Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (5)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (3)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (7)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (12)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (17)
Swan Hellenic (2)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (33)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (9)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (88)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (58)
Nieuwe Schepen (46)
Reisverslagen (3)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Kuala Lumpur: tweelingtorens, koloniale architectuur en Ö
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
10 jan '21
 
Kuala Lumpur heeft zich de jongste decennia ontwikkeld tot een moderne metropool van Zuid-Oost AziŽ. De hoofdstad van MaleisiŽ is een eigenzinnige combinatie van moderne kantoorgebouwen en koloniale architectuur. De attractie van Kuala Lumpur zijn ongetwijfeld de Petronas Twin Towers. De twee identieke torens zijn 452 meter hoog en tellen 88 verdiepingen. De tweeling was bij de bouw in 1998 het hoogste gebouw ter wereld, maar staat vandaag al niet meer in de top 10. Geniet van het uitzicht op de zwevende loopbrug op de 42ste verdieping die de twee torens met elkaar verbindt of reis met een van de 47 liften naar het observatieplatform op een van de hoogste verdiepingen. De Petronas Twin Towers zijn trouwens niet de enige wolkenkrabbers in Kuala Lumpur. Ook de Menara KL Tower (421 m) is een bezoek waard. U kan er zelfs een foto maken in een uitstekende glazen skybox op 300 meter boven de stad .
 
 
 
 
 
Na het nemen van de obligate foto van de Petronas Towers is shopping een van de favoriete toeristische bezigheden in Kuala Lumpur. Onder de torens bevindt zich Suria KLCC, een van de belangrijkste shoppingcentra voor merkartikelen. Aan gigantische winkelcentra heeft de hoofdstad van MaleisiŽ alvast geen gebrek. Berjaya Times Square staat in de ranglijst van grootste shoppingcentra in de wereld. Het complex telt niet alleen meer dan 1.000 winkels maar vormt ook een overdekt amusementspark met zelfs een roller coaster. Voor modezaken en internationale merken trekken bezoekers ook vaak naar Pavilion KL.
 
 
Overblijfselen van het koloniale tijdperk vindt u op Merdeka Square, het onafhankelijkheidsplein waar op 31 augustus 1957 voor het eerst de vlag van MaleisiŽ werd gehesen. De 95 meter metende vlaggenmast is trouwens een van de hoogste in de wereld. Het plein wordt gedomineerd door het Sultan Abdul Samad-gebouw, genoemd naar de sultan van Selangor, een van de dertien staten van MaleisiŽ. Het eerste stenen gebouw van Kuala Lumpur was de regeringszetel van de Britse kroonkolonie Malaya. Het cricketveld in het midden van het plein en het Royal Selangor-clubhuis voelen zeer Brits aan. Rond het plein bevindt zich ook het Nationaal Historisch Museum. In de onmiddellijke omgeving mag u verder Masjid Jamek, de oudste moskee van Kuala Lumpur, de overdekte marktplaats Central Market en Chinatown niet missen. Bezoek daar vooral Jalan Petaling. De overdekte hoofdstraat van Chinatown puilt uit van de marktkraampjes en eetstalletjes.
 
 
Een attractie net buiten Kuala Lumpur zijn de Batu Caves die al in de 19de eeuw werden gebruikt om goden te eren. De kalkstenen grotten bevatten een aantal kleine tempels en zijn een belangrijk bedevaartoord voor de Hindoes buiten India. Daarnaast zijn de Batu Caves een toeristische attractie, een populaire plek voor klimmers en een habitat voor unieke insecten- en spinnensoorten. 272 treden leiden van de voet van de rots tot de Cathedral Cave. Blikvanger van de site is het 42 meter hoge, gouden standbeeld van de oorlogsgod Murugan. De grotten vormen ook het decor voor Thaipusam, een hindoefestival dat elk jaar honderdduizenden pelgrims Ė al dan niet met extreme piercings - lokt. Wees wel op uw hoede voor de makaakapen met hun grijpgrage handen. Houdt u van de verkenning van grotten, dan is de nabijgelegen Dark Cave veel indrukwekkender.
 
 
De cruiseschepen meren af aan Boustead Cruise Center in Port Klang, de grootste en drukste haven van MaleisiŽ. Van daaruit is het ongeveer een half uur rijden naar Kuala Lumpur. Op vaarroutes in Zuidoost-AziŽ lopen de schepen in MaleisiŽ vaak nog het eiland Penang aan. Deze haven is de uitvalsbasis voor Georgetown bekend om zijn paaldorpen die al meer dan 200 jaar worden bewoond door Chinese families en het tempelcomplex Kek Lok Si, de grootste boeddhistische tempel van Penang. Een andere populaire excursie is een rit met een riksja door het historische centrum. Kijk onderweg uw ogen uit op de leuke street art.
© fotoís Tourism Malaysia en Menara KL Tower
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy