouwen is de Tokyo Skytree. De zendmast opende in 2012 de deuren en groeide al snel uit tot een van de toeristische trekpleisters. Met haar 634 meter is de Skytree na de Burj Khalifa in Dubai het tweede hoogste gebouw in de wereld en laat daarbij heel nipt Shanghai Tower achter zich. De toren is uitgerust met twee observatieplatforms op een hoogte van 350 en 450 meter. Wie geen last heeft van hoogtevrees kan via het overhangende glazen balkon zelfs vanaf die hoogte recht naar beneden kijken. Als het weer echt mee zit, kan je volgens de toeristische dienst vanop de Skytree zelfs Mount Fuji zien.
 
 
 
 
 
Nabij de zendtoren bevinden zich nog meer bezienswaardigheden. De kleurrijke Sensoji-tempel is het oudste en beroemdste gebedshuis van Tokyo. De geschiedenis van dit boeddhistische tempelcomplex gaat terug tot het jaar 628. Een van de blikvangers is de toegangspoort Kaminarimon met haar grote rode lantaarn. De tweede toegangspoort leidt naar de Asakusa-schrijn die de twee mannen eert die de Sensoji-tempel hebben gesticht. Maak in de Asakusa-wijk ook kennis met de traditionele kraampjes en handgemaakte ambachtelijke producten. De Nakamise-winkelstraat is tevens de perfecte plek om traditioneel streetfood van Tokyo te proeven.
 
 
Misschien nog populairder dan de Skytree is het keizerlijk paleis in de wijk Chiyoda. Het paleis is al eeuwenlang de residentie van de Japanse keizers en samoeraistrijders. De oorsprong gaat terug tot de 15de eeuw. Het oude fort uit de Edo-periode werd pas vanaf de 19de eeuw omgebouwd tot paleis en kreeg de naam van paleiskasteel. Hoogtepunten van het complex zijn de Japanse tuinen die in de lente volop in bloei staan en de twee Nijubashi-bruggen die de ingang vormen tot het binnenste paleisterrein. Het Kokyo-paleis zelf is niet open voor toeristen, behalve op de Japanse nieuwjaarsdag (2 januari) en de verjaardag van de keizer (23 februari). De rest van het jaar vinden er wel rondleidingen plaats die je een deel van het domein laten ontdekken, maar zich beperken tot de buitenzijde van de gebouwen.
 
 
Tokyo staat met 14 miljoen inwoners in de top 10 van grootste metropolen en behoort daarnaast tot de duurste steden in de wereld. Dat geldt zeker voor de vastgoedprijzen in Ginza. Die wijk vormt de beroemdste chique winkel-, eet- en uitgaansbuurt van Tokyo met tal van warenhuizen, boetieks, kunstgalerijen, restaurants en cafés. Maar tegelijk oogt de wereldstad zeer leefbaar met eeuwenoude tuinen, parken en bossen. De Meiji-schrijn, opgedragen aan keizer Meiji, de vader van het moderne Japan, staat in een bos met 120.000 bomen van 365 verschillende soorten in het hart van Tokyo. Je betreedt het heiligdom via twee 40 meter hoge Torri-poorten die tot de grootste van Japan behoren. In de omgeving vind je nog meer niet te missen locaties. Op amper enkele minuten wandelen van het park bevindt zich Shibuya Crossing die wordt omschreven als het drukste kruispunt in de wereld. Tijdens het spitsuur steken hier tot 2.500 mensen tegelijk over!
 
 
Kenners omschrijven Tokyo als een stad van contrasten. Dat blijkt ook in het Shiodome-district, omgeven door futuristische wolkenkrabbers en rond het nieuwe Olympische stadion. De arena heeft een slordige 1,2 miljard euro gekost en draait op zonne- en windenergie. Het opgevangen regenwater dient om de sportvelden en beplantingen te irrigeren. In de aanloop tot de Olympische Spelen opende ook de nieuwe Tokyo International Cruise Terminal de deuren. Met een kade van 430 meter kan de terminal echter maar één groot of twee kleinere schepen ontvangen. De meeste passagiersschepen meren af in Yokohama, die voor de cruise-industrie nog steeds de maritieme poort tot Tokyo vormt. Cruise Plus organiseert in 2022 onder meer begeleide cruises in Japan.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy