Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (4)
Oceania Cruises (7)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (7)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (19)
Midden-Oosten (1)
Noorse Fjorden (6)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (9)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (6)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (55)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Go for 2021: Vaccin straks verplicht om te Vliegen ? Om te cruisen ?
Geschreven door Dirk Van Duyse
15 dec '20
 
Cruiserederijen onderzoeken of ze de opvarenden kunnen verplichten zich te laten vaccineren tegen Covid-19. Frank Del Rio, CEO van Norwegian Cruise Line Holdings is alvast van plan om alle bemanningsleden te verplichten zich te laten inenten tegen het coronavirus. Juristen onderzoeken of de maatschappij die verplichting ook aan passagiers kan opleggen. Een dergelijke maatregel zou volgens de rederij een vertrouwen opbouwen dat het veilig is om op cruise te vertrekken.
 
 
De cruise-sector is niet de enige die een dergelijke maatregel overweegt. Ook in andere sectoren in de toeristische industrie gaan stemmen op om een algemene inentingsverplichting in te voeren. Een aantal luchtvaartmaatschappijen waaronder Qantas hebben al laten weten dat ze passagiers een immuniteitskaart willen laten voorleggen waaruit blijkt dat ze zijn ingeŽnt of voorheen het Covid 19-virus hebben gehad en bijgevolg immuun zijn.
 
 
De luchtvaartmaatschappijen kijken al naar wat een digitaal gezondheidspaspoort wordt genoemd, maar deze bepaling zou ambtenaren alleen vertellen wat uw huidige COVID-19-status is - negatief of positief - en niet of u het vaccin heeft gehad.
Immuniteitspaspoorten zijn de meest waarschijnlijke route. En hoewel de helft van de ondervraagde reizigers onlangs zei dat ze het vaccin zouden nemen, is het verplicht stellen ervan voordat ze een cruise maken, totaal anders.
 
 
Een verplichte inenting is niet nieuw. In ons land is vaccinatie tegen polio voor iedereen verplicht. Andere vaccins zijn alleen verplicht wanneer werknemers zijn blootgesteld aan specifieke risicoís. Voor een aantal landen in Zuid-Amerika moeten reizigers zich bijvoorbeeld verplicht laten inenten tegen gele koorts. De vraag is of een dergelijke verplichting er (op termijn) ook komt voor Covid-19 en of de cruiserederijen juridisch het recht hebben om een vaccinatie te eisen van haar werknemers en gasten. In ons land kunnen bedrijven hun werknemers alvast niet verplichten zich te laten inspuiten tegen het Covid-virus. In de Verenigde Staten zou het volgens arbeidsjuristen wel kunnen voor werknemers. Of bedrijven die lijn ook kunnen doortrekken naar bezoekers is helemaal niet duidelijk.
Bron: Travel Magazine
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy