Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (8)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (4)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (3)
Oceania Cruises (6)
Ponant (2)
Regent Seven Seas (9)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (14)
Star Clippers (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (2)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (6)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (10)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (2)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (5)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (5)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (21)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (34)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Ervaar de verborgen schoonheid van Indonesië
Geschreven door Nico De Boeck van C2A Belgium
30 aug '14
 
Na de volledig uitgeregende zomer die we dit jaar hebben gehad, heeft u misschien wel zin om in het najaar te genieten van gezellige warmte. Samen met Seabourn stelt Cruise Plus u een exotische cruise voor naar één van de parels uit het Verre Oosten: Indonesië. Tijdens een 13 daagse cruise, met vertrek vanuit Singapore, bezoekt u Indonesië, een land dat bestaat uit meer dan 17.000 eilanden!
 
 
 
 


Op 23 november gaat u in Singapore aan boord van de Seabourn Odyssey, een modern schip (afgewerkt in 2009) van 200 meter lang, dat plaats biedt aan maximaal 450 passagiers. Na een zeereis van 2 dagen, waarop u het schip, het comfort en de onberispelijke service leert kennen, is uw eerste bestemming Tanjung Priok op Jakarta. Deze havenstad werd door de Nederlanders gesticht in de 19e eeuw en groeide uit tot één van de belangrijkste in de regio. Tal van gebouwen doen nog denken aan die periode, zoals het station…In een volgende etape brengt de Seabourn Odyssey u naar het eiland Java, waar u 2 dagen verblijft in Semarang. Deze metropool met 2 miljoen inwoners bruist het hele jaar door van leven. U zult verstelt staan van de verscheidenheid van kleuren, geuren en smaken die u er zult leren kennen. Het is ook de plaats waar de grootste moskee van Indonesië kan bezocht worden, te herkennen aan de 6 monumentale parasols die op de binnenplaats werden gezet. De volgende dagen legt het schip nog aan in Surabaya en Probolinggo.De prachtige landschappen en de weelderige fauna en flora zijn natuurlijk een geweldige blikvanger in Indonesië. Verschillende natuurprogramma’s zijn actief op de archipel, ter bescherming van met uitsterven bedreigde diersoorten, zoals de orang-oetans of Indonesische tijgers, waarvan er nog maar enkele honderden in het wild leven.

Vanaf Java vaart het schip richting Bali, waar u in het noorden eerst Celukan Bawang bezoekt, waar de haven vol ligt met houten schoeners, gevuld met hout, voedsel of andere producten op weg naar Sumatra en Kalimantan.Na een dag op zee, waarbij verschillende eilanden voorbij de Seabourn Odyssey glijden, is de volgende aanlegplaats het eiland Komodo, het meest oostelijke punt van deze cruise. Komodo werd bijna 30 jaar geleden op de Unesco werelderfgoedlijst geplaatst, voornamelijk om de Komodovaraan en zijn leefgebied te vrijwaren. Dit dier is met z’n lengte tot 3 meter de grootste hagedis ter wereld…


Deze cruise vindt z’n eindbestemming in Benoa in Bali, waar het schip twee dagen verblijft en van waaruit de terugvlucht naar België vertrekt.

De Seabourn Odyssey is een 5+ sterren schip, waarop een All-Inclusive service wordt geboden. Dat wil zeggen dat alles in het teken van de passagiers en het reisplezier staat. Met andere woorden: genieten van de cruise en de prachtige bestemmingen die worden aangedaan; terwijl u verblijft in een ruime suite met balkon.

Op dit ogenblik kan Cruise Plus deze cruise aan uitzonderlijke voorwaarden aanbieden. Meer info hierover kunt u vinden op de Cruise Plus website, of bij één van de Cruise Plus adviseurs.

 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy