Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (3)
Oceania Cruises (7)
Ponant (2)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (7)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (16)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (8)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (6)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (41)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Inspecteur Sven Pichal over inruilen van reis- & Corona vouchers:
Geschreven door
17 nov '20
 
Een opmerkelijk artikel in de krant: boek nu alvast je zomervakantie. Een opvallend bericht in deze onzekere tijden. Het zou gaan over de vakantievouchers die je ontvangen hebt wanneer je reis de afgelopen periode in het water viel. Maar: de ene voucher is de andere niet! Inspecteur Sven Pichal kwam langs in 'De Madammen' met meer uitleg.
“Belangrijk of je vakantie voor of na 20 juni in het water viel".
 
 
“Dit gaat over vouchers voor reizen die al geboekt zijn”, vertelt Sven Pichal. “Alles hangt eigenlijk af van de soort voucher en de oorspronkelijke datum van de reis. Er zijn veel mensen wiens pakketreis in het water is gevallen tussen maart en 20 juni. Het is heel belangrijk dat het om een pakketreis gaat. Dit gaat niet over een geboekte vlucht of treinrit. Het gaat specifiek over mensen die een vlieg- of busreis geboekt hadden mét daarbij ook een verblijf, dat is de formule van een pakketreis.”
 
 
Voucher tot 20 juni 2020
Heb jij een pakketreis geboekt in de periode van maart tot 20 juni? “Dan heb je een officiële voucher gekregen van de organisator. Dat is een systeem dat door toenmalig Minister Muylle bedacht is. Een heel veilig systeem eigenlijk. Deze voucher dien je niet meteen om te zetten in een reis”, vertelt 'De Inspecteur' Sven Pichal.
Stel dat je een reis hebt geboekt bij Tui. Die viel in de periode maart tot 20 juni en kon niet doorgaan. Dan heb je een voucher gekregen. Stel dat Tui failliet zou gaan vooraleer jij de voucher verzilverd hebt, dan is die toch nog iets waard. “Die voucher is gedekt door het Garantiefonds Reizen. Dat is toen zo geregeld om te voorkomen dat je betaalde reis niet verloren zou zijn, mocht de reisorganisatie failliet gaan. Er zijn deze periode jammer genoeg enkele reisorganisaties die de deuren hebben moeten sluiten", vertelt Sven Pichal.
 
 
Voucher na 20 juni 2020
Maar ook na 20 juni hebben heel wat mensen hun reis moeten annuleren omdat het land waar ze naartoe wilde een rode zone werd of omdat de organisator geen veilige omstandigheden kon garanderen.
Wat dan? "Dan heb je normaal ook een voucher gekregen van de reisorganisatie. Wel belangrijk hierbij is dat deze vouchers niet gedekt zijn door het systeem van het Garantiefonds. Dus als je een voucher hebt liggen die uitgegeven werd na 20 juni, dan kan je die beter omzetten in een pakketreis. Stel dat je zo een voucher hebt liggen en het reisbureau gaat over kop, dan is die voucher niets meer waard. Heb je de voucher omgezet in een pakketreis, dan wordt die geboekte reis wel weer gedekt door het Garantiefonds Reizen. Want alle geboekte pakketreizen vallen onder het Garantiefonds Reizen. Als het reisbureau dan failliet zou gaan, kan je je geld via het Garantiefonds alsnog recupereren", zegt Sven Pichal.
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy